Искам да кажа ... (142) през януари 2018

• 383 241
  • 6 298
  •   1
Отговори
# 6 015
Ох, много смешно клипче, не мога да не ви го покажа😂😂 честита баня, дет се вика:)

Жаки ме накара да и го пусна около 20 пъти, искала точно тази мишка:)

https://www.facebook.com/uniladmag/videos/4347728308583528/

# 6 016
Вили чудесни новини. Айде дано повлечеш крак само за добри новини. Аз съм средно строга, държа да се пишат домашни обаче не в почивните дни и ваканциите.
Жаки и аз я гледах как се къпе тая мишка. Дали е истина.

# 6 017
I аз много му се веселих и го шервах. Милото плъхче.

# 6 018
  • Някъде там
Добър ден.
Много сте писали от снощи до днес.
Мари тук ли си да кажеш новините?Simple Smile
Само тази за Вили прочетох.Вили много се радвам.Само такива да са от тук нататък всички новини в темата.
Жаки, жива мишка ли има на клипа,да не рискувам?
Светалчо снощи те прочетох за мусаката.
Сега ще ти напиша рецептата.Това е рецепта за Бвх диета но ти може да си в направиш по свой вкус.
Зеленчуците които слагам са:тиквичка,патладжан,морков,чушка,лук или праз или и двете,гъби,целина.Картоф не слагам защото има въглехидрсти но  ако не пречи може да се сложи.Задушавам ги и ги изваждам, на тяхно място задушавам леко един килограм кайма да стане на ситни парченца.Смесвам ги и им слагам едно шише доматен сок.Ври до сгъстяване.Когато се получи гъст сос,добавям подправки и магданоз.
Понякога го хапваме така, друг път го изсипвам в тавичка и заливам с три яйца.Запичам във фурната.

# 6 019
Току що ми писа моята дружка с дъщеричката и са с грипа. Малката е на 6 г, от снощи Т е между 39 и 40, въпреки че е на антибиотик. Пита ме колко време след Нурофен може да даде Хексалгин и се сетих, че коментирахте преди време нещо за това лекарство. Колко да дава и дали?
Други идеи за сваляне? Тя е сама с детето и се е побъркала от тревога, цяла нощ не са мигнали, а и майката е с 39 градуса:(
Тревожа се за Миа, дано я подмине! Засега е здрава напълно, да ги пускат вече в грипна! Оформени са, кво ли ще научат за 2 дни!

# 6 020
  • някъде ... тук ...
Не сте само Даун и Джена, и аз съм в кюпа - моят дребен хич не е преучил. Нали писах, че само на тренировки ходи. Е, утре и на ски ще го водят Simple Smile Май само вчера писА някакво домашно, ама никой не го е карал. Големият така или иначе вече е на училище. Сам си знае колко учи и кога.

Вили, много се радвам!
Тарти, да е здрав рожденика ти!

# 6 021
Прибрах се от разходка и вечерАх. Срааам! Сега какво ще правя докато си легна? Ужас!

# 6 022
Алечка, тази е прическата, без цвета, само подстрижката. На мен всъщност и цвета ми харесва, чак се учудвам, но не е за мене:
Скрит текст:

На Соу много ми хареса комплекса от планк-ове, записах си, мисля да го мъча.

С мускулна треска съм днес. Ще карам на по-лека програма тая вечер. Тоя TRX всеки път се чудя как може да е само 30 мин., пък така да изморява.

Последна редакция: ср, 31 яну 2018, 00:13 от Флорче

# 6 023
Оо, Флорче, да. Ще ти стои добре, според мен. Аз и за цвета копнея, но по-натам.

# 6 024
  • София
Вили, много, много хубава новина!
Тарти, много да е здрав мъжа ти.
И моят син в отбора на неучащите. Боледува си пред таблета и телефона и ме пазари за Ps4, че неговият е тройка и вече не ставал Confused. Ще търся нещо в Olx, ако чуете, че някой продава, да ми кажете. Малката е с мен на работа, веселба.

# 6 025
Алечка, не съм много наясно - мъжът ми пуфти от две седмици, че нищо не става, а накрая се ядосваше, че няма кой да отговори на запитването, но днес ми съобщи че е получил такъв отговор и съответно отнова се ядосваше щото два часа вися последния път за подновяване на подписа.

Жаки, на опаковката пише под 12г. по лекарско предписание. Миналата зима се наложи да дам - май бяха 10к. Нурофен не ползвам, но чаках мин. 2 часа след панадола. Избягвам да прибягвам до тежката артилерия - събота и неделя щерката беше с 39, освен панадол друго не съм давала - налагах челото с оцет и вода и взимаше хладък душ. Днес вече ми къса нервите и тича като свободен електрон. Сополът до края на седмицата ще е заминал.
За Пловдив се говори, че ще обяват грипна след срочната ваканция, но дали или .....

Честит празник на Тартиния мъж!

# 6 026
  • Някъде там
До 38 не давам нищо.Над 39,5 давам 15 капки хексалгин, ако не е паднала с бабините средства:сапунисване с сапунена пяна,хладък душ,равни части оцет и вода с една лъжица сода за хляб.
Пчелен мед мажа на стъпалата, слагам памучно парцалче и чорапки отгоре.
Чаша вода с половин лимон вътре.

# 6 027
  • Germany
Тарти, честит да е мъжът ти!
Вили, браво за резултатите!
На мен пак ми се е възпалил един джоб на венеца и съм супер крива. Малкият също се оплака, че му е подут венеца до едно зъбче, което правихме скоро и ме бяха предупредлили, че може да прави проблеми. Минахме през зъболекарката и той е ок, но мен още ме наболява. Така ми е писнало от тия мойте венци!

# 6 028
  • постоянно
JoyЖаки ,
 за висока температура ползвам Парацетамол и Нюрофен  като редувам на всеки 4-5 часа докато овладеем температурата ( обикновено след 2 ден ) Като вдигне над 39 и веднага му слагам чорапи намокрени в 50 оцет / 50 вода като лекинко изцеждам за да не тече навсякъде . Обувам на краката и слагам като тенис лента от кърпичка и на челото пак с тази смес . Изсъхват за нула време но в комбинация с лекарството винаги е сваляло.
Да не е навлякано детето  и да има някъде леко отворенко прозорче за въздух ( но не пряко или на течение )

МС много се противеше на оцета и мокрите чорапи , но като започна да осъзнава , че му помагат вече  даже сам си ги иска. Пу Пу дано не се налага.

Има едни гел - лентички за деца при температура също е идея с лекарствата

http://www.pharmacyfirst.co.uk/media/catalog/product/cache/1/ima … erchildren4_1.jpg

Heart

Щом като пие Антибиотик едва ли  е грип . Грип-а  е вирусен , а антобиотиците лекуват бактериални и гъбични инфекции.  Да не би да е с бактериална ангина - от нея се вдига адска температура , от опит го знам . Ако  проблема е  в гърлото , може да чисти с мед и сода. Изчисти ли се гърлото , и Т ще се нормализира.  Бързо да оздравяват всички - стана ми лошо само като ви чета.
Джена , ще вдигна и аз виното довечерка . Joy

Последна редакция: вт, 30 яну 2018, 18:04 от her_76

# 6 029
да си изпия тамифлуто, което ми изписаха.

Без да искам да те стресирам, но аз тояно тамифлу не бих пила. Вчера гледах видеа за страничните му действия. В САЩ има вече процес срещу производителя ( и 55 починали в следствие на грипа)

Общи условия

Активация на акаунт