Искам да дам съвет на всички бъдещи майки, които ще раждат секцио в АГ, а и не само там. Аз родих моята дъщеричка през Декември 2017 чрез секцио, заради оплетена пъпна връв. По време на операцията я порязаха зад ушенцето и слава Богу, че там, защото картинката можеше да бъде много по-лоша. Съветът ми към вас е преди такъв тип раждане, непосредствено преди операцията да поискате, да ви погледнат на ехограф за наличие на околоплодни води. При мене явно са изтекли в нощта преди операцията, защото предния ден на прегледа имаше уж достатъчно води, а самото порязване се е получило, защото без наличие на води и докторът да знае тази подробност при разреза е стигнал до незащитеното бебче. Наскоро разпитах разни майки, раждали секцио в АГ след мен, на половината преди операцията не са проверявали за наличие на води, на другите - ДА. Доста безотговорно предвид случая с моето детенце и други такива преди мен.Търсете си този прглед с ехограф, той е важен, аз не знаех каква е процедурата, слушаха тоновете и мислех, че е такъв реда, после разбрах къде е пропуска им. Относно мистериозното изтичане на води, моите изтекоха под формата на малка нужда през нощта, ходих непрестанно, а не бях приемала течности от 19ч., усъмних се, но знаех че води не изтичат така... Е после от други гинеколози разбрах, че понякога изтичат точно така, постепенно. Дано съм ви била полезна, успех на всички бъдещи мами!