Съпруг с наднормено тегло.

• 4 816
  • 169
  •   6
Отговори
# 45
  • FRANCE
Вярно че трябва да го подкрепя, ама жена която предполагам ходи на работа , основно тя се занимава с 2 малки деца, да реже на шайби и кръгчета моркови...
Пак имаше коментари да не му брояла хапките. Ми разбирам я, жената сготвила пълна тенджера с храна да има за два дена и за децата, а той всичко да омита на едно ядене... и на нея не и е лесно.
Сериозен разговор и лекар.

# 46
Хора, вече има лекарства, които подпомагат отслабването. Не е само прословутият Сиофор, дето нищо подобно не прави. Дават се по здр каса. И от тук, той вече ще се окуражи  да приложи и малко ред, без да е гладен колкото глутница вълци едновременно. Много грозни приказки се пишат в темата. Споко, той не е свекърва,че да се настървявате така. Малко телерантност, която не ви струва нищо. Поне по-малко, от тракане по клавиатурата.

# 47
Колкото и здравословна, подредена и красива да е храната вкъщи, този човек едва ли 24/7 е под контрола на жена си. Какво точно му пречи да излезе и след здравословната закуска със скир и овесени ядки, да си купи три банички? Емоционалното хранене не се задоволява със салата и моркови. Търсят се бързи въглехидрати - сладко, тесто, мазничко, силни вкусове (подправките на чипсовете, пържено, пикантно).

Не вменявайте вина на жената, че ключа е в нейното готвене. Промени в начина на хранене се правят бавно, и с пълен семеен консенсус. Няма такова семейство, в което от днес за утре да се смени това, което се слага на масата, и всички - включително и децата - да го аплодират и да кажат - вярно бе, броколите на пара са по-вкусни от пържените картофи Simple Smile

# 48
Разговор и консенсус с тежко-болен човек не става.

Трябва разум и търпение от страна на жената.
За броколи на пара не съм писала, не ми приписвайте идеи.
Да, пет порции нормална храна е по-добре от пет шарени пакетчета.
Не препоръчвам недорасли "психолози" след Х-месечни курсове или изувачали едноименен предмет в педагогическа специалност. Това не са психолози, както и да се рекламират. За начало започнете с психиатър, след време или успоредно - професионалан психолог.

Зле е човекът.

Последна редакция: пт, 14 авг 2026, 14:07 от Deborana

# 49
Вярно че трябва да го подкрепя, ама жена която предполагам ходи на работа , основно тя се занимава с 2 малки деца, да реже на шайби и кръгчета моркови...
Пак имаше коментари да не му брояла хапките. Ми разбирам я, жената сготвила пълна тенджера с храна да има за два дена и за децата, а той всичко да омита на едно ядене... и на нея не и е лесно.
Сериозен разговор и лекар.
А за хапките.
Ами предвид количествата, които изяжда и за това ли трябва да си губи времето.
Не стига, че и деца гледа, дом и на работа. Ами и да готви тройно.
И да. И на мен са ми го казвали като имах проблеми. И емоционално преяждане /не беше всеки ден за щастие/
Но и хормоните играят, те са свързани нещата.
Та има голяма тава или тенджера с ориз със зелунчуци, аз омитам огромно количество за ден. Че даже и за едно ядене.
Е как да не ми се скара, като това трябваше да е за трима човека минимум за ден и даже да остане.
И не само това е проблема си ми казаха, не само че омиташ сериозно количество храна, но и вредиш на здравето си.

# 50
Не може да го 'излъже' със здравословно готвене ей така неусетно. Това ще помогне ако той даде знак, че иска да промени начина си на хранене.

Той да не е дете и само тя да пазарува? Каквото и да готви,  той ще си купи още неща за 5000 калории ако така иска.

Направо ми стана смешно като си представих морковените пръчици поставени случайно на холската масичка. 🤣🤣🤣

# 51
Смейте се колкото си искате.

Малко разум и интелект си струва, да се вложат в семейството.
Гледала съм повече от 2 деца и мантрата "работа и деца" я познавам не от  филмите.
Пита жената, всеки помага с каквото може и с каквото разполага като осъзнаване.
Тя ще подбере за себе си.

