Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Какво решение да взема?!

 • 2 294
 • 25
 •   1
Отговори
 • Мнения: 10
Здравейте,
Моля за съвет! Работя в сфера в която от много време исках да бъда. Заплатата е прилична, работното време, локацията и професията също. Но има един голям проблем- работата не е това, което трябва да  бъде, има много малко работа, а когато има такава, процесите са тромави. През повечето време ежедневието минава скучно и монотонно. Нито колегите, нито мениджъра са добре. Няма и никакви шансове за развитие. С всичко това мотивацията ми спадна адски много и не знам какво да правя. От една страна във време на криза имам сигурна и добра работа, от друга ежедневието ми е еднообразно и средата ме потиска. Дори и при минимална работа се прибирам с отегчение и умора.  Моля за съвети, имали ли сте подобнаа ситуация  и какво да правя......

Последна редакция: вт, 22 дек 2020, 21:35 от Anders

# 1
 • София
 • Мнения: 27 761
Точно сега - трай и чакай.

# 2
 • София
 • Мнения: 263
За момента бих се радвала да ми плащат и да ми е спокойно... Да не кажа, че повечето хора биха искали да им е така по принцип. От опит ще споделя, че това с искането да има много работа и нещо за вършене ще ти мине веднага като те почнат с оувъртайм, работа уикенда и хиляда задачи едновременно, всичките от които са мега важни и спешни. Радвай се засега, като мине ковид търси друго, поради факта, че няма място за развитие.

Последна редакция: вт, 22 дек 2020, 21:39 от hypodermic

# 3
 • София
 • Мнения: 6 409
Точно в момента не бих сменяла работа, ако е сигурна, пък дори и скучна.

# 4
 • София
 • Мнения: 1 458
Аз имам обратния проблем - работата ми e ужасно много и не издържам на напрежението. И си търся нова, въпреки че времената са несигурни...
Знам, че и обратното не е ок, но бих компенсирала с четене на книги и слушане на лекции или интересни материали.

Последна редакция: ср, 23 дек 2020, 05:35 от denizara

# 5
 • Мнения: 377
По-добре не сменяйте работата поне няколко месеца след преминаването на ситуацията с пандемията.

# 6
 • Мнения: 88
За смяната на работа по време на пандемия - всеки си прави сметката. Ако има деца в картинката е едно, ако няма ангажименти - друго. Може би значими критерии са също и дали има партньор (или друг финансов гръб), спестявания или пък големи разходи. Какво предлагане има в съответната сфера. Какви и колко значими са за човека недостатъците на работата и т.н.

А пандемията може да се проточи и няколко години... или поне "нормалността" да не се върне толкова скоро, колкото ни се ще. В условия на изолация и дистанция, за мен работата ми е основното занимание. Не мога да упражнявам част от хобитата си, не мога да пътувам, не мога да се социализирам... Като се усетих, че всяка сутрин ставам с отвращение от поредния работен ден и го влача с нежелание и зор и, вместо да се развивам - уменията ми закърняват... поех риска и я смених.
Обаче, ако правилно чета - Anders, сега навлизате в тази желана сфера, т.е. работите от скоро в нея. Ако е така и ако изброените недостатъци са преодолими, може да изчакате известно време да понатрупате стаж, който определено помага за повече избор при смяна. Често първото впечатление е по документи и там определено стоят различно няколко месеца стаж срещу година-две и нагоре.

Междувременно, щом няма много за правене - нищо не пречи да вложите времето в допълнително четене или курсове в тази посока (ако естеството на работата го позволява). Също и да огледате пазара, да пуснете документи, да отидете на интервю.

Иначе съм изцяло за развитие. Не толкова в измислени корпоративни йерархии, колкото на солидни знания и умения.

# 7
 • Мнения: 7 120
Нито децата са пречка, нито пандемията. С две деца съм, без финансова подкрепа отникъде и си смених работата във вихъра на пандемията. Стига да се яви добра оферта, естествено, че не я отлагаш за догодина по това време.
За мен тук има друг проблем. Какво значи "работата  не е такава, каквато трябва да бъде"? Сигурна си, че трябва да е различно или просто нагласите и очакванията ти са били други. Защото двете неща са различни и имат нужда от различен подход.
Във всяка голяма и стабилна организация, процесите са тежки и тромави. Ако това ти е проблем, значи трябва да търсиш друг тип компании - стартъп-и, малки и/или млади компании и т.н.

# 8
 • Мнения: 2 082
Ако не беше короната....
Разбирам спада в мотивацията, защото си още жадна за динамика и за развитие. Себеразвитието можеш да си го правиш и извън дневната работа, в същата или в други области.
Аз ако имам хубава заплата за малкоправене, щях да си налегна парцалите и да си ползвам времето да си развивам лични проекти.
Случвало ми се е. От личните проекти + заплата изкарвах нелоши пари, но наполовина на това, което ми предложиха на друго място. Изкуших се и отидох и... ами не беше най-доброто решение. Скъсах се от бачкане тогава.
Та спокойствието и личното ми време вече не са за продан. Но аз съм на години, различно е, ти си млада предполагам.

# 9
 • Мнения: 3 519
Колегите и мениджъра утре може да се променят. Може и възможности за развитие да изскочат.
Но, ако ти е непоносимо на тази работа, смени си я, вместо да си тровиш нервите.

# 10
 • Мнения: 3 681
Била съм в правилната сфера на грешната работа. Ами нищо, работех си, оглеждах се, ослушвах се и в един момент подадох заявление за друга работа в същата сфера. И след като ме приеха, тогава напуснах.

Работим за удоволствие, но най-вече за пари, така че се снишавай, докато не намериш нещо по-добро.

# 11
 • Мнения: 10
Много е трудно да ходиш на място в което единствен мотиватор е заплащането и края на работния ден...

# 12
 • София
 • Мнения: 767
Много е трудно да ходиш на място в което единствен мотиватор е заплащането и края на работния ден...

Позната ми е ситуацията ти. Когато аз бях в подобна, използвах свободното време да развивам себе си. Четях полезни в професионалната ми сфера статии, слушах аудиокниги, мислех идеи напред, подготвях си неща напред във времето, за да ми е по-лесно. Отделях време да си подобря и английския. Също така помагах на колегите максимално с тяхната работа, не че разбира се те бяха благодарни и го оцениха, но аз се чувствах полезна по този начин.

Късмет!

# 13
 • Мнения: 409
Като цяло динамиката в живота на всички ни тази година е по-различна. Целият свят е забавил темпото. Моят съвет е да изчакате малко и най-вече заради цялата объркана ситуация за всички ни. Не се знае как ще се развият нещата тази година.
На всички ежедневието ни е скучно и разбирам, че искаш нещо по-динамично. Опитай с курсове онлайн и личностно развитие.

# 14
 • Мнения: 273
Аз пък съм на точно обратното положение:
Работя работа,която се води престижна и за първи път се взема предвид висшето ми образование, но е ужасно много:
-  отговарна е и с клиенти
- хората са по цял ден на опашка, не мога да ида до тоалетна
-няма колектив, всеки е сам за себе си.
- кандидатствам постоянно и на няколко пъти изпуснах места, на които искат да се започне веднага.
Връщам се като парцал, нервна съм, не мога да си практикувам хобитата и пълнея...
А съм работила в цехове, където беше много по-приятно и се чуствах супер, след като съм произвеждала нещо с ръцете си.
Ще се преориентирам със сигурност...

Последна редакция: сб, 26 дек 2020, 20:29 от Лъчестлъч

Общи условия

Активация на акаунт