С огромен копнеж чакаме февруарски бебевалеж!

• 56 754
  • 740
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Последно важеше 6 месеца, но аз така или иначе трябва да го правя, защото моето е от 8-9г.с.

# 451
Моят термин е 04.02. Засега нямам никакви болки. Даже и подготвителни контракции нямам от няколко седмици. В понеделник на прегледа нямях никакво разкритие, шийката не е почнала да се свива. А бебето е вече 3200. Но кой знае... може и изведнъж да се случи всичко. Затова гледам да не мисля. Багажът е готов. Когато дойде, тръгвам към болницата и това е. Гледам да не се притеснявам.

# 452
  • София
Аз днес пусках пак васерман, но знам че важи 6 месеца. Изтичаше ми точно 1 седмица преди термина, понеже го бях пусналя късно, но няма начин. Не знам на другите места как е, но ми казаха че само васерман не могат да пуснат, та заедно с Пкк го пуснах.
Днес много съмнителни случки- хвалят ме че не ми личало, отслабнала съм била, отстъпиха ми място в автобуса, на касата на магазина ме привикаха пред други защото съм бременна.. за цялата бременност нито 1 такава случка, а днес направо валят Grinning и корема ми се е смъкнаалл.. намирисва ми на постъпване в болницата скоро времеее Grinning Иначе и контракции имам и подготвителни (неболезнени) също.

# 453
  • София
Ауууу, е как не ги е срам?!???
Как не може да де пусне само васерман?!?!?
Това няма как да е вярно! В коя лаборатория ходи?

# 454
  • София
С пакет съм в Тина Киркова и в тяхната лаборатория. Така и така ми липсваше последното изследване на кръв и решиха да го пуснем. Сега съм 37+3. Дано да не е трябвало малко по-натам, че ще трябва да си го плащам защото ми се изчерпа лимита. Иначе и на мен не ми беше мн готино 2 поредни дни да ходя до там, но като са казали..

# 455
Вес, честито бебче! Я сега вдигни мъглата относно цената? Grinning

# 456
  • София, България
Да се оплача, че въпреки че последната МБ ми беше чиста (от ноември, след прием на антибиотик), пак ми се е появил масово бета-хемолитичен стрептокок Sad Сега пак започвам антибиотика, но няма гаранция,че пак няма да "цъфне" преди термин. Никак не си го обяснявам това, нито гъбички, ни нищо, нормална среда, само че със стрептокок... Та ако още някоя от вас го е имала и се изчистила, по-добре да се презастраховате с МБ да не се е появил пак.

За капак мъжът ми разкъса връзки на глезена при спорт (при което сега сме двама "сакати" вкъщи) и както се надявах да родя преди термина ( например в началото на 9ти месец), сега се моля бебето да си стои колкото може повече в корема, че в следващите 2 седмици хич няма да е подходящо да се появи Grinning

# 457
Момичета, от ЖК ми казаха, че трябва да повторя теста за Васерман, защото вече важал само 3 месеца. На вас да са казвали подобно нещо?
Да. И на мен ми казаха, че важи три месеца.

# 458
Момичета, от ЖК ми казаха, че трябва да повторя теста за Васерман, защото вече важал само 3 месеца. На вас да са казвали подобно нещо?
Да. И на мен ми казаха, че важи три месеца.

Аз малко се ядосах на новото 20, защото съм си го правила заедно с другите тестове в края на август и 6 месеца щяха да изтекат след термин, а и не е като да съм сексуално активна :d. Сега трябва и да го плащам. Не знам дали да не се направя на разсеяна, какво би станало ако отида да раждам с Васерман отпреди 6 месеца, няма да ме върнат нали. Не съм за 20те лв, колкото струва теста, но е принципно, разбирам за новорегистрирани бременности да предупреждават майчетата, че вече важи само 3 месеца, но ние, които вече сме го правили Sad

# 459
Ами в някой болници ще те накарат да го платиш при постъпването. Другаде имат отделни сектори за тези „съмнителните” и без изследвания и може да се озовеш при циганките.
А може и да мине номера.

# 460
1250 лв. е цената за нормално раждане. Аз нямах микробиология /тъй като важи две седмици/ и ми направиха, тя е 25 лв.

# 461
А парите кога се дават?При изписването,нали?

# 462
  • Пловдив
Значи много чудна работа с този васерман. Аз бях постъпила в болница няколко дни, нося си винаги папката с изследванията в мен. Погледнаха това изследване и на 17ти ми изтича(т.е.днес), което се пада точно 6 месеца откакто е правено.

# 463
Lil_iv и аз лекувах стрептокок миналия месец и тъкмо се израдвах онзи ден на чистата МБ и ти сега пак ме изплаши Sad Ще си искам другата седмица пак МБ, защото знам че е много опасна тази бактерия за бебето. Само не знам дали има възможност да се зарази в утробата на майката ? Ами ако раждането е секцио ? Ако има някой по-компетентен може да сподели Simple Smile

# 464
  • София, България
Lil_iv и аз лекувах стрептокок миналия месец и тъкмо се израдвах онзи ден на чистата МБ и ти сега пак ме изплаши Sad Ще си искам другата седмица пак МБ, защото знам че е много опасна тази бактерия за бебето. Само не знам дали има възможност да се зарази в утробата на майката ? Ами ако раждането е секцио ? Ако има някой по-компетентен може да сподели Simple Smile

Tепърва ще говоря с лекарите, но досега прочетох,че:

1. Тази бактерия ту се появява, ту изчезва и реално антибиотичната терапия не дава 100% гаранция
2. Може да се случи така, че да няма време за последваща проверка преди раждане (съответно и за пълен курс антибиотик) и заради това израждащият лекар трябва да е информиран, че такава бактерия е имало
3. Трябва да се пусне МБ за бета-хемолитичен стрептокок, особено в 35-37г.с. , дори и досега да не го е имало! Иначе, при масова концентрация има опасност от пукане на мехура и преждевременно раждане.
4. Ако се ражда секцио, няма опасност от пренасяне при раждането.
Ако се ражда естествено, се вливат антибиотици/пеницилин по време на него и бебето пак е предпазено
5. Доколкото разбирам, бебето може да я омете по пътя си навън при естествено раждане, но няма как да го засегне преди това

Общи условия

Активация на акаунт