Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как мога да изчисля датата на термина си?
Какви са обичайните симптоми на ранна бременност и как да се справим с тях през първите седмици?
Какви са препоръчителните витамини и добавки по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как мога да изчисля датата на термина си?
-
Какви са обичайните симптоми на ранна бременност и как да се справим с тях през първите седмици?
Симптомите на ранната бременност могат да включват болка и подуване на гърдите, леки коремни спазми, умора, сънливост, леко кървене, гадене и чувство на тревожност. Симптомите могат да варират значително от жена до жена и от една бременност до друга. Някои често срещани симптоми включват болка в гърдите, умора, гадене, киселини в стомаха и болки в кръста. Участниците във форума споделят различни методи за справяне със симптомите като приемане на витамини, утрогестан, прегнакер оригинален и смучещи бонбони. Важно е да се консултирате с вашия лекар за подходящото лечение и управление на симптомите. В първите седмици на бременността някои симптоми могат да включват силно гадене, киселини, умора, напрегнати гърди и предменструални болки. Някои жени съобщават за кафяво зацапване, което може да предизвика притеснения. Важно е да се консултирате с вашия гинеколог при всякакви необичайни симптоми.
-
Какви са препоръчителните витамини и добавки по време на бременност?
По време на бременност е важно да се консултирате с лекар за подходящи витамини и добавки. Обикновено се препоръчва фолиевата киселина, омега-3 мастните киселини, витамин Е и витамин D3, както и други хранителни добавки, които поддържат здравето на майката и бебето. Важно е да изберете витамини и добавки, подходящи за бременни жени и да следвате дозировките, препоръчани от лекар. Приемът на витамини по време на бременност трябва да бъде съобразен с индивидуалните нужди и консултация с лекар.
-
Какво представлява hCG и за какво се използва?
-
Какви са някои от обичайните проблеми и състояния по време на ранна бременност?

Отделно се оказа, че имам киста от дясно на шията, на 16 съм на ехограф за нея. До коллото знам тя май може да повлияе на хормините ми за растежа на бебето, но и с баткото го имах този проблем и пиех хапчета. Определено е вярно това, че няма две еднакви бременности. Баткото иначе /на 4/ много се радва и се интересува от всичко свързано с бебчето. Толкова ми става мило да го слушам и да го гледам 

Дано,всичко е заради растежа и подготовката на организма за хубаво ,до петъка има цяла вечност сякаш....
имам си от вчера и киселини. Бях доста притеснена преди прегледа дали всичко е наред. А иначе на 22.01 ще я разпитам подробно живи и здрави до тогава ( сякаш е след 100 години).
. Бременна съм в 6 г.с. с термин 05.09.2018г. (първа бременност). Бях на доктор миналата седмица и видяхме сакче, но доктора откри и киста която в момента лекувам с Дуфастон. До колкото разбрах не е нещо опасно, Вие има ли ли сте подобни проблеми при предишните бременности? Леко бременнене на всички