Съпруг с наднормено тегло.

• 4 834
  • 169
  •   2
Отговори
# 60
Препоръка към съпругата: гответе вкусно и нискокалорично и сервирайте красиво и най-важното - така, че да изглежда много и обилно!!!!!
Едно и също количество храна, подредено и аранжирано различно, дава оптически различни представи.
Нещо за гризкане да има винаги( шайби тиквички, мариновани чушки, изсушени домати, красиво нарязани морковчета, сирена и пр. и пр. за да не посяга към пакетирани шарени.

Знам, че това е трудно, изисква усилия, време, въображение и работа и върху себе си. За жената говоря.
Трудно е и освен това безполезно. Той трябва да е локомотива на промяната, а тя да подкрепя колкото и както може. Ако той не пожелае, тиквичките на флъонга да ги връзва все тая.
Този мъж компенсира нещо с храната - я безделие, я липса на цел, посока, приятели.
Моят съвет към жената вече е даден, да постави ултимативно проблема на масата и залога да е семейството. Може да е краен, но ситуацията иска крайност, не дондуркане.

# 61
Мъжът ти има хранително разстройство. Трябва да отиде на психистър, после всичко друго. Ама ако не иска няма какво да направиш за съжаление.

# 62
  • Шоплука
Като човек борил се със зависимости знам едно нещо - зависимите са страшно изобретателни. Ще яде варени тиквички и ще се тъпче тайно.
Зависимостта се лекува с терапия, защото ще се справи с една, ще отвори втора - когато раната в душата ти е активна, тя търси заместител нон стоп -  от тотална бухта, може да мине в категорията фитнес - маниак. От цигари - в покер.
Всяка опасна за тялото ни, нездравословна зависимост е покривало на дълбока душевна рана.
Нали помните какво каза лекаря от Моето 300 кг тяло - само 5% от тези хора успяват да се справят с проблема и да отслабнат и да оживеят. Останалите умират. Мъжете повече от жените именно защото не искат да се лекуват.
И TLC да му пуска ако трябва - но един човек в зависимост да му отвориш очите, трябва да има безкрайна любов към човека до себе си, към децата си, за да почне борбата. Това е такава страшна битка с демони, че няма да е просто и лесно.
Без ултиматум няма да стане.
Не знам чели ли сте книгата на Демис Русос Как отслабнах, но там много добре е описана неговата дълга битка, която започва именно с това, че жена му е непреклонна - или се справя с проблема, или развод.

# 63
Може ли да се храни и от скука?
Доста хора имат такъв навик, особено при работа от вкъщи.
Предполагам липсва и движение.
Яде ли пред телевизора? Възможно ли е да не се усеща колко поглъща, защото гледа филм или някое предаване?

# 64
  • София
Аз не разбирам едно: уж го обича, а е написала това:

Цитат
Най-новата случка: отиваме на море и избираме хотел с включени закуска и вечеря. Страхотно. Той дори казва "какво ни трябва повече?" Да, ама не. Всеки ден беше в ресторанта на хотела. Уж да ми помогне за децата. Децата хапват супичка, а той поръчва (не се шегувам) кюфтета, салата, пържени картофи, кашкавал пане, пърленка, лютеница и три коли. Дразни ме, че обикновено преди такава поръчка винаги кава "аз не съм много гладен". На третия ден не издържах и му вдигнах скандал.

Както казах, аз също съм с наднормено тегло. Мъжът ми - започна диета заедно с мен, вече и двамата се храним здравословно; помогна ми много да спра да ям сладко (не ям захар от 11.2023). Помогна ми с изготвяне на програма за спорт, защото имам и доста здравословнин проблеми. Ако някой ден съм поела повече калории (например, семейно събиране), на другия ден ми организира голяма разходка, с почивки, но се грижи да се раздвижа. Ако имам инсулинов пик и му кажа, че ми е лошо, търсим вариант да хапна нещо малко и не калорично да ми мине, защото знае, че това нещо не може баш да се контролира.
Да, човекът наистина има физиологичен проблем и хранително разстройство и със сигурност трябва да се погрижи за себе си. Това със скандали не става и с тръшкании, показващи псевдозагриженост. Решението да се подложи човек на диета или да смени начина си на живот е много лично и трябва да се вземе осъзнато. Иначе не става.

