С какво ви дразнят свекървите- 90

• 60 942
  • 801
  •   1
Отговори
# 210
  • Пловдив
Уиш - някои хора са спрели хапчетата.

# 211
  • при късмета
Ха ха, ако Гугъл се индетифицира със снахата, то тогава Абсурт  се идентифицира със свекървата. Както винаги обвинява друг, за нещо което отговаря само и единствено на нея. Не е за първи път

# 212
  • София
Но АбсурТ, нима е отговорност на момчето, че родителите му, плюс баба му и сестра му се завират в един апартамент? Наистина ли той трябва да се погрижи първо за това, а после да прави семейство?
Не, не да се погрижи първо и второ- момчето първо е дало възможност на момата да се включи в техен апартамент, а тя просто не е поела.
И той е продължил по плана, който довежда до самостоятелно жилище за младото семейство.
Всъщност, неговия интерес е този, но тъй като ще удовлетвори интересите и на родителите му, се приема за кощунство.
Този план минава през ремонта на къщата, преместването на родата, за да освободят апартамента, в който  да бъдат сами младоженците.
Какъв друг вариант, честен и коректен за всичките виждаш?
Аз не виждам, но пък чета егоистичните и отвратни виждания- прецакай родителите си, остави ги да се гърчат в апартамента, ти се разположи в къщата, щото си дал пари да ремонтираш и те няма накъде да ходят- ще клекнат и там ще мрат.

Сещаш ли се, че ако са възпитали син с такива ценности, те пък на свой ред ще обявят къщата под наем или за строеж срещу обезщетение и все ще си оправят старините, с цената на скъсването на отношенията за радост на бъдещата снаха?
Която разбира се, ще пусне тема как са ремонтирали, пък гадните свекъри са ги изхвърлили.
За мен, такива отношения не са приемливи отникъде.

# 213
  • Оптимист по принуда
Ох, не е Лус жената, не и' казвайте така. Ли и' е никът.

Ама много съм учена, ей GrinJoy

# 214
И какво търси горката снаха там, когато младежът е в морето?

# 215
АбсурТ, аз не съм сигурна, че точно тази конфигурация е в интерес на момчето. Той финансира на 100% всички ремонти. Но той има и сестра и варианти всякакви са възможни, включително и този младежът да финансира, а сестрата да придобие имотите. Разбира се, това е само една от многото вероятности, но щом аз за 46 години съм се нагледала на какви ли не чудеса, ти за още 20 отгоре със сигурност си видяла също не малко. И точно затова твърдя, че конфигурацията изначално е сбъркана.

# 216
  • София
Имаш адвокат вкъщи и трябва да знаеш, че докато не видим документите и не ги изследваме, не можем да кажем кое- как е! Peace
Тук имаме само думите на една кандидат- булка, която си стиска здраво авоарите, отказвайки да инвестира в общ дом с годеника, олайва родителите му, което не ѝ пречи да им ползва къщата.

Оттам нататък- кой какво и как се е разбрал за прехвърляне на собствености- можем само да гадаем. Peace

# 217
А така. Дойдохме си на думата за документите.

# 218
  • София
Значи да живее там като го няма е проблем, но да се оправя с всичко и наблюдава майстори не е проблем, да помага на свекърите не е проблем, да им става личен шофьр не е проблем - това докато той е в морето - не е проблем, а????? Иначе голям жест са й направили, че не й искат наем, мале мале  hahaha hahaha hahaha Grinning Grinning Grinning Grinning Пък помощта от нея и ремонтите от сина им - майната им, то тва не се брои, важното е, че наем не искат милите те! Laughing Laughing Laughing

# 219
В една друга тема, навъртяла близо 100страници (то така се получава, когато крайно немеркантилни люде се заговорят за парички и имоти Laughing), не се ли обясняваше колко е хубаво мъжът да взима тройна и четворна заплата, жената да може да си полежи малко у тях не само през майчинството, а пък тук работеща млада жена я оглозгахте до кокал, че искала сватба преди ремонта и чене се бръкнала не дълбоко, а  ПО- дълбоко, за да покрие липсващата част на маминка. Защото на всички ни стана ясно, че тя част ще поеме, но просто не може да запълва дупките в бюджета за начинанията. Какви дупки, ями някакви, щом е опулил очи, като е видял колко си е дръпнала свеки.
Joy
Опулил се е, викаш Joy
Израз ли е, чудо ли е Laughing

На мен не ми стана ясно Simple Smile Май различни истории четем newsm78
Никъде, в нито един свой пост Лис дори не е намекнала, че тя (лично тя!) има готовност с някаква n-сума да участва в закупуването на общ имот. Навсякъде говори ТОЙ, НЕГОВИТЕ, ТОЙ мислеше да купиМ... Не съм сигурна и за доходи от наем да съм прочела. Спомена само, че има апартамент някакъв нейде. Ако е в малък град, сигурно просто си стои заключен... Ако обаче намериш такъв пост, покажи ми го!
Момичено пари явно няма и е достатъчно честна да не послъгва и поукрасява нещата чак толкова, колкото някои тук.
Че няма готови средства нито е чудно, нито лошо и никой от така нар. от вас "свекърви" не я упреква за това - младо момиче, учещо доскоро, с нашенските заплати... Е, вярно, има роднини в чужбина, би трябвало оттам да може да дойде някаква финансова помощ, но явно не може. Не са богати нашите гурбетчии в чужбина, независимо от градските легенди Wink. Лошо няма и в това, че й се искат разходки, почивки, сватби, дом и деца, свекърите да си траят, да не се бъркат, да не пипат парите на мъжа и ако може да не се мяркат на хоризонта Simple Smile Познато и нормално е за възрастта и, как да го кажа, семейния статут Wink За съжаление е попаднала в малко комплицирано заварено положение, със съществуващи договорки и обвързаности и трябва да прояви повече гъвкавост и съобразяване. Още повече, че самата тя нееднократно го каза - такива са и на мъжа й желанията и плановете. Човекът си иска фамилната къща, иска да я запази и ремонтира, иска и да спази договорките с родителите си. Ами нека му помогне да го постигне, вместо да започва тиха война с роднините.
Сега, всички сме наясно, че с малко мрънкане, подсмърчане, оплакване, хитруване и театрални етюди на тема "те те използват, не те жалят, не те уважават, не ме харесват"със сигурност би могла да наложи своето, промени плановете му и развали отношенията му с родители и сестра, особено сега, в началото на връзката, но заслужава ли си! И дали в дългосрочен план ще е в неин интерес! Аз лично се съмнявам.

