Искам да кажа ... (142) през януари 2018

• 383 241
  • 6 298
  •   1
Отговори
# 6 075
  • на Мелмак
Добро утро!

Нямате изчитане 😊
Дано всички болни бързо да оздравеят.
Джена, като те четох за тези буби и аз се почесвам, уффф 😎.
Получих нова доставка от ФД, наистина са бързи и добри.
Нещо тези дни ми е тегаво.
Пак ще влезна в някой сайт да избия стреса 🤔.
Трънче, много хубава коса 😉.
Белиндените юнаци -как са?

# 6 076
Значи след Кекс, Планк и Въшки забранявам да се споменават!
Моята коса е до кръста. И най- ужасното е, че ще намеря гребен и бял чаршаф, но няма кой да ме разреше. У дома тази дейност съм зачислила на щерката, а вече и тя бие отбой.

Добро утро!
Надявам се болните да са към оправяне!
Трънче, ако гърбината ти е толкова убава, сигурно от пред си още по- по! Хубава прическа. Моята е в момента е на виснал кок високо вързан, фиба на бретона, но една част от него стърчи от страни на челото. Погледнах се сутринта в банята с едното око без очила и гледката беше ужасна. Като ми присветне малко след кафето(днес в по- висока доза) ще се пооправя в приличен вид за пазар.

# 6 077
Добро утрооо!

Трънчето има хубава коса, но моите очи останаха в косата на Флорчето-здрава и лъскава Heart Eyes Флорче, ако се докараш с нова прическа, задължително пусни фото тука Crazy

Ще ходя на работа аз  Rolling Eyes

Хубав ден bouquet

# 6 078
Бобулина, ще ти пусна браунито следобед, че сега съм в движение.  Мисля съм го давала тук, ако ти се рови, потърси.

Страхотно русо Трънче.

# 6 079
ДОБРО УТРО и от СОФИЯ!

Ох,момичета,като ви чета и ми дожалява.Толкова е гадно като има грипна епидемия!И ние вчера късно след обяд ходихме при чичо Доктор,ми и той болен.И в работата ми всички подсмърчат,размятат е цели стекове кърпички и се разнасят едни чайове.И вируси!
Хубав ден от мен и оздравявайте!На здравите забранявам да се разболяват!!!

# 6 080
  • На брега на реката
Сбъдваща, предварително благодаря.  bouquet За почивните дни ми е, така, че не ми е спешна. Аз търсих в темата с рецептите, но не го открих. Вероятно причината е в мен /не вярвам Лаленцето да не го е записала/. С търсачката, търсих като изписах "брауни" и нищо не ми излезе. newsm78

# 6 081
  • Варна
Изчетох 146 нови поста. Ама вчера така ме налегна мързела вкъщи, че си направих филмов маратон и изобщо не припарих до форума.

Даун, не схванах какво ме питаш за цвеклото. То е като ряпа. Ама вътре е лилаво. Беля го с белачката за картофи, режа на парчета и в робота. Или го дробя на ситно или го стържа, зависи коя приставка е сложена в момента. И вчера си взех за работа. На мен доста ми сладни цвеклото, добавих едно парче сирене, соленичко. Ми много добре ми се получи. Аз не обичам много да овкусявам салати, така че карах натюр Simple Smile

Моята дъщеря ме побърка днес. Мажа аз чаеното масло сутринта преди градина и тя пита какво, защо. Обясних аз за въшките, какво представляват, как ще се пази от тях и т.н. Уж разбрала. И в колата - мамо, ние сега мажем с маслото за да си отидат въшките. Казвам - не, ти нямаш въшки, така че няма какво да си ходи, мажем за да не идват. Не, тя си знае нейното. А е голяма бърборана, всичко на всички трябва да си каже. Като нищо ще изтърси на госпожата, че я мажа за да махна въшките и тя даже няма да й погледне косата ами ще изпадне в ужас и ще зазвъни да си прибирам детето. Върви обяснявай после, че нямаш сестра... И така. Обяснявах, обяснявах, накрая реших въпроса като й казах да си държи устата затворена относно въшки и мазила.

# 6 082
Добро утро,
слънцето се показа, очертава се приятен ден.
Трънче, страхотна коса и наистина хубав рус цвят, точно дето каза Светълчо интелигентно русо Grinning.
При мен скука и нищо ново.
Хубав ден на всички.

