Къде да намеря сериозно момиче в София

• 63 944
  • 748
  •   1
Отговори
# 315
А, има и красиви златотърсачки естествено, но това не означава, че всички красиви момичета са златотърсачки. Grinning В света има от всичко по много - свястни хубави момичета също има достатъчно.

# 316
  • Пловдив
О, изобщо не говоря за тези силиконовите. Говоря за нормално красиви момичета. И моята идея беше, че няма богат мъж без красива жена до него, а не че всички красиви си търсят богат мъж. Но винаги е един от критериите на една жена е пари, може да не са милиони, скъпи и лачени коли, но да могат да си позволят добър стандарт. Може да се хванат с някой, който сега няма, но те виждат потенциал да се развива и да има. И красив мъж да си и чаровен да си, и с добро отношение да си, нямаш ли пари или да имаш потенциала да изкарваш пари, ще те пренебрегват заради други които го имат. Това е, жените са там където са парите.

Има и свестни момичета, но 90% от тях са се опарили вече от чичко паричко. Рядко има жена която да си търси мъж само и единствено по характера и само и единствено според това дали биха могли да съжителстват заедно още 20-30-50 години.

Ако си кажа годините и историята, пак ще почнете, че се правя на жертва и еди кво си. Аз съм наясно с това което съм. И определено съм тежък характер, и нямам нищо общо с принца на бял кон. Но поне знам, че не живея в заблуда или в отрицание. Не съм поредната овца от стадото.

# 317
  • Sofia
Но винаги е един от критериите на една жена е пари, може да не са милиони, скъпи и лачени коли, но да могат да си позволят добър стандарт. Може да се хванат с някой, който сега няма, но те виждат потенциал да се развива и да има. И красив мъж да си и чаровен да си, и с добро отношение да си, нямаш ли пари или да имаш потенциала да изкарваш пари, ще те пренебрегват заради други които го имат.

Разбира се. Какво изобщо те учудва в това?!

# 318
Ама и мъжете не се хващат с жени, които ги мързи да си мръднат пръста и висят на тяхна издръжка ей така. Нормално е да търсиш човек с желание да се развива, който има някакви цели. Това не е златотърсачество, а... критерии към другия.

По същия начин мъжете не си падат по момичета, които се отдалечават от общоприетите критерии за красота - ти пък дори стигаш дотам да ги наречеш грозни. Тогава пък да кажем, че всички мъже са повърхностни и гледат само обвивката? Ама не е съвсем така, нали?

Една позната на майка ми - страшна мацка, сериозно го казвам - една фигура, едни хубави сини очи, крака до небето, естествено руса, с миловидно лице - бих качила снимки, но някакси не е редно без позволение. Е да, ама все си кюта сама, оплаквала се е, излизат с нея на 1-2 срещи, ама после не й се обаждат - нямам ясно обяснение защо. А аз дето съм добре изглеждаща (не се хваля сега, само отбелязвам, след секунда започвам с негативите, ето-), но съм едва 160 см и съм скарана с всякакви токчета, не ме бива в гримирането и покрай работата с разтворители ноктите ми не държат на маникюр въобще, покрай многото бягане прасците ми са всичко друго, но не и фини (по-скоро мускулести) и като сложа заветните токчета, на които не умея да ходя, изглеждат все едно имам мандарини подкожно... а и други неща не са ми като хората сигурно, но не съм имала проблеми никога с мъжете - ама наистина никога.

А моя приятелка (пак егати мацката, всичко й е перфектно - от педикюра до последното подредено косъмче на главата) я зарязаха за доста пълничка девойка с не особено красиво лице, имаше следи от сериозно акне и така нататък. Та нещата са комплексни.

По същия начин има достатъчно жени, които се влюбват в бедни преподаватели, учени, философи, нереализирани предприемачи, астрономи, писатели, спортисти (не говоря за футболисти и тенисисти, а общо взето всички останали спортисти у нас не са особено богати) и тн, и тн. поради съвкупност от различни причини, които могат да нямат нищо общо с пари.

# 319
  • Пловдив
В момента повтаряме едно и също нещо от различна гледна точка.

Друго за което аз пледирам е, че не трябва да се съди човек по няколко черти. Това, че някой който сте опознали добре и не ви е харесал е имал тези черти не означава, че като ги видите в друг той ще е същият характер и няма също да ви хареса. Общо взето слагането под общ знаменател заради една или 2 черти в характера. На хората трябва да се дава шанс, и да опознаеш някого добре преди да го съдиш.

# 320
  • Sofia
На хората трябва да се дава шанс, и да опознаеш някого добре преди да го съдиш.

Животът е твърде кратък за това, пиленце. Wink

# 321
Заради интересната дискусия от последните страници отговарям на тази тема, която по принцип е "търся си гадже/бройка, че и го търся без много зор да си давам".

