Раждане във II САГБАЛ Шейново

• 92 146
  • 757
  •   3
Отговори
# 135
  • София
Аз държах да родя без епидурална, но явно просто си мислех, че имам висок праг на болка.
За да се постави, е необходимо да има започнал родов процес - контракции и разкритие. Аз имах контракции със силен интензитет почти без прекъсване и ми я сложиха на 4см разкритие. Не бях говорила преди това с АГ или анестезиолог.

# 136
Чудесно е, че се е получило при теб, но авторката е с избор на екип, нищо не й пречи да си поговори с доктора.
Аз също си мислех, че ще раждам без упойки, но не ми се получи.
Сега с второто, въпреки че ми сложиха два пъти упойка, честно да си кажа, дори с втората упойка болката беше .....

# 137
  • София
Аз определено без упойка нямаше да издържа. Не правех разкритие и като ми пуснаха окситоцин на бърза капка ми идваше да скоча от втория етаж.
В крайна сметка е важно с бебето и майката всичко да е наред, пък начинът на раждане - както дойде.
Сега ми стана едно носталгично за скърцащите колички и докато чакахме пред асансьора да ни донесат бебоците.

# 138
Благодаря за отговорите, момичета, хич не държа на болка аз!

# 139
Неизвестна,вече носят бебетата по стаите ли?

# 140
  • София
Неизвестна,вече носят бебетата по стаите ли?

О, нямам идея, но не ми се вярва. Родих октомври и тогава ги сваляха само до асансьора.

# 141
Да, ако може някоя майка раждала там, да обясни моля какъв е режимът с бебета, както  и с кърменето. Знам, че имат стая в помощ на кърмачките, но ме интересува бебетата може ли да стоят при майките  за по-дълго или?

# 142
Бебетата ги водят сутрин в 6-7ч после ги взимат за три часа имат си прегледи, изследвания, към 10-11ч ги воят и остават при майките, прибират ги около 19-20ч, след което пожелание ти го водят в 23ч и или остава при теб за през нощта или го прибират. Това за вип стаите, но като си говорих с другите майки от родилния етаж, режимът е същият. Не знам каква е процедурата с оставане през нощта на бебетата в общите стаи.
Ако искаш да излизаш навън или да си почиваш, можеш винаги да го закараш в неонатологията да го гледат.

# 143
  • София
За октомври режимът беше: от 6-7, 10-11, 13-20, 22-23ч в нормална стая.

# 144
За октомври режимът беше: от 6-7, 10-11, 13-20, 22-23ч в нормална стая.
О, да, точно така, от 11 до 13 пак ги взимаха, забравила съм.
Извинете ме за грешното инфо.

# 145
В отделението няма практика бебетата да остават по стаите, все пак има стаи с по 4 легла, някак не си го представям 4 ревящи бебета на едно място.  Crazy

# 146
Бебетата първите няколко дни не реват толкова, стига да ги гушнеш, да сучат, да хапват, всичко е точно.
Не знам за отделението. След двете раждания съм била в самостоятелна стая. Първото си го гледах и през нощта, а с второто реших да си почина, преди да се почне с въртележката и дома. В родилното и двете са били тихи, в другите стаи също беше тихо, в неонатологията малко бебета плачеха. Не знам, може и в талъв момемт да са били.

# 147
  • София
Не зням колко не реват, обаче стаята, в която бях, се намираше точно под неонатологията. Почти не съм спала през нощта от бебешки рев.

# 148
Сигурно съм хванала такива моменти, затова и го уточних.

# 149
Не ревът ли ... олее. В съседната стая имаше едно което се скъсваше с часове ревеше, не знам какво му правеха, ама чак се притесних по едно време мислях да ходя да видя какво става.

Общи условия

Активация на акаунт