Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 46

• 97 964
  • 738
  •   1
Отговори
# 270
  • София /Абсурдистан
Бшагодарих за информацията. В момента от страх и ужас не съм много адекватна, извинете.

# 271
  • Варна
Не само си извинена, но и си разбрана. Споко, Unknown_lady. Аз най-тежките моменти сякаш преполових, минах си операциите, диагностиката, химиите, лъчето в рамките на няма и година, едни хапове сякаш само ми останаха плюс инжекцийки. Та ми е още прясно като спомен и емоция и много добре те разбирам, въпреки че на съвсеееем друг етап съм вече - вкарана в коловоза, а не още лутайки се и блъскайки се насам-натам с хиляди въпроси и грижи в главата. Simple Smile Както виждате всичко минава и си отминава, силички само да има човек да премине през тези препятствия...

# 272
Момичета, чета ви и ви се възхищавам на духа. А как се справят близките ви с диагнозата? На мен ми е мноооого тежко, опитвам се да мисля, че всеки организъм е различен, опитвам си да си вдъхна караж, че мъжът ми ще се справи, нооооооо ме е и много страх.

# 273
  • петрич
Бшагодарих за информацията. В момента от страх и ужас не съм много адекватна, извинете.
Къде прави ХТ?

# 274
  • София /Абсурдистан
Не знам дали ще имам сили да изтърпя всичко, ама няма къде да ходя... Направих и една глупост. Не си махнах водоустойчивата превръзка от раната от биопсията, забравих я и си легнах с нея. На сутринта заедно със залепващата и част падна и кожата под нея, от алергия към лепилото. Та сега раната от операцията заздравя, но лекувам голяма и упорита рана от лепенката. Надявам се да не ми отложат скенера заради това.

# 275
  • София /Абсурдистан
Къде прави ХТ?
Все още никъде. Чакам си окончателните резултати, да определят каква предоперативна ХТ ще ми правят, но ще се лекувам в Сити клиник, там ще е всичко, а и съвсем близо ми е до дома. А после ще ме оперира д-р Младенов в болница "св. София", бившата "Тина Киркова".

# 276
Здравейте, момичета! Намерих темата и ви чета с интерес. Да се представя накратко: казвам се Даниела, от В.Търново съм. На 16 януари ме оперира Гаврилов - карцином 2 А стадий. Ще имам химиотерапия, лъчетерапия и хормонална терапия. Едва миналата седмица си взех резултатите и епикризата и ги занесох в СитиКлиник. Тия дни чакам обаждане от тях, кога да се явя и да започваме с химията. Поздрави!

# 277
  • петрич
Къде прави ХТ?
Все още никъде. Чакам си окончателните резултати, да определят каква предоперативна ХТ ще ми правят, но ще се лекувам в Сити клиник, там ще е всичко, а и съвсем близо ми е до дома. А после ще ме оперира д-р Младенов в болница "св. София", бившата "Тина Киркова".
И аз се оперирах в Т.Киркова, но при Василев. Там ли ти взеха биопсия и решиха, че е нужна предоперативна ТХ.

# 278
  • София /Абсурдистан
Къде прави ХТ?
И аз се оперирах в Т.Киркова, но при Василев. Там ли ти взеха биопсия и решиха, че е нужна предоперативна ТХ.

Да, там.

# 279
Мацки, в сряда бях на трета химия с ФЕК и днес цял ден ми се гади, при положение, че предните дни бях добре. Това нормално ли е?
Да, при мен всяка химия беше с различни последици. 3-тат, 5-тата, 7-тата бяха най-гадните. Споко!

# 280
  • В царството на игрите:)
Диетата ми е иацяло на плодове и зеленчуци на които никога не съм била любител . Има дни в който ям веднъж и по много малко.А. аз съм 165 висока и 56кг.Сега не знам с какво да се храня за да подсиля организма?!
Защо, защо си го причиняват това болните не знам... smile3511 Каква е целта? Да уморят рака от глад ли? Ако ставаше така никой нямаше да хапне нищо друго освен зарзават!!!
Така, както Интеренет може да промие мозъците ни , никой друг не може....

