Сняг ела и вирусите умори, мамите от ИБ с децата да се забавляваме с весели игри

• 50 242
  • 753
  •   1
Отговори
# 525
  • София
изопринозин се пие при грип, херпес, ЧПВ, шарка и толкоз .. ни повече, ни по-малко .. за всяко кихане изопринозин, най-много да им поникнат рога на тия деца ..

чудех се да ви казвам ли, да си затрая ли, понеже вероятно ви е дотегнало да ми четете безкрайните гадости, но Ема не е добре .. едното лекарство тука в БГ искат да го сменят с друго, което най-безобидния му страничен ефект са гадене, повръщане, виене на свят, отпадналост и безапетитие .. не искам да го давам, но ЕЕГ-то последния път е още по-лошо от предходния .. хванаха я в криза явно, защото подобни нейни състояния аз съм ги виждала, но ги отдавах на умора, тъй като те се появяват в случаи на недоспиване или тежка физическа преумора .. оказа се, че са гърчове, които тя прави по много и често без да губи съзнание .. в рамките на 25-30 минути бяха 5 този път .. в петък сме в Турция .. много ви се моля, помолете се за моята Ема, там да измислят нещо, да й помогнат .. тука ми казаха: ами нормално е в тая възраст да се влоши, някои от тях може и да се оправят .. на мен това не ми е достатъчно .. тя е само на 5 ..

Меци,

Не ни е дотегнало. Споделена болка, половин болка са казали хората. Не знаех, че са се влошили нещата. Имаш моята положителна енергия и молитва към Ема. Сигурна съм, че в Турция или където и да било другаде ще помогнат. Просто тук сме останали много назад в някои отношения с детските болести/заболявания и няма да се оправим скоро......

# 526
Стискам палци да измислят нещо за малката героиня.

# 527
  • При моето слънце
Мец, силно стискам палци и се моля да се върнете от Турция обнадеждени и с правилно лечение  Praynig  Hug

# 528
  • Северозапада
Меци, палци и от мен. Забелязах, че напоследък не пишеш какво се случва с вас, надявах се, че всичко е наред. Успех в Турция!
Такива Изо-неща не съм давала до сега. И аз мисля, че са за сериозни вируси. Веднъж са го изписвали на София, но не го давах. Даже ми е по-спокойно да дам АБ, ако съм сигурна, че не е от изброените от Меци вируси, отколкото за всяко ких - изопринозин. Сестра ми го дава на племеницата (по препоръка на лекар) като имуностимулант, ама не и се бъркам, казвала съм и преди какво ми е мнението за него.

# 529
  • shumen
Аз също се чудих дали да го дам,но се изплаших като педи каза,че гърлото е огнено червено.Май наистина е ангина.Сега и Т вдигна и закова на 38.7.

# 530
  • NE
Мец Силни, ужасно силни палци за прегледа в Турция. Дано там Ви помогнат.

Почерпете се за 4-тия рожден ден на Вилизар.
Скрит текст:

# 531
  • Варна
О, Фейче,
жив и здрав да ти е!

# 532
  • Северозапада
Фейче, жив и здрав да е Вили!

# 533
  • Варна
Да е много здравичък,  Вили!  Хубав празник да имате,  Цветенце Simple Smile  Как са ушетата?
Меци,  с вас съм!  Вярвам,  че решение ще се намери!
Дани,  знам,  че педиатърката ти го е изписала...  Не искам да влизам в подробности,  просто имай едно на ум,  ако трябва искай мнението и на друг педиатър...  Просто,  колкото и да не ми се иска да го казвам,  лекарите не мислят само за ползата при пациентите си,  а и за своята...  Имат си договори с различни фармацевтични компании и т. н.  Да не говорим как голяма част от лекарите живеят в миналия век или ако използват нещо ново,  за да лекуват,  не се осведомяват достатъчно по една или друга причина,  или може би,  защото така им е изгодно.  Нарича се " principal -  agent" и асиметрия в здравеопазването,  на някой ако му е интересно,  мога да му пратя информация като ми остане време... 

# 534
Меци, стискам палци и се надявам да се приберете с добри новини.
Фейче, честит празник. Да е жив и здрав.
И аз никога не съм давала Изопринозин, а и не ни е изписван.
Винаги, когато усетя наченки на настинка, веднага давам Осцилококцинум. Много съм доволна. Също и от Авирон - а.

# 535
  • до едно тепе
Мецко дано намерите решение в Турция. Пиши когато можеш. Много силно ще стискам палците Hug
Изопринозин нашата докторка рядко изписва. Слав го пи след като кара 4 вируса с 3 АБ за 40 дена. Тогава беше оправдано да го пие и за мен това го изправи на крака. Но беше след много сериозни и дълго протекли боледувания. Доки не му го изписа дори за варицелата лятото.Бубата се обрина от него и вече няма да и го изписват така или иначе. На мъжо не му действа изобщо, а на мен ми е абсолютно противопоказен заради Хашимотото. Днес бяхме на алерголог със Слав. Докторката обикновено е много отнесена, но днес ми разясни нещо, което може и да е вярно, знам ли. Изопринозина действал на ДНК вируси, каквито са варицелата и другите херп. А грипа бил РНК вирус, и изобщо е безсмислено да се предписва изопринозин за грип. Абсолютно категорично каза,че забранява Слав да го пие при каквито и да е вируси. Таа така. Ама тя и Авирон не знаеше какво е та чете за него докато бяхме на прегледа. Абе голямо хахо е ама за изопринозин ще взема да и повярвам.
Фейче много да е здрав Вили. Да слуша малко повечко и да напредва бързо. Весел празник! bouquet

# 536
  • Варна
Аз не разбрах само защо предварително го забранява на Слав при каквито и да е обстоятелства щом самата тя му го е изписвала при определени такива.

# 537
  • до едно тепе
Месечко различни докторки са. Алерголожката го забрани. Като и казах,че е бил болен миналата седмица и какво е пил, ей така от нищото почна да ми се обяснява за изопринозина. Явно е честа практика на не малко педиатри да го изписват за всякакви вируси. Педиатърката го е изписвала няколко пъти, но много рядко. Много по-рядко отколкото други лекари го правят. Е сега при последния вирус му изписа Авирон, а не изопринозин. Peace

# 538
  • shumen
Цвете,честит рожден ден на Вили.Да е жив и здрав и малко по послушен да стане.
Арвенче,снощи в 7 след педи нямаше как да го водя и на друг лекар за мнение.Сега спи,но го чакам да стане и пак отиваме при нея,че смъкнах Т по обяд с Панадол,но сега пак вдига.В момента спи,но целия е червен и сигурно пак Т хвърчи нагоре.

# 539
Щом е ангина, защо ще го водиш пак при гриповете? Чакай антибиотика да си свърши работата. Сваляш, после пак се вдига и така ще е три дни най много.

Честит рожден ден на Вили. Здравичък да ти е, Цветенце.

Общи условия

Активация на акаунт