Момиче (сериозно, несериозно, хубаво, грозно, материалистично, духовно) може да се срещне навсякъде. Буквално. Градски транспорт (в София) не бих препоръчал, но съм се заговарял с момиче в междуградски рейс примерно. А морският влак към Бургас беше страшно нещо поне по време на моята младост - сигурно сценаристът на клипа-реклама за България европредседател също е пътувал по тази линия Simple Smile)

Златотърсачки/материалистични е твърде неясно понятие. Има два аспекта в това - единият е традиционализъм, другият е претенции/амбиции. Традиционализъм означава да държиш на мъжката и на женската роля в семейството, а мъжката естествено включва това да се издържа това семейство и да му се осигури някакъв стандарт. Претенциите/амбициите са стремежът да се прескочи много нагоре в социален аспект с помощта на любовна/семейна връзка. По-простичко казано - традиционалистката ще държа мъжът да плати сметката и ако го направи, ще е ОК като цяло, дори да я е завел на кафе и хот дог. Претенциозната/свръхамбициозната ще държи сметката да е трицифрена, въпреки че би се затруднила тя самата да плаща подобна сметка системно. Сред мъжете също ги има тези амбиции и също като жените с големи претенции - и този тип мъже са склонни на всичко (най-често незаконно или дълбоко неморално), за да си извоюват този скок. Просто женският път за драматичен класов скок е малко по-различен от мъжкия, особено в нашето общество.

Същественото за мен в целия този ребус е както казва Дамян Дамянов - да не загубиш себе си. Усилията, които човек полага, има смисъл да са насочени към самия него, към неговите проблеми, нестабилности, неуверености, материални проблеми и каквито трудности стоят пред човека. Решението на повечето проблеми трудно може да дойде отвън без зависимости. А зависимостите означават, че няма трайно решение. Т.нар. "материалистка" (или както аз уточних - в крайния случай, който се визира, просто едно прекомерно амбициозно бедно момиче, което се "продава" не по любов, а за стандарт) живее в подчинение и несигурност, остава назад в образователния аспект на класовото делене и поради вътрешни комплекси се чувства втора ръка дори да е с 5 златни телефона, 10 джипа и 1000 колички стоки. Сходно е и с човек, който се вкопчва в идеята за някаква връзка, вкопчва се в копнежа към друг човек, който един вид се явява единственото препятствие пред решаването на житейските му проблеми. А невъзможната връзка, с невъзможния за достигане човек са просто удобно вътрешно оправдание за непълноценността и душевната мизерия... Когато човек е пълноценен и поне в известна степен самодостатъчен, тогава е най-реалистично да срещне друг, с когото да изгради силна и здрава връзка. Предпоставката за една такава връзка е човек да е способен и подготвен да дава, да разбира. Което естествено включва и духовното, и емоционалното, и материалното. Даже бих казал, че последното е най-тривиалното и лесно за даване от трите. Бил съм с жени с духовна или емоционална празнина, която те засмуква като черна дупка и спокойно мога да кажа, че стъпила на земята материалистка е в пъти по-добре.

Така че човек трябва да се стреми към вътрешна стабилност, постигне ли я, ще се появи и подходящата жена. Ако липсата на връзка е критична пречка да се постигне вътрешна стабилност - добре е да се снижи малко критерият просто. Без да се лъже момичето, разбира се или да търпи лошо/тенденциозно отношение, защото не е The One. Момичетата го имат същия проблем, т.е. с малко внимание и уважение и без лъжи и огромни претенции всеки може да намери връзка, ако от връзка има нужда. Повечето просто имаме нужда от Връзката.  

Всичко останало се случва много бързо и не е въпрос на даване на шанс и на опознаване. В общи линии ако нещо го дразни човек в някого на ден 1, на ден 100 става очеизбодно, а на ден 1000 - нетърпимо. При хората, които си пасват истински, няма откровено дразнещи и непоносими черти (независимо дали физически или характерови) и с времето човек обиква, не, по-скоро се влюбва във всяко детайлче, независимо дали "обективно" то е недостатък или предимство. Магия е това, която продължава дни, месеци, години, десетилетия, всеки ден. Изчезне ли магията, остава само прагматиката, а прагматиката е нетрайна спойка на една връзка. Появи ли се отнякъде истинска магия, всичко се срутва или остава кухо и бутафорно, готово да рухне при първото подухване на вятъра както рухва сламената къщичка на първото прасенце при подухването на вълка.

За хората, които смятат, че всички жени са материалистки или че всички мъже са лоши - не се настройвате към жените/мъжете, вкл. и към пишещите в този форум. Работете над себе си и своите проблеми или нещата, които не Ви позволяват да имате пълнота, спокойствие, самодостатъчност. Колкото повече напредвате в това, толкова повече алтернативи ще се откриват.

За автора на темата не знам дали са нужни съвети, той съвсем прагматично и директно е подходил към проблема си, ще ми е любопитно някой ден да сподели дали се е получило нещо трайно и смислено (за него поне) от това начинание Simple Smile

Последна редакция: нд, 21 яну 2018, 10:37 от Анонимен

# 322
  • Пловдив
Ако наистина това е към мен и този пост е написан за мен.  Защо е написан пуиблично? защо не ми писа на лично?

