С какво ви дразнят свекървите- 90

• 60 058
  • 801
  •   1
Отговори
# 705
  • при късмета
Да де, но този въпрос се решава в двойката, не от родителите. И се иска малко търпение без демонстрации. Не виждам каква по-голяма демонстрация от това да се врътнеш и да хукнеш към апартамента на майка си за ядене. А после тя да развява приятелката ти каква е некадърна мързелана по форумите.

Така е, но ако невестата хич не я е еня има ли какво да яде мъжът и и това не е за един или два дни, дори 1-2 г., докато тя се научи? И на него му писва след работа да готви, а любимата да  не се ангажира с нищо, почва и той да се офлянква и хайде при майка му. 
Ако наистина му омръзва, то няма да реши проблема като иде при майка си. Ще си го решат помежду си и както намерят за добре

# 706
Афродита, изопачаваш  мисълта ми. Смисълът на казаното от мен не е да е САМО тя, а да не е САМО той.  Има разлика.
Ма ко, хубаво е да се разберат двамата. Но ако единият не вдява и другият почва  да клинчи.

# 707
  • при късмета
Съгласна съм, но защо веднага решаваш, че единия не вдява и това е снахата? Такива битовизми много рядко са съществен проблем в някоя двойка и ги решават много побързо, отколкото свекървата си мисли. Всъщност дори за двойката изобщо не е проблем, а е такъв само за свекървата, като, че нейното мнение е важно. Ама нали за нещо трябва да укорява снахата, на нея като са ѝ втълпили някакви остарели правила и тя ги е спазвала сляпо цял живот, без изобщо да се замисли в днешно време най-важното ли са, така става

# 708
А, проблем му е на сина щом тича при мама за вечеря през ден.

# 709
  • София
Да де, но този въпрос се решава в двойката, не от родителите. И се иска малко търпение без демонстрации. Не виждам каква по-голяма демонстрация от това да се врътнеш и да хукнеш към апартамента на майка си за ядене. А после тя да развява приятелката ти каква е некадърна мързелана по форумите.

Така е, но ако невестата хич не я е еня има ли какво да яде мъжът и и това не е за един или два дни, дори 1-2 г., докато тя се научи? И на него му писва след работа да готви, а любимата да  не се ангажира с нищо, почва и той да се офлянква и хайде при майка му. 
Излиза, че мъжът ми не се интресува дали ходя измачкана или не, на мен гладенето тотално ми е писнало,  любимият не се нагажира с нищо, освен да ходя при мама?

Да поясня, че не виждам връзка между маркираното в червено и неизвършването на една дейност, без значение дали въпросната дейност е готвене, гладене, бърсане на прах, пране или нещо друго.

# 710
  • София
Афродита, изопачаваш  мисълта ми. Смисълът на казаното от мен не е да е САМО тя, а да не е САМО той.  Има разлика.
Ма ко, хубаво е да се разберат двамата. Но ако единият не вдява и другият почва  да клинчи.
Всъщност аз не виждам проблем САМО ЕДИНИЯ /без значение кой/ да готви, ако това устройва и двамата. Докато единия готви, другия може да вземе да направи нещо друго и така да се включи в домакинската работа. Все пак не на всеки му се отдава готвенето на нещо повече от ориз или яйца, има хора на които просто не им се получава, изнервя ги и т.н.

# 711
  • при късмета
Най-вече, не е работа на свекрвата, коакво остава за някой още по-страничен, какво трябва и не трябва в една двойка

# 712
Дам , има такива мъже - моят например. Внушил си е , че не може и не му се получава наистина. Аме не ще и да се научи , нито да чете. А гледа кулинарни предавания , като ходим на гости , се прехласва по десерти на приятелки. Ей го и сега , пресен пример- Яде като прасчо у една приятелка сладкиш , толкова врънкане да му направя. Направих му едно към едно , а Е  така ще изхвърля половин тава , ако не се напъвам да го изям. Аз затова и не се впрягам много.
Но  от гледна точка на свекървите - ако една снаха не иска и не може да готви и не желае да се научи , според мен е свързано как утре ще прави пюрета и каши за бебето. Не толкова е зор за сина.

# 713
Сега в София ,утре и в други градове като в рекламата на сладолед едно време-измислили са го ,доставят детска храна до вратата.И аз се чудех кой ще готви,но няма проблем.Той  таткото поне може  ,а  другия  син  сто пъти пита и пак пита....резултат ориз.И неща,дето нямат име.Не се стряскайте,не ги мислете.Като гледам моите ,добре са ,снахата е слабичка ,но и като коте яде.Явно сина не се справя с вкусови   изисквания,знам ли.Тя си е така-на солети може.

# 714
  • София
Дам , има такива мъже - моят например. Внушил си е , че не може и не му се получава наистина. Аме не ще и да се научи , нито да чете. А гледа кулинарни предавания , като ходим на гости , се прехласва по десерти на приятелки. Ей го и сега , пресен пример- Яде като прасчо у една приятелка сладкиш , толкова врънкане да му направя. Направих му едно към едно , а Е  така ще изхвърля половин тава , ако не се напъвам да го изям. Аз затова и не се впрягам много.
Но  от гледна точка на свекървите - ако една снаха не иска и не може да готви и не желае да се научи , според мен е свързано как утре ще прави пюрета и каши за бебето. Не толкова е зор за сина.
Ами освен да потърпиш още малко, и ако не се получава да ходиш при майка ти да ти готви...

# 715
  • Ямбол
...
И къде "Абсурд, както винаги!", написа, че САМО жените са мързеливи? newsm78
...
Ето тук:
...
Но пък за готвенето, някак не мога да го разбера- защо да не сготвиш, ако на момчето съвсем не му се отдава?
...няма нищо срамно една жена да сготви.
Моят мъж имаше златни ръце за всичко, но с готвенето беше скаран, нищо че сам е живял години наред.
Боб и пържени яйца, това му беше постижението.
И какво- да се бях запънала на аламинути или да поръчвам кетъринг и за децата от мързел? newsm78
От тук те попитах как така при жената е мързел, а при мъжа е "съвсем не му се отдава"?
Така, както жената може и трябва да готви заради децата, така може и мъжът. Няма такива филми, че не му се отдава. Това не е скачане на висок скок, че да кажеш, че само на Стефка Костадинова ѝ се отдава.
На златните ръце е простено с думите не му се отдава, а на жената не ѝ е простено, защото тя по дифолт е длъжна да готви.

# 716
Да разбирам ли, че у всички вас мъжете готвят. Ама не понякога-

# 717
И що трябва да го разбираш така.

# 718
Готвят Трещи та се пушек вдига,но им се ще да ги отмени някой ,особено като са уморени и натегне много работа,да се размърда и друг

# 719
  • Ямбол
У нас готви този, който си е вкъщи. Мъжът ми работи до 20,30, а лятото до 21,30-22 часа. Понякога го сменям да сготви той, понякога аз готвя, понякога ядем навън, понякога си взимаме готово, понякога двамата готвим. Сега в момента чисти един сом, ще го нареже, аз ще го изпържа.

Общи условия

Активация на акаунт