Тя е в пълното си право да се оплаква и да изисква помощ с децата, с домакинството, но да вдигнеш скандал на някого защото яде... е безумно. Колко и как да яде е лично решение, това е и ако наистина го обича и иска да му помогне, то трябва да осъзнае, че трябва да го подкрепи и да му помогне да поиска да промени начина си на живот и на хранене, а не да вдига скандали.

# 65
Слънчезара, то сигурно й е писнало да говори и да се опитва да го промени с добро. 70кг качени хич не са малко, а отделно и говорим за млад човек, на 34г.
Отишли са на почивка и вместо да си прекарва времето с децата - той яде в ресторанта, а тя сигурно тича след тях. Аз я разбирам.

# 66
Здравейте! Битката с килограмите е много трудна, но най-вече болестите които причинява затлъстяването са ужасни...след време не се чувстваш същия човек, бавен ленив не играеш с децата, сексуалният живот също е повлиян въобще емоционално се чувстваш зле и нещата задълбават...тъй като аз съм с инсулинова резистентност реших да отида при лекар диетолог и съм изключително щастлива, че го направих. др Москова ми помогна не само да сваля килограми, но да си върна здравето и самочувствието, съпругът ми който е със захарен диабет и не се ограничава по никакъв начин след като видя че при мен има резултат и че се чувствам много добре най-сетне се съгласи да се консултира с нея и вече четвърти месец нещата са много по-добре. опитайте със специалист и ако сте заедно в това и сте му подкрепа нещата ще се получат Simple Smile

# 67
Ако го е взела 90 кг, а сега е 160 кг, това не е лесно за преглъщане, прегръщане, за секс да не говорим. И някои още вменяват вина на авторката?!

# 68
... да вдигнеш скандал на някого защото яде... е безумно. Колко и как да яде е лично решение, това е и ако наистина го обича и иска да му помогне, то трябва да осъзнае, че трябва да го подкрепи и да му помогне да поиска да промени начина си на живот и на хранене, а не да вдига скандали.

Личната свобода свършва там, където е накърняват интересите и правата на другите. И в едно семейство да се тъпчеш и да тлъстееш не е лична работа. Първо е насилие над партньора, защото той не е е влюбил в мазен барбарон. Второ е предателство към семейния бюджет, като чета колко е поръчвал. Трето, предполагам, че с тези кила не може и да се включва пълноценно в семейните дела. И жената трябва да го обича, гушка и поема всички негативи, понеже яденето било лична работа. Ми не, не е лична. Доктор Наузарадан им казва направо - дебелите сте, защото се тъпчете. Кратко и ясно. Как според теб да го подкрепя? Да дава ултиматум и да е готова да го спази.

# 69
Както вече посъветваха в темата - ендокринолог да назначи изследвания и ако прецени - лечение. И психиатър, ако се окаже на психична основа, а и е важно, за да го посъветва, защото явно има зависимост от храна.

И сериозен разговор - вреди на себе си, вреди на семейството, млад човек е.

То и аз ММ качихме килограми, но не се оливаме, а и сме на други години (не е оправдание, обаче).

Аз самата за себе си обмислям Оземпик (имам и медицински основания, макар да му се назландисвах преди две години).

# 70
Аз много не разбрах момента с този ресторант в хотела. Нали храната за закуска и вечеря е била включена или става въпрос, че И на обяд се е хранил и сте си плащали? Не, че е толкова важно, де. Според мен акцентът трябва да пада не върху това, че товари финансите с прекомерно хранене ( защото ще му стане обидно, а и ще намери контрааргумент -  примерно, че жената дава за други неща пари, за които не ѝ дири сметка), а върху това, че рискува здравето си по този начин. Ако трябва да намери това риалити за 200 кг-то тяло и да му го пусне. И оттам вече лекар и каквото е нужно. Но първо да осъзнае, че има сериозен проблем.

# 71
Каквото и да му пусне да гледа, както и да нареже морковите, каквото и да му приказва, човек се трогва и взима мерки само когато започне да изпитва явен дискомфорт или болка. В моето близко обкръжение, в подобни случаи взимането на мерки обикновено се е случвало след инфаркт, инсулт, бъбречна криза, спукана язва - такива неща.

