Токуда Болница София - тема 26

• 143 107
  • 757
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Преглед в неонатологията- 61 лв.
Ауч!,

Явно навсякъде цените са увеличени. Сега погледнах, че в 1 ДКК масово първичния е 62 лв., а вторичния 54 лв. Да заведеш детето на лекар се превръща в лукс, за съжаление.

# 136
  • Harmanli, Bulgaria
Чудя се в такъв случай допълнителното здравно осигуряване дали би било полезно и използваемо. Моите застрахователи накрая не ми покриха раждането в Токуда

# 137
Чудя се в такъв случай допълнителното здравно осигуряване дали би било полезно и използваемо. Моите застрахователи накрая не ми покриха раждането в Токуда

Неонатологията е част от ДКЦ Токуда, а МБАЛ Токуда е друго.
Провери с фонда имат ли договор с тях. При мен покриха по-малко от половината преглед, смешна работа.

# 138
  • Harmanli, Bulgaria
Ооо да, права си. Това го бях забравила. Но в договора ми пишеше за избор на екип, а в Токуда по документи май не пишат, че си избираш екип. Принципно си имаш уговорка с твоя АГ

# 139
Би следвало в документите да си пише избор на екип. Това си е регламентирано плащане във всички болници. Принципно и без уговорка можеш да родиш при лекаря на смяна.

# 140
  • София
Във фактурата една част от 1600-те лева е описана като "Избор на екип" и повечето фондове възстановяват само нея от цялата стойност на раждането. Но колко беше - дали 700, 800, 900, не съм сигурна, назад из темите е описвано.

# 141
  • София
Във фактурата една част от 1600-те лева е описана като "Избор на екип" и повечето фондове възстановяват само нея от цялата стойност на раждането. Но колко беше - дали 700, 800, 900, не съм сигурна, назад из темите е описвано.

Сега погледнах, че документите за приемане са в мен. Избор на екип - 900.00 лв.

# 142
Супер ! Благодаря ! утре ще си запазя и за втория лекар Simple Smile

Ако си се записала за ЖК по каса в Токуда, можеш да изчакаш с лекаря не по каса. Този не по каса ще те вика всеки месец на ехограф, отделно БХС, Фетална и така ще ти се съберат много прегледи, което не се нрави на всеки.
Този не по каса можеш да си го избереш и по-натам и да се опознаете ако евентуално решиш да раждаш при него.
Доста момичета така процедират и започват да го посещават в по-късните месеци.
След 35 седмица следват и тонове всяка седмица, та става голямо ходене Simple Smile

# 143
За лекар без каса се чака 1-2 месеца. Ако решиш да ходиш по-късно при някой, рискуваш да ти откаже раждане, защото не те познава и е много натоварен. Вярно, че доста завишиха цените, но ако човек реши да ражда в Токуда, би следвало да си направи сметка на финансите.

# 144
Здравейте момичета! Включвам се във вашата темичка понеже дълго обмислях къде да раждам и първоначално мислех да е в ОБ, но се отказах поради ред причини и реших да е в Токуда. Все пак смятам да се следя при д-р Дачева там. Доколкото разбирам от прочетеното обаче, в Токуда ти предлагат нещо като пакет, в който влиза и проследяването, а и държа лекарят, който ще ме изражда, да ме и следи. Та мисля да правя паралелно следене - по здравна каса при Дачева и в Токуда при лекар, който ще ме изражда. Прочетох няколко теми не съвсем подробно, но се спрях на три имена - Богданова, Герганова и Апостолова. Знам, че вече е питано, но все пак, ако може скоро раждали мами или такива, които в момента се следят при изброените лекари, да споделят мнения и впечатления? Другата седмица трябва да ме регистрират като бременна и искам да съм направила своя избор вече.

Била съм на преглед при Герганова и Апостолова. Апостолова беше изключително мила и внимателна. Герганова също беше ок, но нямам кой знае какви впечатления за нея. В момента се следя при Кирякова и съм много доволна - мила, внимателна, загрижена, помни си случаите, ако задаваш въпроси е изчерпателна. На мен ми е втора бременност и реално не я разпитвам много, не е имало за какво. Много държи на нормалното раждане и не е ок със "секцио по желание" Simple Smile

Щом се следиш по каса, не е задължително да ходиш при някоя от тях от самото начало, може да ги посетиш и на по-късен етап и по-на рядко. Имат такава практика и няма да те върнат. Simple Smile

# 145

Повече от три седмици не съм чакала за час, но да, трябва да се има предвид това чакане. Мисълта ми е, че не е необходимо да се ходи паралелно при двамата през цялата бременност, а че с този не по каса може да се изчака да напредне бременността. Последните 3 месеца, примерно са съвсем достатъчни. На никой от моите познати не са отказали израждане в такъв етап от бременността.

Последна редакция: вт, 13 фев 2018, 14:57 от Aleksandra Racheva

# 146
Вероятно зависи от лекаря. При някои реално се чака за час повече от месец (Димитров, Илиев) и съществува реална опасност да има отказ за раждане.

# 147
  • Harmanli, Bulgaria
Когато за пръв път исках да си запиша час точно при Димитров или Илиев просто за преглед (не бях бременна) първия свободен час беше след близо два месеца

# 148
Месец, два  - ок Simple Smile (явно за Димитров и Илиев се чака повече, отколкото за жените в отделението)
Макар, че е странно да разчиташ за раждането си на доктор, до който не можеш да се добереш 2 месеца...
Акцентът беше върху това, че не е необходимо паралелно посещение на двамата лекари от самото начало на бременността, а не колко се чака за час Simple Smile

# 149
Само в началото е трудно да си запишеш час, после като станеш пациент, няма проблеми. Лично на мен Илиев два пъти ми е казвал, че е отказвал да поеме бременни жени за раждане, защото е много натоварен и после му били сърдити. Аз по здравна каса не съм се следила, смятах го за безсмислено. Принципно не е нужно всеки месец да ходиш на преглед, но само принципно. Та акцента на моят пост е че ако разчиташ на някой да ти води раждането, най-добре е отрано да говориш с него.

Общи условия

Активация на акаунт