# 281
А, де .. Mobi, пушиш ли ? Как не ядеш нищо ?

# 282
  • петрич
Диетата ми е иацяло на плодове и зеленчуци на които никога не съм била любител . Има дни в който ям веднъж и по много малко.А. аз съм 165 висока и 56кг.Сега не знам с какво да се храня за да подсиля организма?!
Защо, защо си го причиняват това болните не знам... smile3511 Каква е целта? Да уморят рака от глад ли? Ако ставаше така никой нямаше да хапне нищо друго освен зарзават!!!
Така, както Интеренет може да промие мозъците ни , никой друг не може....
Да сега и аз разбирам,  че е грешка , но след като чух диагнозата рак и забих нос в нета и от тов което четях навсякъде беше ,, диетата е част от лечението" .В болницата една дама ми препоръча книга за здравословно хранене. ,, Анти Рак Нов начин на живот " на Давид Серван- Шрайбер" и в нея пише , че диетата е много важна за победата над заболяването. Е това е !!!

# 283
  • Варна
mobi, не е на 100% грешно това, което си прочела, може би грешно си интерпретирала. Самото значение на думата 'диета' е 'специален хранителен режим', но не и лишение. Да, важно е много какво ще ядеш, как термично ще обработиш или в чист суров вид ще ядеш, важно е и по колко. В твоя, моя и всички останали случаи, планът се изготвя индивидуално. Няма универсална диета за онкоболните или за тези с рак на гърдата (да свием малко кръга... и все пак си остава индивидуално за всяка една от нас). Едни имат придружаващи хронични заболявания, други имат хранителни алергии, непоносимост към лактоза примерно, трети имат високо кръвно, четвърти ниско, пети имат комбинация от поне две от горе изброените, шести имат генетична обремененост, седми са в менопауза, осми са бременни... да продължавам ли???... Общо взето идеята ми мисля я схвана. На хартийка може да са ни едно към едно епикризите, кодовете на заболяването и вписаните там правилни термини, само по име, адрес и ЕГН да се различаваме, но реално коренно различни случаи да се окажем и с различни стратегии и похвати да ни лекуват. Предизвиквам те като четяща в нета една такава табличка да си надраскаш на един бял лист преди следващата ти среща с лекуващия те онколог и да попълните заедно.

|---плодове---|---зеленчуци---|---месни---|---термична обработка---|---и т.н.---|---...---

Може да си добявяш каквито колонки си искаш, важното е някак си всичките си въпроси да представиш синтезирано и всичките отговори, които ще ти бъдат дадени да впишеш и разчиташ с лекота без много чуденки от рода "ама това сега можеше ли да го ям, не помня какво ми казаха, ама онова трябваше ли да избягвам...." И ей така като си го имаш черно на бяло, можеш дори да си го ламинираш и лепнеш с едно магнитче на вратата на хладилника.

Последна редакция: вт, 20 фев 2018, 06:35 от Spirit Crusher

# 284
Ти сега да не се уплашиш и да  се панираш Grinning споко нищо ти няма. Вземи ядки орехи кашу бадеми, сипи ги в паничка на масата в кухнята и си хапвай с шепи като влезеш там. Банани
неограничено Grinning Супи,  Печено пиле или друго месо каквото обичаш всеки ден, джолан на слаб огън ммм:-) чесън на корем, млякото с най-високата масленост - има едно Тертер с 4, 6 или 10% много е вкусно.
Според мен си стопила само сланинките, не е фатално.
Това че ракът бил се "хранил със сладко" така и не  го повярвах и си ям винаги когато ми се мерне пред очите Grinning кремчета мъфини кекс, торта... 62кг съм,  160см Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт