Пристрастяване към захарта

• 31 932
  • 373
  •   1
Отговори
# 210
В 3 в 1 има нескафе, мисля 18%. Него също не го понасям. Реакцията ми на кафето е подобна на твоята - чувствам се много зле,  ужасно нервна и едва издържам да мине деня, а сърцето ми е направо разхлопано (като на мосю Алфонс). Има обяснение за това нещо. На известен процент от хората липсва ензима, който разгражда кофеина и трябва да се изчака да се отдели естествено от тялото. При мен това става чак след хубав нощен сън.

# 211
В 3 в 1 има нескафе, мисля 18%. Него също не го понасям. Реакцията ми на кафето е подобна на твоята - чувствам се много зле,  ужасно нервна и едва издържам да мине деня, а сърцето ми е направо разхлопано (като на мосю Алфонс). Има обяснение за това нещо. На известен процент от хората липсва ензима, който разгражда кофеина и трябва да се изчака да се отдели естествено от тялото. При мен това става чак след хубав нощен сън.

Да,след сън винаги съм друг човек.
Но пък енергийните напитки нямат такъв ефект над мен(не че пия често).Въпреки,че имат кофеин и то доста.
Може би съставът и разграждането съответно са по-различни.

# 212
Енергийните наблягат на таурин и В група, кофеинът им варира в големи граници. На мен ми действат различно, но от много години не пия. Още си спомням как от един най-обикновен Boost ставах в 2ч да пускам пералня и да чистя.
По повод сладкото съм забелязала, че ако закуся стабилно със солено, е най-добре да не си разбутвам кръвната захар със сладко, а направо да обядвам.

# 213
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
О,енергийните напитки имат обратен ефект при мен.....доспива ми се  Laughing

# 214
От сладкото успях да се откажа,но кафето,то е друго нещо.
5 дни успях без кафе,а три от тях просто го замених с черен чай.Обичам го - черно,горчиво и рано сутрин.Следобед гледам да го избягвам.

# 215
И най-тъпата реклама на кафе, дори и само споменаването на думата кафе, ме карат да усещам аромата му и да ми се допива. Винаги. Няма друга храна или напитка, която да ми действа така. Но съм си наложила да пия само едно сутрин, което с храните не мога да постигна.

# 216
За шокохолиците вариант е какаото на прах, за предпочитане сурово. Аз го слагам навсякъде, където може и колкото поеме, както се казва.

# 217
Наскоро пробвах да си правя вечер златно мляко - приспа ме от раз. Обикновено ми се приспива към осем часа, но по-късно се разсънвам и си лягам чак към полунощ, със зор. Било добре и за храносмилането.
Не очаквах да ми хареса, аз нищо лютиво не обичам и си мислех, че с толкова куркума, черен пипер и джинджифил няма шанс да ми допадне, но не се усеща нищо лютиво. Имаше мек и приятен вкус. Само висенето на котлона не ми се понрави. Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 218
Ще споделиш ли рецептата?  Прилича ми на индийското мляко с подправки, което се приготвя при кожа с акне.

# 219
Рецептата взех от тук:
http://www.jasminehemsley.com/food-blog/2017/7/7/golden-milk

На английски е, ако трябва да помагам с превода?
Нямах кардамон и индийско орехче, затова не сложих. Мислех да сложа мъничко мед за подслаждане, ама забравих. Blush

# 220
Благодаря, подобна е, отново по Аюрведа, но е по-разширена. Нямам проблеми с английския, мерси все пак. Мисля, че малко мед дори ще балансира вкусовете и ще усили действието.

# 221
Правих шоколада със стевия-не се получи вкусно. Стевията е отвратителна гадост -въобще не знам как я ползват хората. Не знам за вас -но аз един живот живея и от сладкото мога да се откажа само ако е подсладен със стевия. Много съм разочарована- най-вече заради парите , които хвърлих на вятъра.

# 222
Защо така? Да не си сложила много стевия? Ако предозираш, горчи и наистина е гадно.

# 223
Сутринта опитах шоколада -единственото хубаво топящия се вкус на какаовото масло. Стевията просто не подклажда  като захарта - някак изкуствено ми е. Иначе к акаовото масло беше био и си го нося в офиса да си го ям-топи се като Линдор. Като съвет мога да дам да се добавят счукани акаови  зърна за по-силен аромат. Но не е сладко като със захар.

# 224
christina1980, стевията е около 300 пъти по-сладка от захарта и трябва да се използва в доста по-малки количества.
Обаче,аз я ползвам за подслаждане на чая на дребното,че е такава проклетия и мед не иска.

Рожков дали може да замени какаото в рецептата за шоколад? Той е по-сладък. Може на половина какао и на половина рожков,без допълнително подслаждане???

Общи условия

Активация на акаунт