Пубертетът при момичетата до 14 години

• 12 203
  • 254
  •   1
Отговори
Добре дошли в темата,в която ще се обсъждат темите,които ви интересуват за момичета до 14 годишна възраст.

# 1
  • София
Мен всичко ме интересува, трудно е да се разграничат работите до 14 и след 14. 😁 Записвам се, пък внимавайте да не засегнете тема 14+.
Препоръчвам филма Inside out, откакто го гледахме отговор "Добре" на въпроса "Как мина нещо" не приемам. 🙂

# 2
И на мен това разделение на темата ми се струва абсурдно. И защо 14?
Но както и да е... 🤷‍♀️

# 3
И аз тук 🙂
Моята е на 10, случва се да се намръщи и разсърди от нищо.
Вчера ми разказваше кои момчета от класа я харесват, колко от тях харесват и други момичета 🤭 Обяснявах, че тези дето харесват всички да не ги брои и да внимава, защото не е лесно много хора да искат вниманието ти.
Има някаква логика да са отделни темите, но на мен ми е интересно да следя и в другата какво се пише, нали предстои.

# 4
С разделението и в двете теми активността ще намалее. Майките на по-малки момичета няма да посмеят да питат нищо, което ги вълнува или тревожи в другата тема, където биха могли да споделят опит тези, които вече са минали през това. Аз след няколко месеца трябва да пиша там, че моята става на 14 скоро. Дотогава-тук. Луда работа😃

# 5
Предложиха го няколко потребителя и за това.

# 6
  • София
Аз съм и в двете теми.
С дъщери на 9 и на 17. 😂
Ще следя две теми, не е проблем.

# 7
Кажете, моля, вашето мнение на тема грим. Моята госпожица е едва на 10г, 4ти клас. Тъй като тренира балет, когато имат изява, разбира се я гримирам, като това е изискване на треньора, гримът е съобразен с танца и костюма и еднакъв за всички. Многократно съм обяснявала, че това е сценичен грим, в ежедневието за нейната възраст е приложим единствено гланц за устни. Онзи ден, ще излизаме, тя ми заявява, сложи ми моля те, малко спирала. Казах й, че спирала не може. Тя пък ме контрира, че съученичките й ползвали. Казах, че съм учудена и на 10г е рано за спирала. Сега всяка вечер, когато си е вкъщи, си прави различен грим, за да ме убеди, че може и трябва да се гримира. Казах, че вкъщи може да си тренира, но не желая да използва грим в ежедневието си. С гланц за устни (в блед цвят) съм Ок.

# 8
Не позволявам грим. Гланц си слага , но дотам. На състезания гримът е задължителен/ състезателка е по спортни танци/, много силен, сценичен. Но в ежедневието да ходи с грим-не ми е приемливо. 7 клас е.

# 9
И моята ползва само гланц и вкъщи се маже с детски лакове за нокти на водна основа. Иначе има голям интерес, искала е спирала, руж, перли да й сложа, но още няма 10 и още дълго ще отказвам. Скоро ме разпитваше как се слага очна линия. Говорили сме, че като му дойде времето, аз ще я гримирам първия път, за да знае как се прави. Даже бих я записала на курс, имам приятелки, които са ходили и трябва да кажа, че се спряват блестящо и почти като професионални гримьори. Аз май в 7ми клас започнах да си слагам молив за очи тайно от нашите и го триех в асансьора.

# 10
  • Бургас
И аз не позволявам грим и в училище не позволяват, но насърчавам експериментите. При повод - например сватба, рожден ден, съм разрешавала да си сложи лек грим - гланц, хайлайтър. Тя така се гримира, че изобщо не личи. Имаше засилен интерес, дори си купи гримове с нейни пари, опита няколко пъти вкъщи, по лагери, но вече мина този мерак.
Почти на 11 е.

# 11
  • Бургас
И моята е в 4. клас, но не се гримира, съученичките й също. Даже преди няколко години по имаше мерак за червило, сенки, руж, вечно се цапотеше вкъщи. Сега дори балсам за устни рядко слага. Веднъж лятото беше сама вкъщи и ми пробвала всички гримове, вкл. спиралата. Обаче после голям зора видяла да я махне, че и да не разбера, та вече не се занимава.

# 12
Направи ми впечатление, че две от приятелките й (на 11г) са с маникюр. Имам предвид дълъг маникюр с гел лак. Но по тази тема сме единодушни. Обяснила съм какво представлява гела, че ако иска лак, може, но ваканциите и то стандартен лак, не гел. Обаче с грима явно има някаква мода в момента и все повдига темата.

# 13
Това с маникюра ми е комично даже. На детска ръка-дълги нокти. Това лято позволих да се лакира вкъщи, къс маникюр, на 15 септември изряза ноктите, колкото и да й беше мъчно. За съжаление, връстничките й - седмокласнички, имат гел лак от 5 клас още. Не всички, но половината клас. Моята много иска нокти, но правилата ги определяме ние, родителите.

# 14
Абсурд да ги пусна навън, още повече на уще с маникюр или грим...
Дала съм им един куп мои гримове, няколко пъти се мазаха колкото можаха и им омръзна, дори не знаят къде са.
Мазала съм им лак ноктите през лятото още съвсем малки... докато аз се лакирам... един слой. Никога не са ходили с лак на уще.

Общи условия

Активация на акаунт