С какво ви дразнят свекървите- 90

• 60 958
  • 801
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Кати, не може свеки да се настани в къщата, защото гадната снаха не иска да я напусне.😂😂😂😂
Сега разбрах - къщата ще да е някакв хобитска, щом в апартамента могат да се тикат като сардини, а в къщата с един човек допълнително ще им стане невъзможно за живеене.  Mr. Green

Ха,ха!
Предлагаш гадните роднини- 4 парчета, да се настанят в къщата насила при момата, в разрез с желанието на сина си, за да покажат че наистина са гадни? Mr. Green

Че да може да се насладим на друга тема " Те се настаниха при мен, защото не жалят сина си"? Joy

# 181
  • София
Ако това е целта, първо бих я документирала ясно. Ако, все пак, той промени плановете си, значи няма да отиде във въпросния апартамент и да се оправя както намери за добре. Не бих правила драми. Както и не направих драма, когато му намекнах, че е глупаво да получава добри пари като програмист и да изпуква всичко и му предложих да си купи още едно жилище и да пусне наематели, които да му го изплащат, но той отказа категорично. Ми, ОК. Той си изкарва парите, той решава как да ги харчи, както и къде и как да живее.

Така, де- ТОЙ!
Той както реши, така да е.
В случая, момчето така е решило, така прави, затова и пълномощното не е оттеглил.

Трагедията е, че прави каквото иска, а не каквото иска момата.

# 182
Кати, не може свеки да се настани в къщата, защото гадната снаха не иска да я напусне.😂😂😂😂
Сега разбрах - къщата ще да е някакв хобитска, щом в апартамента могат да се тикат като сардини, а в къщата с един човек допълнително ще им стане невъзможно за живеене.  Mr. Green

Ха,ха!
Предлагаш гадните роднини- 4 парчета, да се настанят в къщата насила при момата, в разрез с желанието на сина си, за да покажат че наистина са гадни? Mr. Green

Че да може да се насладим на друга тема " Те се настаниха при мен, защото не жалят сина си"? Joy

Що пък не? Имотът си е техен. Какво пречи да се разменят още сега - нали апартамента ставаше дом на младите? Което води до следващия ми въпрос, щото ти нали на постове гледаш - защо свеки държи и двата имота да се ремонтират преди сватбата и тя да се отложи, а парите да се наливат в ремонти? Нали апартамента ставаше дом на младите, ми те могат да си решат кое след кое. И защо в разрез с желанието на сина си? Нали той доброволно правеше нещата?
П.п. - аз не видях момичето за ги е нарекло "гадни", чудя се защо ти ги възприемаш така.

# 183
  • при късмета
Независимо детето ми какъв пол е, започнал/а е да прави ремонт на моята къща и намери човек с който решат да градят семейство, не само, че не бих му позволила да продължи, но и ще гледам с каквато сума мога, аз да им помогна. И изобщо не бих сметнала за претенции, каквито и уговорки да са направили помежду си от отсрещната страна. Щом е намерил/а човек, с който имат еднакви виждания за семейството си и правят общи планове, на мен това ми е достатъчна причина.

# 184
  • София

Що пък не? Имотът си е техен. Какво пречи да се разменят още сега - нали апартамента ставаше дом на младите? Което води до следващия ми въпрос, щото ти нали на постове гледаш - защо свеки държи и двата имота да се ремонтират преди сватбата и тя да се отложи, а парите да се наливат в ремонти? Нали апартамента ставаше дом на младите, ми те могат да си решат кое след кое. И защо в разрез с желанието на сина си? Нали той доброволно правеше нещата?
П.п. - аз не видях момичето за ги е нарекло "гадни", чудя се защо ти ги възприемаш така.

Ами, пак подминаваш главното и очеизвадното- така е решило семейството да процедира.
Имало е момент, в който момчето е било готово да тегли кредит за жилище с авторката, но тя не е поела и е насочил парите за ремонта.
Ами, чети не питай мен и някой друг защо така били решили хората да постъпят.
Авторката е описала последователността на действията, които да доведат до заживяването на младите в апартамента, самостоятелно.

Ти, не прочете ли, че проблемът на авторката е защо свекървата иска да се приключи ремонта на къщата, че да се нанесат, а не че изисква и апартамента да се ремонтира, пък тогава да правят сватба?.

# 185

Ти, не прочете ли, че проблемът на авторката е защо свекървата иска да се приключи ремонта на къщата, че да се нанесат, а не че изисква и апартамента да се ремонтира, пък тогава да правят сватба?.

То никъде не пише и че тя иска да остане в къщата, ама ти уверено го твърдиш във всеки пост.
Иначе ето какво пише:
Цитат
Предполагах, че докато се прави въпросния ремонт ще можем да помислим и за себе си- сватба, деца и т.н, като приключим с къщата да се оправи и апартамента и просто да си разменим местата, но тя явно не ги вижда точно така нещата.
Цитат
Не съм имала нищо против този ремонт, защото никой не беше парадирал с претенциите от рода на "мъж го искам, сега го искам".Тези препиранки се появиха след годежа ни.
Цитат
И е хубаво да се довърши, защото вече е налял достатъчно, за да спре на последната права. Остава въпросът, до колко ще е добре да идем да ремонтираме и да живеем след това в техния апартамент. И все повече се убеждавам, че да си купим отделен имот ще е по- добре. Защото в крайна сметка, имот ще трябва да има и за сестра му.

