Има ли ревността граница и според вас, къде е тя?

• 380
  • 10
  •   3
Отговори
Пускам темата провокирана от разговор с колежка, чийто мъж не я пуска да излиза сама.
Това не е първата жена, която срещам с мъж с подобно поведение.
И не, не става дума за мюсюлманки, а за чисти германци.
Въобще къде е границата когато ще си кажете: "Това не е за мен. Напускам го!"
Не ми го побира акъла как ще мога да напускам дома си само с разрешението на мъжът ми.
За тези жени обаче това е в реда на нещата.
Аз пък се чудя на нещо друго, ако толкова нямам доверие на половинката си какво правя с нея?

Последна редакция: пн, 31 авг 2026, 00:29 от Arielle

# 1
За всеки влак си има пътник. Жени с робски манталитет си търсят робовладелци. Щом им е добре така, да са живи и здрави!

# 2
Без значение какви са, това е равносилно на религиозен фанатизъм.
Нормално е да има малко ревност независимо колко доверие си имате. Тези, които грам не се ревнуват са ми като някакви с нула холестерол - и така не е здравословно.

Но като 99.9% от всички теми наоколо въпросът опира до това на колко любов си способен. Защото ако си егоист е на доста малко. В противен случай самата ти загриженост за щастието на другия ще те спре от всякакви простотии, включително и тази.

# 3
За всеки влак си има пътници.

Иначе си позволявам да изразя съмнение за произхода/религията на т.на  чисти германци, които са повод за темата, имайки предвид пъстрата картина от пришълци.

# 4
Да разграничаваме ревност от психични отклонения.

# 5
  • София/Севлиево
Аз това не го разбирам.Как тъй няма да я пуска навън сама.Тя да не е дете,че да ѝ трябва разрешение.Това е прекалено...
Ние с ММ не се ревнуваме,или хайде да е 0,1% .Иначе дали щях да го оставя да работи в София,а аз да си живея тук с децата вече 4 години и половина (е не е за постоянно,а 3-4 дни в седмицата,ама човек ако иска да прави глупости е достатъчно,но ММ не е от тези)? Просто си имаме пълно доверие -за 22 години е доказано във времето.

# 6
Сигурно ли е, че не я пуска. Защото има и жени, които просто отказват покани под претекст, че не ги пуска мъжа им - демек няма да му е приятно, а всъщност не им се ходи примерно на кафе, или гости.
Има и двойки, които не излизат поотделно, така ги разбират нещата.

Ако обаче буквално не я пуска  да работи, да пазарува, да се разхожда и то точно за да не се среща с други мъже, тогава вече става въпрос за тормоз.

Последна редакция: пн, 31 авг 2026, 09:21 от Iris04

# 7
Всякакви панаири, в това число и ревност не са за мен. Граници не искам да заявявам, директно отсвирвам.
Баща ми е късал рокля на майка, защото н му харесва да излиза с нея навън. Ами, както казаха психозите са друга бира.

# 8
Не знам и не ме интересува. Не съм се сблъсквала лично с този проблем.

На дъщеря ми обяснявам да внимава и да прекъсва всякаква връзка с мъж, който й дава тон, не иска тя да се гримира, да носи къси поли, следи я и дудне и подобни ужасии.

# 9
Ами например имам 1-2 приятели мъже, които мъжът ми познава, и с които се виждам сама от време на време. Ходя на екскурзии в чужбина с приятелки, това ми е супер важно.

Ако някой би ми правил проблем за такива неща, не е за мен.

От друга страна си споделяме локацията -  някой би казал, че е токсично и от ревност, за нас не е. 😁

# 10
Има различни видове ревност. Ревността от липса на доверие в партньора е само един от тях и даже не е основният.

Общи условия

Активация на акаунт