# 6 083
На немски ми беше рецептата, може затова да не е сложена в книгата. А може и да не съм я поствала, знам ли. Ако на немски не ти върши работа, потърси на английски в YouTube . Там съм попадала на 2-3  много добри варианта.

# 6 084
Ето какво забравих да пиша вчера. Постът на Хай ме подсети.
Значи листата на цвеклото стават и за хапване. От тях става чудесен зелник. Отделно в миксовете с разни салати също го има. Малки листенца със червени жили.

# 6 085
МАРИ,да,обожаваме в къщи такива салати.Много вкусно и полезно.

# 6 086
  • София
Трънчо хубав😍 И аз ще се изруся скоро, чакам още малко да побелея и минавам в светлата гама, че да маскирам положението. Не ми ходи много, ама писна ми с тая боя непрекъснато, пфуууу.

Любимото ми брауни е на Блонди. Рецептата излиза с търсачката. http://m.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=230651.0

Децата са все така. Оправят се бавно и трудно. Бебето е най-зле. Мисля даже, че чувам лек спазъм на моменти, но се надявам с инхалациите да отпусне или просто да е било храчка и да ми се е счуло. Макар че с моето тренирано ухо-едва ли.

# 6 087
Добро утро!

Слънчево е от сутринта при нас, пак ще е чудесно времето, а аз завряна в офиса. Simple Smile

селесте, добре съм физически, но...никак не ми хареса това, което се случи.

Трънче, чудесен цвят и коса.

За всички, които питаха за рецепта за кюнефето, слагам в скрит текст. Направих го точно по обясненията на моя приятелка туркиня и стана невероятно.

Скрит текст:
Искам да кажа, че аз грамажи и пропорции не съм спазвала, работих на око.
Използвах малък тефлонов тиган с диаметър около 16см.

Необходими продукти:
пресен кадаиф
прясно безсолно сирене (от турското за кюнефе използвах, но може и моцарела)
краве масло
За сиропа
1ч.ч. вода
1ч.ч. захар
1/4 пресен лимонов сок

Кадаифа се нарязва на ситно. За 2порции използвах около 500гр.
Сиренето се реже на тънки парчета около 2-3мм. , ако е по-дебело започва да се разтича при печене.
Предварително приготвих захарния сироп (правите го на вкус, може с повече или по-малко захар). Трябва да е горещ при заливане на готовото кюнефе.

Разтапя се краве масло в тигана и се слага 1пръст и половина от кадаифа. Притиска се добре многократно. (използвах ръчен пасатор за картофи).
След това се подрежда плътно сиренето, като се оставят няколко милиметра до ръба, за да не протече после.
Отгоре се слагат отново същото количество кадаиф. През цялото време на печене се притиска с пасатора.
Пекох около 10мин на слаб котлон (индукционен на 3та степен).
Обръща се в чиния след което се връща в тигана, като предварително сте разтопили още една бучка масло.
Отново се пече около 10мин, като този път не се притиска, защото сиренето се е размекнало и ще протече.
Слага се в чиния и се залива с горещия захарен сироп.

Ето моето направо от тигана. Simple Smile

# 6 088
Ах, че вкусно!

# 6 089
Добро утро на вас, за мен вече преполви деня:)
Заради вас ходих да търся цвекло, че ми се дояде салата витамина с печени ядки я обичам аз:) Вече е настъргана:) Заради диетичната ми тема пък тиква ми се дояде, та и тиква варих, фурна няма затова. Ма тва тай тиквите са много тъпи! Ни аромат на нашенска, ни сладост! Язък ми за беленето и рязането! Ще се яде с малко мед, канела и орехи, ма не е каквато трябва да е. Освен това направих и крем супа от броколи. Както е видно днес ще съм на зеленчуци. Не ми се яде нищо животинско и реших да си случаш тЕлото:)
На тренирвоки не бях, че днес не бивам за там, утре пак. Но ще гледам да се поразходя поне вечерта.

Я, Трънчето каква готина блондинка😘

Дженка, последно въшлива ли си или не? На пари е да знайш😂😂

Още щях да казвам... а кой и защо ми обяви планка за забранена дума?!

Тогава направете онова, на което няма да му кажа името( ма не е кекса, ей!)

Сесил, ти ме прободе право в сердцето!
Обожавам кюнефе! Качих захар само, като го видях😂😂😭😭😭

Отивам да си гледам снимки на преста и да се утешавам😂🤪😆

Общи условия

Активация на акаунт