Яли ли сте бой като деца

• 57 486
  • 792
  •   1
Отговори
# 165
Да бе, да, нямало лоши деца, те лошите постъпки си съществуват ей тъй, независимо от хората. Има много гадни малки копелета, които нараняват и нагрубяват, точно за да причинят болка на другия, та те са точно лоши и изобщо не ме е срам да говоря за лоши деца и да обясня на моите, че има такива и не заслужават нито прошка, нито приятелство. Хайде де, кретенчето ще рита и ще къса тетрадки, а аз ще внимавам да не го заклеймя - да е внимавала майка му, когато го е учила кое е редно и нередно. Хората се преценяват по постъпките и щом вършат лошотии, значи са лоши.
Пп: Лейди касиопея, много неудобно, но с всяко дете в един момент има и такава случка, та тогава иде ред да им обясим как не се говори и че истината понякога натъжава. Иначе снаха ти не е права да иска отмъщение, и шамар да изяде детето, тя пак ще си е дебела, а детето - объркано. Аз бих се извинила с повечко патос и бих казала "така не бива да се говори", а после да обясня и защо не се говори все истината.

Последна редакция: пт, 05 яну 2018, 20:22 от Янeчeк

# 166
И аз смятам, че хората се раждат с добрите и лошите им качества. Преди мислех, че всички са добри деца, ама после възпитанието, липсата на такова, случките в живота ги правят някакви си. Да, да ама не! Има много гадни дечица. Лъжци, крадци, лицемери, интригантни, дори се опасявам, че познавам бъдещ убиец /за съжаление не се шегувам и родителите са силно притеснени/  Sad и това в деца силно ме шокира.

# 167
  • Куциндрел
Какво толкова може да те е срам от три годишно дете?

# 168
Употребата на каквато и да е била физическа сила или вербално насилие като крещене или истерии на един възрастен към едно дете е единствено и само признак за това, че възрастният не може да се справи нито със себе си, нито с детето. Най-вече със себе си. Ако почна системно да изпушвам, че да се хващам да крещя или да шляпам, ще си засиля сама камшика към някоя програма за овладяване на емоциите. Ясно, че малките деца правят ужасни неща на моменти и нямат никакъв контрол над себе си, а и нарочно провокират. Все пак един 20-30 годишен да не може да измисли нещо друго в отговор освен бой и крещене е меко казано неприемливо.

При все това, аз лично си изпуснах веднъж нервите, преди няколко месеца. След презокеански полет с дълго прекачване сама с 2 годишната ми дъщеря, 4 дни след погребението на един от най-близките ми хора, тя реши вече съвсем на края на одисеята да се изскубне от ръката ми и да тръгне да тича към колата ни, като видя мъжът ми да ни наближава. Хванах я 2 секунди по-късно, обърнах я и я нашляпах по дупето поне 3 пъти. Не знам кой беше най-шокиран: аз или тя. После се чувствах ужасно, но много се изплаших на момента. В комбинация с ужасната умора и всички останали емоции, това се случи.

# 169
Само да ти кажа, че с едно дете, което е едва на 3 години няма как да знаеш какво ще се случи, за да правиш толкова категорични изказвания. Бих се радвала, ако след 15 + години прочета, че имаш две деца и за толкова години не си ги шляпнала нито веднъж, не си викнала, креснала, разкрещяла или побесняла. Сигурно има такива майки, но аз лично не ги познавам. И израза "С едно дете е, като без дете" до някаква степен е вярно. Обаче когато децата растат правят пакости и глупости. Когато децата са две и повече става доста по-трудно всичко да върви с мекия тон, който гледаме по филмите - майката обяснява само веднъж на детето и то мигновено разбира и приема всичко. Не ти го казвам с лошо Hands V

# 170
Hahahahaaaaa! сега ще те погнат!

""С едно дете е, като без дете" до някаква степен е вярно."

Лоллл!:)

# 171
Все дотолкова се познавам, че да знам, че няма да истерясам. Даже напоследък ме обзема все повече дзен. Но както казах, ако стане така, ще си обърна сериозно внимание, защото е доста притеснително да крещиш системно на децата си. Далеч не обяснявам само с мек тон като по филмите. Има и дисциплиниране, и наказания. Но не са бой и викане.

Отчитам си като сериозно предимство подготовката по психология и педагогика, както и темперамента. Не съм истеричен тип и имам предостатъчно техники практикувани върху студенти, които дават идеален резултат с 3 годишните Simple Smile. Май нямат голяма разлика в поведението на моменти.

