Да преправим старите мебели с любов - тема 33

• 134 894
  • 754
  •   1
Отговори
# 540
Някакви идеи и съвети как да освежа тази маса? Иска ми се да я ползваме,здрава е. Да я изшкуря и после с лак ли или това масло,за което пишете-осмо? Как ще е най-удачно?

# 541
Шкури я, то ще си покаже. Май има хубава шарка.

# 542
  • Перник
Шкури я, то ще си покаже. Май има хубава шарка.

Но внимавай да не свалиш фурнира все пак (доколкото виждам има фурнир) Simple Smile Имам 2 подобни маси, на които предстои освежаване. Смятам да сваля лака и да омасля.

# 543
  • В градината...
Букът омаслен с бяло масло не изглежда много добре, леко розовее.
Ако това не е проблем, шкафът може да се омасли.
А иначе, с боя - акрилна или тебеширена. Каква ти блажна ...

# 544
Моля, обяснете разликата между акрилната, тебеширената  и латексовата бои от една страна и блажната от друга. Аз си мислех, че всички са разновидности на блажната боя.  Липсват ми познания. Ще се наложи да почета повече по темата и ще разчитам на вашите съвети.

На село имахме такава маса. Беше полирована. Стои  си до ден днешен. Не знам как са правили тези полировки.  Купили са я моите родители, когато са се оженили някъде около 1938 г. Значи е на  80 г. и пак си е лъскава. 

# 545
Акрилна,тебеширена и латексова са на водна основа,а блажната не е.
"Полировката" може би е слой шеллак

# 546
Здравейте, искам да боядисам тези столове в бяло. Столовете не са стари, на 5 години са, но правихме ремонт и бих искала да ги пребоядисам в бяло. Столовете са от масив бук, имат отгоре някакво покритие, което не знам какво е. Моля да ми дадете съвет как да ги префосанирам стъпка по стъпка.

https://mebelizona.eu/трапезни-столове/856-трапезен-стол-рустик.html

# 547
Искам да боядисам столовете в бяло. Столовете да ми дървени, цвят меден дъб, обработени да отгоре с някакъв баиц най - вероятно. Как да ги боядисам, каква боя да ползвам, предварително с какво да ги обработя? А най-вече къде мога да ги дам, за да направят всичко това вместо мен. От Бургас съм.
За същите столове ли става въпрос?Вече са ти отговорили ,а дори  и само тази тема да прочетеш ще ти стане ясно

# 548
Здравейте! Включвам се и аз с молба за съвет.
По - нагоре има пост как да се освежи стара маса.
А ние си купихме комплект градински мебели - маса и столове, екзотично дърво акация. От магазина ни препоръчаха да ги намажем с масло, за да се предпазят по - добре от атмосферните условия. Използвах масло за дърво на Лакпром. Резултатът обаче хич не е добър - това масло не изсъхна равномерно, стана сякаш на петна, а освен това мина повече от седмица, а мебелите лепнат. Толкова съжалявам, че изобщо го направих. Имате ли идея как мога да оправя нещата?

# 549
Момичета, при мен нещата със сваляне на дълголетната боя от бюфета потръгна. Оказа се, че синът ми  купил преди време пистолет за горещ въздух, за да му се намира при нужда. Започнах с него и боята се свлича като змийска кожа с шпатулка за металокерамични плотове.
Дървото е много здраво, но няма хубави шарки и няма да е хубаво с лак или безир. Изчетох какво представляват алкидна, акрилна и тебеширена боя. Нещо от тях ще е.  Прочетох и за аерозолна боя за дърво. Иска ми се да е светла на цвят, защото тази "антика" ще е в полуизбено помещение(сутерен) на къща, което ще се ползва за лятна кухня. Стените ще са с водоустойчива ламперия с почти бял цвят. Има 2 врати, мазани отдавна с безир и вероятно ще останат такива.

Миленейра, почваш  със сваляне на  цвета. Но не знам как се сваля такова покритие. Може би яко шкурене с шлайф.

# 550
  • ...
Ползвала съм тебеширена боя мое производство няколко пъти на различни повърхности и според мен може директно да се боядисат столовете с нея. Няма нужда да се шкури. Но не съм от най-запознатите, надявам се и те да коментират.

# 551

Добър вечер! От доста време ви чета и гледам какви красоти правите и най- накрая дойде ред и на моята кухня Simple Smile ПВЦ фолиото ми се обели и искам да го сваля и да направя вратичките бели . Направени са от пресован МДФ и не съм сигурна дали ще се получи нещо. Трябва ли да шлайфам и грундирам след като махна фолиото? И ще стане ли с тебеширена боя или да използвам друга? Не съм се занимавала досега с това и не ми е много ясно. Ще ви бъда благодарна ако ми помогнете 😊

# 552
Mного ще ти е трудно да шлайфаш върху "лепкавото нещо" останало от фолиото по вратичките. Аз не бих се наела да правя нищо след свалено фолио - освен отново фолио.

# 553
Здравейте, как най-лесно да преправим стар вграден гардероб в коридора?
Ще сменим пантите.
Гардеробът е лакиран - с какво най-лесно може да се свали лака? Мисла, че ако трябва да се изшкури ще отнеме много време, а и ще се вдигне доста прах в къщи. Моля за насоки как да действаме.

# 554
Момичета, при мен нещата със сваляне на дълголетната боя от бюфета потръгна. Оказа се, че синът ми  купил преди време пистолет за горещ въздух, за да му се намира при нужда. Започнах с него и боята се свлича като змийска кожа с шпатулка за металокерамични плотове.
Дървото е много здраво, но няма хубави шарки и няма да е хубаво с лак или безир. Изчетох какво представляват алкидна, акрилна и тебеширена боя. Нещо от тях ще е. 

Шарките на дървото си проличават чак когато е изшкурено и  намокрено/ безиросано. На сухо не можеш да кажеш дали са хубави.

Общи условия

Активация на акаунт