Последна редакция: вт, 09 яну 2018, 17:47 от kati_v

# 186
Oх, няма ли някоя да се оплаче от свекърва си, че да се приключи с този казус? Ако може да се оплаква от грешно гледане на децата или гадна манджа. Каквото и да е, само да не е имотен въпрос.

# 187
Така, де- ТОЙ!
В случая, момчето така е решило, така прави, затова и пълномощното не е оттеглил.

О, аз изобщо нямах предвид пълномощното, а мрънкането на майка му защо искали да ходят на почивка и да правят сватба. Ми, щом те си плащат, ако щат круиз до Луната да си направят и лично Доналд Тръмп да ги венчае на Марс. Ще седна да се тръшкам за какво възрастни хора си харчат парите, които те са си изработили. Да, бе, да.

# 188
  • Оптимист по принуда
Така, де- ТОЙ!

О, аз изобщо нямах предвид пълномощното, а мрънкането на майка му защо искали да ходят на почивка и да правят сватба. Ми, щом те си плащат, ако щат круиз до Луната да си направят и лично Доналд Тръмп да ги венчае на Марс. Ще седна да се тръшкам за какво възрастни хора си харчат парите, които те са си изработили. Да, бе, да.
Напротив. Вадиш тигана и ги почваш. Така е правилно, не виждаш ли?

# 189
Ааа, не тигана ще го лъсна и тържествено ще го подаря на снахата. Надявам се да има добър захват.  Mr. Green

# 190
Ааа, не тигана ще го лъсна и тържествено ще го подаря на снахата. Надявам се да има добър захват.  Mr. Green
Свекървата ми подари ножове за Коледа, бях малко възмутена Joy

# 191
... Иначе ето какво пише:
Цитат
Предполагах, че докато се прави въпросния ремонт ще можем да помислим и за себе си- сватба, деца и т.н, като приключим с къщата да се оправи и апартамента и просто да си разменим местата, но тя явно не ги вижда точно така нещата.

Хм, така като го чета този цитат, май точно Абсурд ще излезе права за времево-пространствените планове на Лис:
ще си правим ремонта на къщата...
пък сватбата...
пак децата...
като приключим с къщата, тогава апартамента...
пък тогава да се разменим...
По мои сметки това са още 4-5 годинки поне, особено щом няма да е едно, а няколко деца Simple Smile

Не е ли по-добре наистина тази година да приключи сагата и после да се разбягат кой накъде?

Ааа, не тигана ще го лъсна и тържествено ще го подаря на снахата. Надявам се да има добър захват.  Mr. Green
Да не мислиш, че ще е доволна. Ще има да четем за стиснатата свекърва, дето вместо да я прати на Карибите, тиган й подарява, че и употребяван  Joy

Последна редакция: вт, 09 яну 2018, 18:18 от птица

# 192
  • София

То никъде не пише и че тя иска да остане в къщата, ама ти уверено го твърдиш във всеки пост.
Иначе ето какво пише:
Цитат
Цитат
Не съм имала нищо против този ремонт, защото никой не беше парадирал с претенциите от рода на "мъж го искам, сега го искам".Тези препиранки се появиха след годежа ни.
Цитат
И е хубаво да се довърши, защото вече е налял достатъчно, за да спре на последната права. Остава въпросът, до колко ще е добре да идем да ремонтираме и да живеем след това в техния апартамент. И все повече се убеждавам, че да си купим отделен имот ще е по- добре. Защото в крайна сметка, имот ще трябва да има и за сестра му.

Ама, ти наистина ли не схващаш?
- като не пише, че иска да остане в къщага, а пише, че хем ремонта е накарая си, хем че иска да приключи ремонта след като се оженят и деца си народят, къде мислиш, че ще остане? newsm78
При мен, при теб?
- като иска да си купят отделен имот, защо не се бръкна, преди момчето да насочи парите към ремонта?

Честно, цитираш, ама въобще не се замисляш какво се казва в цитата..........

# 193
  • при късмета
Може и да е решила да се бръкне и за самоучастието за планирания кредит, не само за вноските.  Свекървата като е взела парите, те на него няма да стигнат, а не на нея. Абсурт, като с такава категоричност твърдиш неща, които изобщо няма как да знаеш, при това авторката ти каза, че си измисляш, за още няколко потребителя е видно, че си измисляш, защо не допусна този вариант? Дали тогава свекървата, понеже е много загрижена за сина си и оценява какво прави, не излиза единствения виновник да не са изтеглили кредита и вече да са в техен дом?

# 194
Не, момичето пише, че иска да могат да помислят и и за себе си, докато тече прословутия ремонт. Нали ти все ковеш как трябвало да се ражда на млади години, а не да се отлага, щото после има репродуктивни проблеми и т.н. И защо претенциите на свеки са почнали след годежа според теб? Дали не е свързано с изчезналата сума от сметката на сина?

Общи условия

Активация на акаунт