С огромен копнеж чакаме февруарски бебевалеж!

• 56 204
  • 740
  •   1
Отговори
# 135
Аз съм приготвила ританки,боди с дълъг ръкав,космонавтче,но не от най дебелите и плътни и дебело одеало с което ще го завия и в самото столче.В колата ще е топло все пак,а това порт бебе как ще влезе в седалката за кола наистина или там ще го махнеш и завиеш с нещо друго?И ръкавички и шапчица забравих ще му сложа.

# 136
Аз съм си подготвила одеало, защото не виждам смисъл да купувам космонавт, които ще сложим 2 пъти максимум. Иначе за дрешките съм подготвила същото. Може би ако е някоя виелица ще добавим още нещо, или ще сменя някоя от дрешките с по-дебела.
Нашата количка е 3 в 1, има и седалка за колата и кошче, но за изписването ще ползваме кошчето.

# 137
  • София
Ние сме подготвили за изписването чорапки, панталонки, боди с дълъг ръкав, жилетка, ръкавички, шапка и дебело одеало. Смятам, че е напълно достатъчно от вратата на болницата до колата, която се предполага, че ще е топла.
И нашата количка е 3в1, но ще сме с коша за новородено в колата.
Не може ли и с този кош да се пътува междуградско? Дали на току-що излюпено бебе ще му е комфортно да прекара дълго време в столче за кола? Нашето е с приставка за новородено, уж, но пак....
Иначе порт бебето според мен е добре да се махне в колата да не се претопля бебокът.

# 138
А Момичета да ви попитам тези от вас които ще раждат секцио,кога за пръв път обсъдихте с лекаря ви раждането?

# 139
  • Сливен
Аз все още не сьм го обсьждала с доктора. В понеделник Ще ходя и предполагам тогава. Вече започна да ме хваща шубето Simple Smile.

# 140
  • Down Under
Май доста голяма част от групата ще са секцио. Аз искам и за сега да чукам на дърво ще съм естествено, но все тайничко завиждам на секциото. Отиваш си в определеното време, знаеш си - лягаш и вадят бебчо. Чиста работа, както се казва. А ние сега, кога е момента, това контракция ли е, на колко време е, да тръгвам ли към болницата, да не тръгвам ли. То отиваш, връщат те че е рано. Дали ми падна тапата, напишках ли се или водите изтекоха. Ако съм под душа дали изобщо ще усетя ... Вече все повече започвам да го мисля и да ми се свива сърчицето Grinning хем искам да излиза, хем ме е страх от неизвестното 😊

# 141
Аз ще съм естествено /но с обезболяващо, разбира се/. Освен ако не се наложи секцио по мед.причини. Не бих искала да ме режат, защото възстановяването е по-бавно.

# 142
  • Down Under
То не е гаранция, че няма и да ни отрежат там долу. Много голяма част от ражданията са с епизиотомия. Аз се надявам да сме от бързите и да не е необходима дори епидурална, дано имаме късмет 😊

# 143
За изписването съм взела боди, отгоре гащеризон, ръкавички и шапчица, космонавт и одеало. За колата - кошницата за кола без одеало най-вероятно.

За раждането gordi направо е синтезирала всички мои чуденки, поне знам, че не съм единствена Satisfied

# 144
Да де, епизотомията е ясно, че е възможно, по-скоро имах предвид секциото Simple Smile
Дай Боже за лесното и бързо раждане!

# 145
  • София
И аз се надявам на естествено раждане, но ще видим дали ще ми излязат сметките правилни.
Комплект за изписване още не сме взели, но сме набелязали един - боди, отгоре гащеризон, ръкавички, шапчица, космонавт и одеало, даже има и едно като палтенце към него, но има опция да е без него и мисля да не го взимам.
С нервите май съм ОК (поне аз така си мисля  Laughing), но напоследък имам проблеми със спането. Някакъв "купон" се завихря в корема ми към 2-3-4 часа през нощта с продължителност минимум 2 часа....  Joy И пак се завърнаха киселините, не всеки ден, през 2-3 дни, но са все вечер  ooooh!
И аз съм си в нас от началото на юли. Тогава с много лежане 2-3 месеца закрепихме положението. Вече нещата са доста по-добре, но мен ме е страх да се натоварвам много и все гледам да се пазя. Голямо обездвижване беше и сега ми е доста зор, но важното е всичко да завърши с щастлив край!  Simple Smile

П.С. Преди два дни писах л.с. на February2018 за добавяне на 1-ва стр. и във фейсбук групата, но все още нямам покана в пощата, дори в СПАМ. Може ли някой друг да ме добави? Благодаря!

# 146
  • София
И при нас става як купон по нощите. Аз и без тва вече не спя... Спя два часа и после се ококорвам а бебка ми скъсва ританките

# 147
  • София
За изписването имаме боди с дълъг ръкав, блузка, чорапки, ританки, шапка и трябва да вземем космонавтче. Имаме и одеало, пелена и порт бебе, още не съм решила кое. Днес влязох в 9ти и трябва по-скоростно да решавам въпроса Grinning За раждането за сега съм естествено, ще видим дали ще може да остане така спрямо разположението на бебето. Поне вече е главично. С нервите нямам проблеми. В по-ранните месеци имах така да се каже 'сдухани' дни, но да чукам на дърво отдавна не са се появявали.
Нашия младеж не е от активните, даже едно клипче не мога да му направя. Иначе спането нощно време вече е малко по-трудно защото не ми е много удобно вече. А не съм с огромен корем. Представях си че ще бъде доста по-голям, но така си е добре. Имам чувството че кожата под гърдите ми/или коремните мускули/ са изтръпнали и доста опънати..

# 148
  • София
Аз съм на мнение, че космонавтът е излишен. Ще го натъпчете вътре точно за пет минути на изписването, при все, че имате и одеало, а не се знае дали ще го облеете повече от два пъти, защото ще умалее, а все пак пари струват тези неща..

# 149
  • София
Не си пожелавайте бързо раждане, по-добре раждането да е бавно. Така тъканите се адаптират по-лесно и по-добре към бебето

Общи условия

Активация на акаунт