Съпруг с наднормено тегло.

• 51
  • 1
  •   2
Отговори
Здравейте! Имам нужда от съвети и помощ! Приемам и критика ако смятате, че аз греша.  Мъжът ми е с наднормено тегло. Проблема не е, че е качил повече от 70 кг от както се запознахме, а начина по който ги качва. Не е в депресия. Няма проблеми в работата, нито в семейството, но хора той буквално се тъпче с храна! Виждам го как не му стига въздух, диша тежко, поема въздух и продължава да яде! Говорила съм с него по този въпрос, но той ми се сърди. Чудя се дали има някакво заболяване свързано с това? Как може да се помогне на такъв човек? Ето няколко примера, за да ме разберете защо се дразня. Имаме 2 все още малки деца. Не искам и те като него да имат такива гадни навици. Най-новата случка: отиваме на море и избираме хотел с включени закуска и вечеря. Страхотно. Той дори казва "какво ни трябва повече?" Да, ама не. Всеки ден беше в ресторанта на хотела. Уж да ми помогне за децата. Децата хапват супичка, а той поръчва (не се шегувам) кюфтета, салата, пържени картофи, кашкавал пане, пърленка, лютеница и три коли. Дразни ме, че обикновено преди такава поръчка винаги кава "аз не съм много гладен". На третия ден не издържах и му вдигнах скандал. Той се опита да не яде, но му стана лошо и трябваше сама да отида с децата на плаж. После той отде уж за плодове но си купи и изяде два пакета с Чипс, две вафли и пакет фъстъци. Накрая даже се чудеше защо сме доплатили толкова много пари. Когато ходи до пекарната за закуски винаги си взима три баници и още нещо. Постоянно използва израза "кво искаш аз съм 100 кила мъж?" Постоянно си купува нови дрехи, които му умаляват, ако повдигна въпроса съм му брояла залъците! Дразня се, че не можем да го изхраним. Всяка вечер сам изяжда един хляб! Майка му в началото ми правеше напук, но после и тя започна да ме обвинява, че съм му позволила да стигне до тук. Брат му също. Той пък ми каза, че трябва да съм по-директна с него и го нарече свиня, което беше много грубо. Обичам мъжа си. Той е само на 34, а имам чувството, че нарочно се тъпче. Дразни ме. Още го обичам, но ме дразни. Винаги ако остане едно парче кашкавал например, той казва "Мм кашкавал" и го изяжда. Това важи за всичко на масата! Ако си поръчаме нещо и аз оставя моето за другия ден, той сън не спи, за да го изяде и ме пита по 100 пъти. На някои места където сяда къса или чупи повърхността и пак не вижда проблем даже се смее. Много ми е болно. Всички виждат, че има проблем, но никой нищо не му казва. Само веднъж един негов познат като го видя каза, че не могъл да го познае и даже си помислил, че съм с друг мъж. Ужасно е всичко това. Как да му помогна? Пиша тук, защото не знам какво да правя. Само веднъж споделих пред колежка и тя ми се изсмя. Каза, че по-добре така, от колкото да ходи на фитнес и да ми изневерява. Между другото той, когато усети, че съм тъжна винаги казва, че ще почне да тренира, но това е лъжа. Лошото е, че мисли и цигарите да спира и се надявам да не му дойде някой още по-голям апетит. Яде всичко и по много. Не удобно ми е и на гости да ходим, защото той винаги иска допълнително дори не забелязва, че нещо е свършило. Хората правят нормални порции не знам той какво очаква. Нямам представа и как ще свали всички тези килограми ако изобщо ги свали, но вече нямам сили и нерви! Наистина моля за помощ!

# 1
Да не би да взима някакво лекарство? Някои от лекарствата имат непрекъснато усещане за глад като страничен ефект. Например някои антидепресанти, някои противалергични и какви ли още не.

Общи условия

Активация на акаунт