За мен това е публично порицание. И сипване на масло в огъня. Сега всички ще почнат ето bgtatko81 го е написал супер, ето това ти трябва, видя ли че не си прав и прочие и прочие.

Подозирам от този анализ, че си ми чел мненията извън този подфорум. Е значи си чел по диагонал. Разбрал си това което искаш, а не това което съм написал.

В момента съм в такъв момент от живота си, че никой в този форум(даже бих много много малко хора извън него) може да ме промени. И основният довод за това, е че не ми трябва промяна. Няма за кога и няма за кого. Ако някой си мисли, че може да ми помогне, мога само да ви кажа: Много ама много се лъжете. Макар и да съм описал някой от нещата през който съм минал, има много други, и никой от вас не може да сложи моите обувки и да мине моя път.

Няколко пъти по нагоре съм го казал, помощ и съвети не ми трябват. И не знам как или още колко пъти да ви го кажа, за да ме разберете.

Продължавайте си животите, живейте си както искате. Аз казвам какво мисля, мнението си. Защото ми харесва. Предполагам и на вас, щом сте тук. Но каквото и да ми е положението, няма да позволя някой да ме напада публично и аз да стоя и да си трая. Каквото повикало такова се обадило. Ако не ви харесва подминавайте. Ако мога да покажа на един човек това което аз виждам по начина по който аз го виждам за мен е успех.

Към жените изобщо не съм се настроил, аз съм реалист. Ако не виждаш, че в момента 70% от жените (около моята възраст и под нея(28)) са материалистки и златотърсачки, значи живееш в един измислен свят, живееш в отрицание на реалността, сложил си розовите очила и си вярваш. Аз имам огромно уважение към жените, но тези които заслужават. Повечето ми бивши имат номера ми, една от тях все още има ключовете от апартамента ми. И знаят, и съм им казал, че каквото и да се случва в каквито и отношения да сме, могат да ме потърсят и ще направя всичко каквото мога за да им помогна. Защото ние сме се разделили защото не можем да живеем заедно, но за да са били с мен, аз съм видял, че са добри по душа, че са добри.

Вие тук видяхте само едната ми страна, тази която отговаря когато бъде нападната, никой не се поинтересува аз какъв характер съм, никой не зададе въпрос за да видите и другата страна. Но предполагам както Blаck Cat каза, нямате време за това защото животът е кратък. Е аз предпочитам да познавам 20 души в живота си но да ги познавам добре, и ако някой е извън живота ми да знам реално защо е там.

# 323
Драко, млад си още.
Но ще разбереш някой ден, че ако искаш да промениш света - трябва да първо да започнеш от себе си.
След това всичко е различно.
И хората и жените, които ще срещаш ще са правилните.

# 324
Drako89, не е съвет, а мнение по дискусията постът и се отнася за всички, които търсят и проблемите и решенияте на проблемите извън себе си.

Жените са каквито са, също и мъжете. Повечето хора са материалисти, особено като дойде моментът да се плащат сметки, да се яде, да се купят лекарства на детето. Повечето хора гледат своя интерес преди този на другите, много време трябва да мине в една връзка, за нещо по-различно.

Така е конструиран човекът, независимо дали ни харесва или не. А за промяна аз не съм говорил, говорил съм човек да се фокусира върху това да си реши проблемите (финансови, емоционални, духовни, здравословни и т.н.), да бъде независим и пълноценен за себе си. Това увеличава значително шансовете да попадне на други независими и пълноценни хора, които да не са "материалисти".

А лични не ползвам Simple Smile

# 325
И от тази тема много се отклонихте. Кой е въобще този Драко, че да му обръщате внимание и да му се обяснявате 15 страници? Темата е пусната от Пламен и момчето пита къде да намери сериозно момиче в София...

# 326
Не мога да разбера защо се коментират материалистките от мъже, които така или иначе не ги харесват. Както вие не ги харесвате, точно така и те не ви харесват, та няма шанс да се нахендрите на такава, спокойно.
Отделно, точно мъжете, които се притесняват от жена, която гледа доколко може да разчита на мъжа за финансова подкрепа, могат да бъдат наречени материалисти, защото много държат жената да може сама да се издържа, т.е. да са сигурни, че няма да им увисне на врата. Така че какво се възмущавате от жени, които се интересуват от пари, при положение че и вие се интересувате точно от същото Wink
В крайна сметка целта на живота в двойка е да ти бъде по-приятно и леко, отколкото да живееш сам, та общо взето каквото предлагаш, точно същото и получаваш и ако някой не получава нищо, най-вероятно в замяна също предлага нищо. Не знам как някои мъже си представят идеалната партньорка - може би като благотворителна кухня за бедни, която само дава и нищо не иска.

# 327
  • Насред хаоса
Темата е пусната от Пламен и момчето пита къде да намери сериозно момиче в София...
Ми той Пламен не може да се вреди дума да каже заради драката, която е обсебила темата му.

# 328
Няма лошо Drako или който и да е друг да пише. Все пак така темата събира още повече гледания става по-популярна Simple Smile

# 329
Пламка, ти ли си на профилната? )

Общи условия

Активация на акаунт