Да преправим старите мебели с любов - тема 41

• 2 921
  • 65
  •   1
Отговори
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Добре дошли в 41 тема на "Да преправим старите мебели с любов"

Полезни съвети: Рецепта за тебеширена боя на stanoevus
Предишни теми:
Скрит текст:
40, 39, 38, 37, 36, 35, 34, 33, 32, 31, 30, 29, 28, 27, 26, 25, 24, 23, 22, 21, 20, 19, 18, 17, 16, 15, 14, 13, 12, 11, 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1
Пожелавам на всички ни да изпишем темата с удоволствие и да я напълним с много нови проекти!
Винаги можем и от най-простата мебел да сътворим шедьовър. Wink

# 1
Благодаря за темата.
Дограмата бих боядисала с боя.
Тъй като е червеникава, за да не шкуря, бих сложила черна боя, като преди това забърша дървесината с твърда четка или гъба.
С описанието на състоянието им, което даде, не мисля че ще се получи с масло.

# 2
  • София
Маслото ще съхрани дограмата за много по-дълго време, отколкото само боя. След хубаво омасляване, боядисване,  Аз имам добър опит с един парапет на тераса, добре омаслен и боядисан със SIKKENS.

# 3
# 4
И аз бих предложила Сиккенс. Имам трислойна дървена дограма, обработена със Сиккенс. Сигурно вече 15 години държи много добре. Лак ли се води, боя ли се води - не знам, но нишките на дървото си личат. В червеникаво тип махагон е. От външната страна, където пече половин ден, на много малко места е почнало вече да се подлюпва.
Според мен е добре да се пробва на някое скрито място с мазване на продукта, който купиш, за да провериш дали ще държи.

Скрит текст:
Като софиянка, не се обиждам, че не искаш да пазаруваш в София. То и аз не искам да пазарувам в София. Или в друг град, който ми е непознат и не знам в кой магазин какво продават. Още повече - в голям град.

# 5
Девойки, чета ви периодично и много се радвам на осъществените ви проекти.
Сега искам да се допитам до вас, тъй като наближава моментът, в който ще трябва да се задвижа и да осъществя една моя идея (ако е осъществима според вас).
Да обясня:
Коридор с дървена ламперия, доста тъмен цвят - махагон. От същите плоскости са вратите на вградения гардероб.
Планирам ламперията да освежа с някакъв вид боя за мебели. Какво е вашето мнение за грунд и боя Vitex?
За вратите на гардероба ми се иска нещо по-различно. Дали ще стане да залепя тапет и отгоре лак?
С какво би могъл да се залепи тапет върху дървесна плоскост - Ц 200? грунд ще трябва ли? какъв лак за запечатване?
Изобщо не съм наясно и никога не съм правила нищо подобно. Ако имате някакви съвети или нещо, което трябва да имам предвид, моля, споделете.
Благодаря предварително.

# 6
Лепила съм тапети на врата със строително лепило ( май С300) се води. Отгоре фиксирах с акрилен лак.

# 7
  • Варна.
Върху дърво с С200 ще стане, ако тапета е хартиен, ако има някакво покритие - не е ясно дали ще се залепи.
Хубаво намажи с лепило плоскостта и в същото време тапета да е намазан, така става най-добре. Отгоре се лакира с какъвто и да е лак, няма значение какъв вид е, ще импрегнира и ще го запази.
Правила съм под - много захабено дюшеме налепих с накъсана амбалажна хартия с С200 и отгоре най-обикновен лак.

Последна редакция: сб, 12 апр 2025, 21:17 от Diki

# 8
А флис тапети дали ще са подходящи?

# 9
А флис тапети дали ще са подходящи?
Да, предполагам. Сега научих що е то флис тапет...

# 10
Дайте идеи за ратанови мебели? По-скоро заминали такива.. и в момента са столове само с тръбната си част... Как да ги възстановя или да не се занимавам ..
Т.е. Как от стол с тръбна конструкция да стане нещо подходящо за ползване, не е задължително да е с ратан.

# 11
Хм, някъде бях мяркала клипче как пак така само тръбните рамки от плетен стол хванаха и намотаха ивици от някакъв плат като брезент, абе някакъв здрав плат е било със сигурност. Може би и да са били ушити като тънки колани а не просто ей така отрязана ивица плат, но предполагам че схвана за какво говоря.
Не си писала дали навън ще се ползват или на закрито, може би пак ивици но някаква изкуствена кожа ако ще е за навън, знам ли.
Ако ще слагаш възглавници върху тях, предполагам че и с някакво въже може да се измисли нещо върху рамката на стола.

# 12
Навън да.
Въже или колани не е лоша идея.

# 13
Би изглеждало добре, само че не знам дали няма да ти излезе златно така... Споменаваш столове в множествено число, не знам колко са на брой и имаш ли някаква психологична граница за бюджета или ще е в графа "кеф цена няма".

# 14
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Мисля, че в предишната тема имаше подобен въпрос и дадени различни възможни решения.
Тапицерските колани не са чак толкова скъпи - https://tapicer.bg/products/kolani Посочената цена е за 100 м. Но средства ще отидат и за възглавниците върху тях.

Общи условия

Активация на акаунт