Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Как да поправим грешка

 • 1 633
 • 21
 •   1
Отговори
 • Мнения: 4
Здравейте!

Имам един проблем, който не бих могла да реша.... Потърсих си работа чрез връзки чрез един познат във фирма, в която бях карала стаж и която ми харесваше. Той ми каза, че може да ме препоръча на шефа си, но че също така ще се мести той самия да става шеф на друго място и ме покани директно при него, като ми предложи добри условия. Тогава идеята ми се струваше добра и приех, може би донякъде импулсивно.
Работата е там, че в момента съм разочарована от избора си и бих искала да се върна на първото място. Как да подходя?? Ако тръгна да кандидатсвам сама на първото място, те неминуемо ще се свържат с него, защото знаят къде е отишъл и че съм там, от сивито се вижда.  Сигурно ще откажат да ме вземат. От друга страна и той ще се разочарова, знам ли, може и да ме махне.
Да говоря просто с него директно?
Какъв е шансът да ми съдейства? Освен това той вече не е вътрешен в първата фирма.

# 1
 • София
 • Мнения: 3 674
Потърси работа в трета фирма. Не знаеш с какви чувства са се разделили шефа ти и старата фирма и как би се отразила препоръка от негова страна. От друга страна, ако те не са получили неговата прпоръка преди да се премести, няма драма с тях, а само с него. Добре е все пак да говориш с него, че не се е получило това, което си очаквала в новата му фирма.

# 2
 • Мнения: 3 807
Никой няма да ти съдейтсва. Сам/а се оправяй. В първата фирма едва ли имаш шанс.  Излез на пазара на труда само с твойте способности, намирането на работа чрез близки и познати е само един от начините, някои си го мислят за единствен. Добре са те посъветвали, намери си напълно непозната фирма и си гради кариера там, това не са единствените фирми, толкова да страдаш в коя да бъдеш.

# 3
 • Мнения: 18 453
И натрупай малко стаж във фирмата, такива пчелички, които прескачат от цвят на цвят през няколко месеца, хич не се харесват на работодателите.

# 4
 • Мнения: 4 548
Потърсих си работа чрез връзки чрез един познат във фирма, в която бях карала стаж и която ми харесваше. Той ми каза, че може да ме препоръча на шефа си, но че също така ще се мести той самия да става шеф на друго място и ме покани директно при него, като ми предложи добри условия. Тогава идеята ми се струваше добра и приех, може би донякъде импулсивно.
Работата е там, че в момента съм разочарована от избора си и бих искала да се върна на първото място. Как да подходя?? Ако тръгна да кандидатсвам сама на първото място, те неминуемо ще се свържат с него, защото знаят къде е отишъл и че съм там, от сивито се вижда.  Сигурно ще откажат да ме вземат. От друга страна и той ще се разочарова, знам ли, може и да ме махне.
Да говоря просто с него директно?
Какъв е шансът да ми съдейства? Освен това той вече не е вътрешен в първата фирма.
Защо се разочарова? Какво очакваше, а се оказа различно? Колко време изкара в сегашната фирма?
Предполагам, че двете фирми имат сходен предмет на дейност. Смяташ ли, че в другата фирма няма да се разочароваш?
Ако не може да разчита на теб и не е доволен, твоят сегашен шеф може да те махне, да. Но да те урежда някъде - няма как да стане.

# 5
 • Мнения: 5 320
Колко време си в сегашната компания? Пряк подчинен ли си на въпросния познат? Кое е нещото, което не ти допада - естество на работата, различно от това в предишната, отношенията, друго?

# 6
 • Мнения: 4
Зсравейте! Не ми харесва, че фирмата е по-малка и съоъветно не научавам толкова много, отделно не ми допада и града. Вече започвам да си мисля, че малко ме е манипулирал, за да си набере кадри и всъщност условията не са чак толкова добри, колкото ми ги обеща. Каза, че една друга колвжка, която харесвам от старата фирма, ще се премести с него, а не се е.

# 7
 • Мнения: 4 548
Зсравейте! Не ми харесва, че фирмата е по-малка и съоъветно не научавам толкова много, отделно не ми допада и града. Вече започвам да си мисля, че малко ме е манипулирал, за да си набере кадри и всъщност условията не са чак толкова добри, колкото ми ги обеща. Каза, че една друга колвжка, която харесвам от старата фирма, ще се премести с него, а не се е.
Двете фирми не са ли в един и същи град?
Ами явно, че те е манипулирал, набирал е хора просто. Колежката е избрала другата фирма. По принцип има риск, ако се включиш в нова фирма, защото не се знае как ще тръгне.

# 8
 • Мнения: 18 453
Ама и да си тръгне има риск, защото може пък да потръгне и първите служители да израснат с фирмата.

# 9
# 10
 • Мнения: 4
Мисля си просто да изкарам известно време в първата фирма, не да се махам веднага, мисля,че ще имам повече очи, да кажа,че по лични причини напускам. Не могат да ме спрат така или иначе. И да си пробвам пак в първата? Дори и да не стане, ще търся трета....

# 11
 • Мнения: 18 453
Правилно, но за сега изчакай, научи каквото има за учене, виж дали фирмата ще потръгне и най-малкото след една година вече няма да изглежда зле да си търсиш нова работа.

# 12
 • Мнения: 5 320
И аз бих те посъветвала да изчакаш малко - лошият опит също е опит, дори понякога по-ценен. Винаги може да пробваш не само в предходната фирма, но и в други в бранша, за да видиш какви условия биха ти предложили.

Съвсем възможно е твоят познат да те е манипулирал съзнателно, просто вземи каквото можеш от сегашната ситуация и гледай напред.

# 13
 • Sunshine state
 • Мнения: 7 598
Аз пък бих те посъветвала точно обратното - не чакай, а му кажи директно, че не е това, което си очаквала. Обърни се към старата си фирма и си потърси място там, ако се свържат с него - няма да каже лошо за теб, гаранция, защото знае, че те е подвел. Това е. От чакане смисъл няма, защото така му даваш грешни сигнали, че те устройва, а теб не те. Само съм печелила с бързо преместване/напускане. Не ме ли устройва - директно се махам, не протакам.

# 14
 • Мнения: 18 453
Интересно ми е за какви позиции пишеш, защото бързото напускане е червена лампичка за повечето ЧР.

Общи условия

Активация на акаунт