С какво ви дразнят свекървите- 90

• 60 959
  • 801
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Стига де, тя знае, че може да е на името на двамата, ама не я устройва да даде своя част- очаквала е, че момчето ще внесе за самоучастие, затова е възмутена, че родителите са ѝ развалили очакванията.

# 151
Чета и се чудя, родителите на тези млади семейства , от които се очаква да ги издържат , са на моята и мъжа ми възраст , 50+. Ние не очакваме да ни издържат, работим и сме финансово грамотни.Питам , вие родители, свекъри, тъстове, какво правихте през тези активни 30 години, че чакате да ви издържат децата? Защо нямате заделени средства в депозити, застраховки за лечение, пенсионни фондове? По важно ли беше да построите етаж в градец със затихващи функции , или някакви древни апартаменти от 50 година? Днес светът е отворен и младите пътуват и живеят навсякъде.Наследства и порутени апартаменти не са ви необходими.

# 152
  • София
Абсурд ти от коя страна гледаш - тази на свекървата нали Joy
Обаче аз пак не разбрах вие като родители бихте ли настоявали, че и изисквали вашето дете да ви дава пари за издръжка. Аз все си мисля, че родителя е този, който трябва да помага. Изключвам случаите при болест. Все си мисля, че за хора на възраст все трябва да са спестили нещо, а то излиза че не само не са спестили ами и се налага да ги издържат. И това са хора които са здрави и във възраст в която могат да работят.

Не, от страната на майка И на дъщеря- представих си кандидат- зетя, пуснал темата с претенциите и оплакванията и ме втресе, честно!

Що се отнася до издръжката- майка ми не е настоявала, но и двете със сестра ми, та и дъщеря ми, давахме една сума на месец, защото с пенсия от 200 лева, нямаше как да изкара.
Ни само защото живееше в София, то и на село пак не може да оживее човек.
И не, не сме давали само защото има нужда от лекарства, а защото е човек и има нужда на края на живота си да не е до кофите с боклук.
А, както авторката е описала, родителите на момчето не са легнали да лежат- всеки, без бабата, работи каквото може да намери, като баща му е изгубил високата заплата пенсионирайки се, майката е на комисион, та затова се е налагало да бъдат подпомогнати.

Явно, момчето, за разлика от някои тук, е наясно, че редови българи на някаква заплата, имали съдбата да работят на черно години на ред и да си отгледат децата и изучат, не могат да имат и спестявания.

# 153
ОК, хипотетично си представям, че Говендър Мой решава да налее определена сума за ремонта на мой имот и аз приемам. Обаче, на даден етап, Говендърът стопира ремонта и отива на почивка или решава да прави сватба. Честно, не си представям как ще си отворя устата, за да му кажа да не ходи на почивка и да продължи да ми дава от парите, които той е изкарал.

# 154
птица, защо да я няма в НА? Има съкредитори, има съсобственици. Всичко се урежда всъщност много лесно.
Така е Гугъл. Има съсобственици, има съкредитори, но и лично участие трябва да има. С някакви пари! Като при вас!
Любов, любов, но не вярвам толкоз чавка да му е изпила акъла на този младеж, че да й запише половин жилище ей така. Пък ако е толкова загубен, хак са му и родителите, и сестрата, и жената... Заслужава си ги всички с лепкавите им ръчички!
Че и рими прописах bowuu

# 155
Абсурд, майка ти на колко е била като сте ги давали тия суми. Моя баща е на 67, пенсионер по болест и продължава да работи и съм сигурна че пари би приел от нас само ако е много болен и не може да работи. Не си представям да чакам на децата си да ми осигуряват пари на месец щото пенсията не ми стига, честно.

# 156
  • София
Чета и се чудя, родителите на тези млади семейства , от които се очаква да ги издържат , са на моята и мъжа ми възраст , 50+. Ние не очакваме да ни издържат, работим и сме финансово грамотни.Питам , вие родители, свекъри, тъстове, какво правихте през тези активни 30 години, че чакате да ви издържат децата? Защо нямате заделени средства в депозити, застраховки за лечение, пенсионни фондове? По важно ли беше да построите етаж в градец със затихващи функции , или някакви древни апартаменти от 50 година? Днес светът е отворен и младите пътуват и живеят навсякъде.Наследства и порутени апартаменти не са ви необходими.
Точно.

# 157
Grin Човекът хабер си няма колко детайлно го познават тук, в тази тема. Grin Защо бил направил това или защо не бил направил онова... Сума ти  непознати жени му знаят и кътните зъбки... Sweat Smile

# 158
  • София
Grin Човекът хабер си няма колко детайлно го познават тук, в тази тема. Grin Защо бил направил това или защо не бил направил онова... Сума ти  непознати жени му знаят и кътните зъбки... Sweat Smile

Joy Разсмя ме. Но е така, де.

# 159
Точно.
Е кое му е точното Grinning Всъщност към кого е отправен този патос! " О, вие родители...." Joy
Обсъжданите родители тук не пишат, други да се оплакват не видях.

# 160
ОК, хипотетично си представям, че Говендър Мой решава да налее определена сума за ремонта на мой имот и аз приемам. Обаче, на даден етап, Говендърът стопира ремонта и отива на почивка или решава да прави сватба. Честно, не си представям как ще си отворя устата, за да му кажа да не ходи на почивка и да продължи да ми дава от парите, които той е изкарал.
Хора с определен тип характер и настройка и да искат не могат да си представят такова нещо. То се иска специфична нагласа, за да приемаш парите, изкарани с чужд труд за твои по кръвен път.

# 161
Абсурт, айде стига с това самоучастие.  Да си го беше взел моряка апартамента и да си го пише на свое име. Да видим свеки тогава каква песен щеше да запее.  Кой щеше да се чувства по- зле според теб?😉
И снахата няма проблем с ремонта. Има проблем, че свеки й държи сметка за какво си харчат парите. И освен това не смее да го каже на сина си, ми действа подмолно. С надеждата, че снахата ще се почувства виновна и ще отложи сватба и екскурзии. Страшен благодетел е тази свекърва. Докато й правят ремонт на къщата позволява на собствения си син и годеницата му да живеят там. И то забележете- БЕЗПЛАТНО. 😂😂😂

# 162
  • София

В случая, бащата е пенсионер, майката работи на комисион, което е пак добре, предвид факта, че на възраст като вашата, вече почват никъде да не ви искат.
А, да да питаш 65 годишни хора, които по на 35 са обявени за стари и натикани в сивата икономика да работят ден за ден,  какво точно са правили през тези 30 години, е несериозно, ако все пак си живяла и ти в тази действителност.
Това пък, за древните апартаменти, ме изуми- да бяха останали под моста да си гледат децата или какво?
И да тръгнат директно към гробищата като се пенсионират и нямат пари за наеми?

Все по- абсурдно стана!

# 163
То се иска специфична нагласа, за да приемаш парите, изкарани с чужд труд за твои по кръвен път.
Само по съжителствен път Peace

# 164
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
не да приемат!
да изискват!

Общи условия

Активация на акаунт