Ами, Уиш,  явно са важни документите, щом възникват подобни проблеми и подозрения в некоректност още преди старта на семейния живот. Да седнат всичките и да се разберат кое на кого е, кой какво иска и какво ще плаща. Ако трябва възрастните да се местят в къщата и приписват апартамента на сина, ако трябва да продават/дават под наем къщата и му върнат парите за ремонта. Но дали той ще е доволен! Че и тя не се знае какво ще измисли/размисли при едно такова развитие на нещата. Защото жилище в центъра или в хубав квартал не е като апартамент в някой краен, пък бил той нов и на двамата по НА.

ПП. Не видях тя да се разправя с майсторите?

Последна редакция: вт, 09 яну 2018, 22:34 от птица

# 220
Много ми е чудно как щяхте да коментирате следния казус:

Заживяхме заедно с годеника ми в къщата на техните, която той ремонтираше с идеята те да заживеят там, а ние в апартамента им, който също беше за ремонт. Обаче забременях и не можахме да се оженим заради ремонта. Скарахме се и се разделихме. Всичките ми спестявания вложих в ремонта с идеята да помогна.

Питам за спорта само.

# 221
  • София
Значи да живее там като го няма е проблем, но да се оправя с всичко и наблюдава майстори не е проблем, да помага на свекърите не е проблем, да им става личен шофьр не е проблем - това докато той е в морето - не е проблем, а????? Иначе голям жест са й направили, че не й искат наем, мале мале  hahaha hahaha hahaha Grinning Grinning Grinning Grinning Пък помощта от нея и ремонтите от сина им - майната им, то тва не се брои, важното е, че наем не искат милите те! Laughing Laughing Laughing

Хайде да повторим- тя не надзирава ремонта и нищо не плаща.

Тя написа, че бащата на момчето е некадърен на надзирава, затова ремонта се прави само в присъствието на момчето.
Тогава то извършва и плащането.

А, дали ги кара насам- натам, дори и да приемем че е така, въпреки че е доста чудно, след като колата на момчето е пред тях, ами, нали все пак трябва да симулира поне някаква близост, или не? newsm78

# 222
  • Оптимист по принуда
Обаче забременях и не можахме да се оженим заради ремонта.
Ами пак ти ще си виновна. Как така забременяваш в грях, преди брак, при статут някаква-си-там-кандидат-снаха-ли-що-ли.

# 223
Добре де, не забременях. Помагах финансово и се скарахме и разделихме.

Вярно, че не трябва да забременявам преди брака, който ще сключа след да кажем 2-3 години. Тогава пък взема, че стана на 30 и ще ми кажат, че късно раждам. Уф, казах аз, напаст са тия снахи.

# 224

И Гугъл, ти също имаш майка- грозно е това, което намилаш срещу жена, за която имаш впечатление само от писанията на елементарна златотърсачка.
Да, имам майка и за нея мога да кажа само хубаво. Майка ми никога и за нищо на света не би ми бръкнала в джоба или сметката, или какво да е без да ме попита предварително - не да ме предупреди сякаш то се подразбира, че може, а да ме попита. Защото уважава, че съм голям човек с мои финанси и вече не тя се разпорежда с парите ми. Всъщност, дори когато бях непълнолетна и работех покрай училище, тя пак не се е доближавала до пари, изкарани с мой труд. Че аз обичах да й правя подаръци е друг въпрос. Simple Smile Но да си позволи такова своеволие - никога.
Освен това майка ми се радва на хубавите ни преживявания - когато ходим на почивки, когато внесохме голяма сума за наш апартамент (между другото, тогава тя също живееше в апартамент, нуждаещ се от основен ремонт, но о, шок не й е хрумнало да иска от нас пари за това), когато й показвам снимки от наши разходки и моменти. Хубаво е най-близките ти да не гледат да ти набиват чувство за вина, че си отишъл на почивка, когато е можело да дадеш пари на тях... така де, пари отгоре на това, което сами си теглят.

Наричайки непознато момиче "елементарна златотърсачка" при все, че тя реално досега не е получила никаква изгода от тази връзка (и още в първите си постове наблегна, че работи и си делят сметките двамата) и при все, че три години не е казала нищо за финансирането на чужди ремонти, само затвърждава доколко сама си измисляш сюжети. Знаеш ли какво е златотърсачка? Жена, която не й се работи и си търси някой да я издържа и да й купува яки неща. Не е жена, която работи и се сгодява за мъж, чиито сметки се управляват от маминка. Златотърсачките бягат от такива мъже като дявол от тамян. И не само те.

Общи условия

Активация на акаунт