Сняг ела и вирусите умори, мамите от ИБ с децата да се забавляваме с весели игри

• 50 243
  • 753
  •   1
Отговори
# 510
  • shumen
Аз днеска ходих на лекар и каза,че съм по добре,но изписа още за 2 дни Гентамицина да станат поне 7 дни.
Ама не можах да опазя детето.Взех го от градина и госпожата каза,че му е много запушен носа и кашля.Заведох го при педи да го чуе и само като погледна гърлото и каза,че е много червено,но за сега гърдите са чисти.Изписа Изопринозин,Виброцил за носа,Ефизол и Тантум.Ако вдигне Т,веднага да го заведа пак на преглед,а ако не в Понеделник на контролен.

# 511
  • Варна
Борислав го бях спряла от градина миналата седмица и сега двата дни, днес направи грандиозен цирк на тръгване. Ужас, ужас! Цял ден ще ми е пред очите и ще го мисля. Такова чудо не беше правил.

# 512
  • В къщурката на хълма на феите
тоя изопринозин често го пиете ..

# 513
  • Варна
Аз не мога да разбера защо изобщо се съгласявате да се дава на дете,  това чудо?!?  По-добре като искаш да даваш нещо,  пробвай със Саменто,  някакви укрепващи витамини,  фрешове.  Изопринозинът изобщо не е безобиден и настръхвам като чуя покрай мен,  майките колко са доволни от него...  Тая химия бих я пила само срещу ЧПВ вирус и то в краен случай,  защото само подтиска вируса,  не лекува...
Ето ви нещо полезно,  което отдавна се каня да ви кача за пробиотиците:

Това ми го даде един мой преподавател -  пулмолог.  1-во ми се накара защо си давам парите за пробиотици,  понеже като пия АБ нямало смисъл от техен прием,  освен Био Гайята и то се проверява 1-во дали не е резистентен.  Най-полезно било да се взимат,  след като се приключи лечението с АБ.

# 514
  • Бургас
Много съм съгласна с теб Арвенче, ама при опита ми да го кажа това същото преди около година ме изядоха с парцалите тук SatisfiedSatisfiedSatisfied Изопринозина и подобните му са абсолютна леш, а на всичкото отгоре го изписват много често и то на едни и същи деца. Нашият личен, а не е кихнала Ивейн, ха не и го е изписал. Не давам разбира се.....

# 515
  • Варна
Изопринозин не ставаше ли и за след варицела или се бъркам?

# 516
  • shumen
Меци,Арвенче,Изопринозина ни е изписан от педи.Днеска ще го водя пак,че сутринта се събуди в 4.30 с много запушен нос пак,кашлицата стана по-лоша и го тресеше.Сега вече има Т и казва,че ухото го боли.Няма да се разминем май с АБ,но аз съм виновна този път,заразих го.

# 517
  • При моето слънце
На Георги само веднъж са му изписвали изопринозин, когато имаше усложнения от херпесите. Но тогава беше лечението беше много тежка артилерия, то не беше аб, кортико, инхалациии... не искам да си спомням. А пробиотици почти никога не давам. Не знам грешка ли е или не.
Дани, ухото може да го боли от гърлото. Ако имаш отипакс, може да му капнеш. Не бързай с антибиотика, прочиствай носа често, може да пръскаш клеева със сребърна вода по-честичко и да смуче бонбони или небет шикер, за да облекчава гърлото. Преди АБ му пусни едно црп.
Мм и той се оплаква, че е „настинал”. Ами нормално, ремонтират Окръжна болница, няма как да не ни донесе нещо от там  Crossing Arms

# 518
  • shumen
Петьофка,не знам може и от гърлото да го боли ухото.То и аз бях така,но след пуснато ЦРП и кръвни от доки,което излезе 80,а Левкоцити в норма ми беше изписан АБ Медоклав.Т взех да вдигам чак на 3 ден,ухото още ме болеше  още и доки ме изпрати и на снимка и на УНГ.На снимката излезе остър бронхит,доки дори каза пред пневмония дори,а УНГ каза отит и каза да си продължа АБ и към него изписа АБ капки Ципрофлоксацин,а доки добави и Гентамицин първоначално за 5 дни,но вчера ходих на контролен и каза за 7 дни.

# 519
Мойто получи услужнение от бронхиолита, та направи отит. Вярно, не кой знае какъв, но все пак. Оправихме го с антибиотични капки. Та , доктора/ д-р Нйден Петров от МВР болница/ каза, че отит се лекува през носа, не през ушите.

# 520
  • shumen
Сигме,на мен УНГ ми изписа АБ капки за отита и каза и с оралния АБ да си продължа.Ще видим днеска след обяд какво ще излезе при детето,но сякаш към ангина отива.Гърлото му е много червено,кашля,но и дъха му е лош в устата.

# 521
  • В къщурката на хълма на феите
изопринозин се пие при грип, херпес, ЧПВ, шарка и толкоз .. ни повече, ни по-малко .. за всяко кихане изопринозин, най-много да им поникнат рога на тия деца ..

чудех се да ви казвам ли, да си затрая ли, понеже вероятно ви е дотегнало да ми четете безкрайните гадости, но Ема не е добре .. едното лекарство тука в БГ искат да го сменят с друго, което най-безобидния му страничен ефект са гадене, повръщане, виене на свят, отпадналост и безапетитие .. не искам да го давам, но ЕЕГ-то последния път е още по-лошо от предходния .. хванаха я в криза явно, защото подобни нейни състояния аз съм ги виждала, но ги отдавах на умора, тъй като те се появяват в случаи на недоспиване или тежка физическа преумора .. оказа се, че са гърчове, които тя прави по много и често без да губи съзнание .. в рамките на 25-30 минути бяха 5 този път .. в петък сме в Турция .. много ви се моля, помолете се за моята Ема, там да измислят нещо, да й помогнат .. тука ми казаха: ами нормално е в тая възраст да се влоши, някои от тях може и да се оправят .. на мен това не ми е достатъчно .. тя е само на 5 ..

# 522
  • Бургас
Емка ще я сънувам пак тази вечер.......ходете някъде, не тук и до дупка докато не измислят нещо по приемливо като лечение, защото най-вероятно ще е до живот, но това не означава че не трябва да води пълноценен живот, какви са тея чудесии.....

Мец, пробвала ли си да пращаш изследвания и становища в чужбина, ей така за консултация?

Скоро бях гледала едно предаване, за една журналистка, която също от дете прави много тежки гърчове, ама жената си живее живота и с тях, а ти така го описваш какво ви казват тук, все едно са се примирили, че няма кой знае какво да направят, за да се чувства добре и я отписват едва ли не......

# 523
  • shumen
Мецко,стискам палци в Турция да измислят нещо и да се оправи Ема.Милата тя,само на 5 е,а много преживява.

# 524
  • Варна
Какво да ти кажа, Меце... Много се надявам да се върнете от Турция обнадеждени.

Общи условия

Активация на акаунт