Въобще не оспорвам, че има разлика дали имаш едно малко дете или няколко по-големи и т.н. Но тези, на които животът им с едно дете е идентичен на животът им преди да имат дете са водили доста странен (да не кажа ужасяващ за моите представи) необвързан и бездетен живот Simple Smile

Последна редакция: пт, 05 яну 2018, 21:35 от elenna

# 172
  • Куциндрел
Моето се е затръшкало утре да го будя в седем сутринта, за да гледа някакво детско. Как да не му овъртиш един шамар?Joy

# 173
Очевидно ситуацията ще се оправи само с бой!

# 174
Ела да си поговориш с ММ - той е психотерапевт и доктор по психология. Да ти каже той колко е дзен, като повтори 498760 пъти нещо Simple Smile

Това е в кръга на шегата разбира се. Както вече казах - пожелавам ти наистина да стане така, както си се настроила. В крайна сметка всеки си се познава и знае как би реагирал в дадена ситуация. Макар, че живота има уникално чувство за хумор и прави много интересни изненади понякога Simple Smile

п.п. Само ще кажа, че баткото до тръгване на училище беше перфектното бебе, перфектното дете, нямаше колики, не разбрах от никненето на зъби, не плака, като тръгна на детска, не боледуваше изобщо /за щастие и сега е така/, само спеше, ядеше, играеше и се усмихваше. И след първи клас стана веселото, та до миналата година. Пу пу - тази година е по-добре /вече се похвалих/

Hahahahaaaaa! сега ще те погнат!

""С едно дете е, като без дете" до някаква степен е вярно."

Лоллл!:)

Смей се ти Simple Smile
В нас, когато е само едно от децата се сещам, че има дете само, когато трябва да се яде. А като са вкъщи и двамата, съседите ме питат на входа "Снощи и двечките дечица си бяха вкъщи нали" хахахаха

# 175
  • Куциндрел
В събота в седем сутринта съм агресивна и неадекватна както когато Бамя се разправя с Чушка.

# 176
Тъкмо мъжът ти ще може да ме консултира като психясам.

При нас засега е обратното. Дъщеря ми не спа до почти 3 години през нощта, реве и се тръшка от най-малкото нещо (поне е за кратко, но е много избухлива), спори, преговаря, манипулира, крещи. Това у нас. За пред хората и в детското заведение е детето-мечта, умно, послушно, рационално и - по данни от вчера - "много зряло и отговорно."Слушам и не вярвам на очите си.

Та може като тръгне на училище да вземе да се оправи и да спре да тества и моето привидно безкрайно търпение. Или поне може да си помечтая.

Но така или иначе, напълно съгласна съм с теб, че никой не знае какво му предстои. Все пак, дали биеш и псуваш детето ти не е съдбовен преврат, а комбинация от избор и психическо здраве. Мога да го оправдая - в системната му форма - само при хора страдащи от психично заболяване като депресия. Затова и смятам, че ако го усетя у себе си, ще се наложи да се лекувам.

# 177
В събота в седем сутринта съм агресивна и неадекватна както когато Бамя се разправя с Чушка.

Детето иска да гледа ТВ, не да ходите на Еверест Simple Smile. Навий му един будилник, дай му дистанционното и да се оправя.

# 178
  • Куциндрел
Туй ще направя в крайна сметка.
Дано то да се събуди, де, защото сега е много силно и вилно на думи.Grinning

# 179
  • Countryside
Янечек, детето ми е почти на 4г. На тази възраст има лигави и разглезени деца, може и бъдещи келешчета да са, но все още лоши не са. Поне не до първите 7г. След това системно тормозещи и обиждащи деца, както и такива които убиват или мъчат животни или се подиграват и тероризират нарочно други деца, са лоши да.  При това много и моите очаквания за тях са минимални, да не кажа отрицателни. Но пак казвам, че не е ясно дали самото дете е лошо или конретната постъпка, т.е. не може да се направи генерално заключение. Ако е еднократно лошо поведение и детето си вземе поука, не е лошо детето, а постъпката. Поне сега така мисля, след 4г може да ми е друго мнението.
Цец, като те събуди просто му дай дистанцията да се оправя сам, какво се е разциврил. Ние имаме ТВ на запис, голям рахат е, за всички.

Общи условия

Активация на акаунт