Приморско 2018 г., мечтата за морето грее в нас

• 105 401
  • 812
  •   1
Отговори
# 555
Дами, добре споделяте за палачинки, а бихте ли казали и заведения, в които хапвате? Аз ходя от сто години в Приморско и буквално посещавам две заведения.
Преди бях препоръчала за пици в хотел Пловдив над крайбрежната се пада към северния плаж, ама не се харесаха тук и не смея. Там има хубав изглед , гледаш морето, седиш си... на нас ни харесаха, големи и вкусни. Но и ние там бяхме отсядали предишната година и отидохме после специално за пиците. Срещу хотел Ева по ул. Кондолов (ако е правилно името) има ресторантче непретенциозно има срещу него за закуски , след него е Жерави и по-натам входа за северния откъм гробищата. Доволни сме от него , храната е вкусна, винаги си има и хора -редовни посетители, но... до хотел Опал и в самия хотел си има ресторант, добре готвят (без супите в Опал), след него има голяяямо заведение външно пак са добри цени и сме доволни, ми всеки си има вкус... Вълчан войвода веднъж в престоя си го посещаваме , като черешка на престоя))) Харесва ни и там , но е по-солено.И на други места сме сядали , но повечето са откъм северния плаж, имената все не ги помня, едно на ъгъл се пада точно като излезеш от централния му вход , на два етажа, първото заведение, след гръцкото заведение, евтино и вкусно, добри порции , там сме на супи повечето на обяд понякога, а и други неща, но супите си ги харесахме )) След него има пак заведение , има и външни пейки , добро е. След сладкарница Лефтери гледам хубаво заведение , народа влиза, ама не сме го пробвали, там пък на кафе и пастичка сядаме в сладкарницата и..не сме го опитвали ресторанта, битово, добре направено... Срещу Здравко Лилия1 мисля на същата улица има заведение някаква механа , винаги беше пълна, искахме да седнем, нямаше места , повече не пробвахме за там .Тази сръбска скара дето я харесват пък хората срещу общината, ние сме потресени, не ни беше вкусно, седнахме и си сварихме и опушихме , цена като в ресторант дадохме и дотам бяхме. Но ..сега май цените са други и не знам ...сложно е да се препоръча, може и да останете разочаровани, всеки си има вкус и изисквания. ААА има и един на ъгъл пак по тази улица със сладкарницата , ама пак име не знам и там ни хареса и там много народ , ама и доста маси, та седнахме , добре беше салати и готвено. В ресторанта на хотел Ева също се сяда и външни има от менюто им , ядохме там май пълнени чушки и не помня още какво, вкусно беше...

# 556
По описание това срещу хотел Ева и закуските мисля, че е бистро Фонтана. Непретенциозно, но вкусно. Впечатленията ми са от 2016 и 2017. Сръбската скара беше ужасна (2017) - безвкусно и омирисващо. До Лунапарка точно има едно заведение с маси отпред и отзад в малко дворче, което също сме посещавали няколко пъти. Нищо особено, но достатъчно вкусно и на нормални цени. Не знам каква е тази мода с палачинките, но все гледах да отклонявам мераците на детето за тях.

# 557
Блу, благодаря!)) Точно фонтана се казва, има едно дори малко фонтанче там)) До него за трикотаж български и бански има магазин.
И аз избягвам палачинките, не знам сместта и ме е страх малко. Но...понякога и това взимаме , после сядаме на паста и кафенце, всяка вечер на ресторант не става (поне за нас, та редуваме с палачинки, пици или заведението след Джони за бързо хранене, там има и пици според мен най-хубавите в Приморско, а бързата храна е зад него направо и са добри цени , порции и вкусно). Също и от Рибко си взимаме рибка -харесва ни, картофки и студена биричка , ама в хотела на терасате се затваряме, после на разходка по крайбрежната и ..хубаво ни беше, ние си харесваме Приморско.

# 558
  • Ямбол
Не съм ги пробвала, ще се поправя. Но и не знам къде точно спира влакчето. Ще питам.
...
Откъм виенското колело.

# 559
Палачинките до спирката на влакчето наистина са най-вкусните, вечер такива опашки стават там..

# 560
  • София
Кажете моля, къде може да се намери картофена (ама не крем) супа. Където и да сядахме такова чудо не открихме.

# 561
И ние опитахме палачинките, за които Жаклин пише. Тези, които ги правят мъж и жена. Хубави бяха. Даже прекалено много слагат от пълнежа. Доста богато.
За ресторант - изключително доволна съм от рибния ресторант "Старият капитан". Прясна и вкусна храна, добро обслужване.

# 562
  • Пловдив
Аз съм много доволна ресторант Делфин. А за палачинките до лунапарка... ммм... не успяхме да си вземем тази година и много ме е яд!

# 563
  • Пловдив
Последния ден бяхме на Перла, страхотно са оформили частта на резиденцията, цените са ала гръцки ресторант, но си заслужава, вкусно е. Има матраци най-отгоре, където с кеф може да се печеш и да гледаш морето, продължавам да твърдя, че е страхотно местенце  Heart Eyes

# 564
Скъпичко е доста обаче там. За малка бира, порция картофи и един сок платих 15 лева.
Иначе пробвах поне в три заведения пиците-ми нито една не ми хареса. Въобще голяма част от заведенията са пълна скръб.
Мъжът ми остана потресен, след като се наложи в петък в седем  вечерта да паркира  колата на три пресечки от вкъщи.

# 565
  • София
За мен заведението на Опал и Вълчан войвода не стават. Пробвала съм ги преди години и дори и да са се променили не бих ги посетила отново. Тази година реших да експериментираме с Капри. Отворената кухня е смело решение. Гледаш как тестото за пица се премята из космати ръце и ако това не е достатъчно, същите тези смитат пода и продължават с тестото...
Пълно заведение за мен не е критерий. Сега особено всички са пълни, дори едни китайци, на които няколко години им гледаме празния ресторант и се чудим как оцеляват.

# 566
От години  обядвам само в Амелия. Обедното им меню е богято и готвят приятно.

# 567
И ние сме се чудили къде им е далаверата на тези китайци, та за поредна година да отварят врати.  Винаги е празно там Simple Smile

# 568
Доколкото знам, там си живеят целогодишно.

# 569
  • София
Амелията е ясна. Храним се предимно там. Обедното меню е добро, но не е никак разнообразно. Именно затова търся поне още едно читаво заведение. За риба ми харесва Хладното и общо взето това са.

Общи условия

Активация на акаунт