# 72
  • София
Аз не разбирам едно: уж го обича, а е написала това:

Цитат
Най-новата случка: отиваме на море и избираме хотел с включени закуска и вечеря. Страхотно. Той дори казва "какво ни трябва повече?" Да, ама не. Всеки ден беше в ресторанта на хотела. Уж да ми помогне за децата. Децата хапват супичка, а той поръчва (не се шегувам) кюфтета, салата, пържени картофи, кашкавал пане, пърленка, лютеница и три коли. Дразни ме, че обикновено преди такава поръчка винаги кава "аз не съм много гладен". На третия ден не издържах и му вдигнах скандал.

Както казах, аз също съм с наднормено тегло. Мъжът ми - започна диета заедно с мен, вече и двамата се храним здравословно; помогна ми много да спра да ям сладко (не ям захар от 11.2023). Помогна ми с изготвяне на програма за спорт, защото имам и доста здравословнин проблеми. Ако някой ден съм поела повече калории (например, семейно събиране), на другия ден ми организира голяма разходка, с почивки, но се грижи да се раздвижа. Ако имам инсулинов пик и му кажа, че ми е лошо, търсим вариант да хапна нещо малко и не калорично да ми мине, защото знае, че това нещо не може баш да се контролира.
Да, човекът наистина има физиологичен проблем и хранително разстройство и със сигурност трябва да се погрижи за себе си. Това със скандали не става и с тръшкании, показващи псевдозагриженост. Решението да се подложи човек на диета или да смени начина си на живот е много лично и трябва да се вземе осъзнато. Иначе не става.

Тя е в пълното си право да се оплаква и да изисква помощ с децата, с домакинството, но да вдигнеш скандал на някого защото яде... е безумно. Колко и как да яде е лично решение, това е и ако наистина го обича и иска да му помогне, то трябва да осъзнае, че трябва да го подкрепи и да му помогне да поиска да промени начина си на живот и на хранене, а не да вдига скандали.

Ти сериозно ли?
Не виждаш ли разликата между твоето поведение и това на мъжа?
Тя не му вдига скандал защо яде. Вдига му скандал защото яде за петима човека.
Не се прави на неразбрала.
Може яденето да е лично, но и авторката има право да си вземе решението да си тръгне.

Абе все едно да се сърдиш, че пияница пие и да казваш - ама как не те е срам да му броиш чашките.

Напълно сериозна съм! Моето поведение е такова, защото аз самата съм поискала да се боря.
Да, авторката има право да си тръгне, но няма право да му казва колко да яде.
Ако тя плаща - има право да не плати. Ако той е преценил ще яде и за 10-има. Колко да изяде е лично решение.
Като не го харесва, не го иска - в правото е да постави ултиматум и да си ходи или да го изгони или каквото там си е решила. Тя не може да му казва колко да изяде - защото е грозно, обидно и предизвиква реакция напук. Ако наистина иска да му помогне - трябва да направи така, че той сам да поиска и да му е подкрепа в трудните моменти. Пиша го, защото твърди, че го обича. Ако не го обича - там е лесно - хваща си чантичката и се спасява.
И за пияницата казвам същото: дали да пие или не, е лично решение.

# 73
Не, не е лично решение, когато хранителните му навици ощетяват още трима човека в семейството. Парите за тази храна излизат от семейният им бюджет, да не говорим за времето което авторката отделя да му готви. Имат две малки деца и тоя тулуп трябва да мисли за тяхното бъдеще, не само за плюскане. Жената е в правото си да му направи забележка, че това което прави не е нормално.

Не е нейна отговорността да му мисли разходки, тренировки, диета и да му реже морковчета на звездички. Човека трябва се осъзнае и да поеме сам отговорност за здравето си. Тя е опитала с добро и доникъде не е стигнала. Явно има нужда от повече твърдост за да има резултат.

# 74
Значи щом мъжа е решил да се пръсне от ядене, щото така, жената какво , да го гледа и не гъква ли?
Ми той ще си замине човека!

Общи условия

Активация на акаунт