# 52
И на мен ми готвеха здравословно, но кел файда като ориза беше хубав, но изядох повечко.
Или лещата. Или боба.
Всяка храна сама по себе си не е добра или лоша. Важно е как се приготвя, как се съчетава и поетото количество.

# 53
Човека ако си го влече да яде чипс или разни нам боклуци, ако ще морковите да са с формата на звездичка, няма да се спре. От този вид храна често се видоизменят и вкусовите рецептори и в един момент нормалната здравословна храна просто не се усеща. Действа като дрога на небцето.
Само не разбирам защо някои мъже (и въобще хора) са такива. Жената се тормози, говори, моли се, реве, накрая си взима децата от немай къде. Естествено,  в главата му е виновата тя. После той изведнъж отнякъде си намира воля и сили да се поправи, да влезе във форма и да започне нормален живот. Понякога дори и да си намери по-добра работа. Това в случаите в които не опира ножа до кокала.
Ама нервите, здравето и пропилените години на жената никой няма да върне.
И липсата на баща на децата.

Това ако въобще се случи, де. Има доста хора си остават и се влошават още повече, затъват и само надолу.

# 54
Ами за съжаление, някои мъже са толкова дебелокожи и дебелооки, че с намеци и молби не мож ги стресна. То щом и това, че са му рекли, че е свиня, не е дало резултат, вероятно само откриването на заболяване може да го вкара в правия път.

# 55
Той е млад и вероятно спокоен, че има лоялна съпруга, която го харесва такъв, какъвто е. Според мен само там има неща, които биха го стреснали.

# 56
Не съм чула обидите дали дават резултат. Има супер грозни изказванията в темата. А и авторката се притеснява, че той щял да спира цигарите! Тук говорите всички за здравните вреди от затлъстяването - ами от цигарите са много по-големи. Авторката вместо да се радва, че поне в едно отношение си подобрява здравето мъжа, се притеснява! Иначе GLP помагат и да други зависимости, та ако мине на такова лекарство, може и да му е по-лесно да спре цигарите

# 57
Да бе какъвто е го харесва, 100 % това вреди и на секса и на съня й. Ако жена качи ей така 70 кг той няма да я харесва, и надали ще тръгне да й реже моркови на кръгчета.

Да му помогне едно, но да й се приписва вина е прекалено, че му брояла хапките визирам. Напомня ми на моето 300 кг тяло, имаше жени, които приготвят храната, която мъжът иска да погълне, макар че той не можеше дори да стане от леглото вече. Тоест тя не прави това, и да трябва се старае да е нормално здравословна храна, но 100% няма да го залъже с моркови. Той сам ходи и си купува.

Само лекар ще помогне, въпросът е как да отиде на такъв. Още в началото е щяло да бъде по-лесно, но нали напук й е правено, може и майка му отделно да му е приготвяла баници и тутманици.

# 58
Ами за съжаление, някои мъже са толкова дебелокожи и дебелооки, че с намеци и молби не мож ги стресна. То щом и това, че са му рекли, че е свиня, не е дало резултат, вероятно само откриването на заболяване може да го вкара в правия път.

Има хора и заболяване не ги плаши.
Мен ме уплаши.
Но въпроса се поставя ребром.
Или се стягаш и почваш или ще се разделим, защото аз не мога повече така.
И това не е заплаха, не е ултиматум, това е факт. Решение.
Ако не е с добро, поне това ако не го притесни, тогава да се развеждат и да остави човека да се тъпче на спокойствие.

# 59
  • Пловдив
Към изброеното - да опита да си намери занимания, които са му интересни и да му запълват деня. Поне при мен скуката засилва желанието за ядене. И разбира се, за съжаление пак без съзнателно въздържане от ядене не става. Напълно съм съгласна с потребителката, която писа, че това е като да си жаден или да ти се прави секс - от химията в организма е, обяснението обикновено не е психологическо или някакво друго, външно; въпреки това извън лекарствата от типа на Оземпик, регулирането на инсулина, постепенното привикване към друг режим и там още 1-2 неща, друг начин освен волево въздържане, смекчено с разни "трикове" за притъпяване на глада като тези от темата, просто няма. Като не ти идва отвътре и ако не си на Оземпик/Мунджаро/квото там, се налага да се самопринуждаваш.

Общи условия

Активация на акаунт