За много години!
Аз съм абсолютно начинаеща в материята, за това моля за снизхождение, както и за каквато и да е информация!
Аз съм на 44 с българско гражданство само, а моят партньор е на 48 само със западно европейско, а живеем в друга западно европейска страна от много години. Тук има възрастово ограничение за осиновители! Sad
Интересува ме имаме ли шанс и как да започнем процедурата за осиновяване на бебе/дете от България? И по-конкретно първите неща, които ми идват наум:
1. Има ли възрастова граница за осиновители в България?
2. Може ли смесена двойка като нас да кандидатства за осиновяване? Нямаме брак, а договор за съвместно съжителство.
3. Какви са шансовете да осиновим здраво българче?
4. Кои закони на коя страна биха важали в случая?
5. Възможно ли е да минем през процедурата предимно дистанционно? Посещават ли жилището и как става ако то е в чужбина?
6. Имаме ли нужда от агенция поередник и къде да я търся? Ако кандидатстваме без посредник, коя е първата държавна инситуция, към която да се обърна?
7. Какви са критериите, които дават максимален шанс? Възраст/здраве? Доходи? Правят ли психологически интервюта? Какви документи изискват?
8. Колко се чака?
9. Какви средства ще ни струва? Налага ли се даване на подкупи или е възможно най-нормално и законно да се процедира?
10. Има ли други смесени двойки тук с жена българка, живеещи в чужбина, които да са минали по този път и биха били така добри да споделят опит?
Предварително Благодаря!