На море в Турция - тема 49

• 135 813
  • 803
  •   1
Отговори
# 105
  • Козлодуй
jfjallen,  vanio_tt предпочитанията са ни за самолетен транспорт,  и приблизителен бюджет около 2000 пак става Simple Smile или няма такова животно  Thinking
За съжаление за "хубавите хотели в Лара и Белек" бюджета е недостатъчен. За 2к лв със самолет е доста по-сложно по-принцип за този район.
Самолетните програми са 7нощувки/8дни, ОБАЧЕ пристигаш след обяд първият ден, а си тръгваш преди обяд последния ден - така губиш, заради разписанието на самолета.
Помислете да намалите нощувките и да отидете с автомобил и така ще може да се класирате за Лара и Белек. Другият вариант е да смените датите за почивка. Романтиката може да си я направите и в стандартна стая в по-нормален хотел и в Сиде или Алания. За Алания ще е проблем малко с плажа, че там плажната ивица не е като другите споменати курорти, но пак има добри попадения.
Пример:
http://www.emeraldbg.com/hotel/85410/2/407/63227/513479/LONICERA … T-AND-SPA-5*.html
http://www.emeraldbg.com/img/OBEKTI/DOC_151273295563227_LONICERA … T%20BG%202018.pdf
Разгледайте снимките в maps.google.bg

Нещо 15.09-15.10 да бъде вместо края на Юни. Температурата на водата ще бъде по-топла със сигурност, а на въздуха по-ниска и поносима.
https://seatemperature.info/september/belek-water-temperature.html - Белек
https://seatemperature.info/september/alanya-water-temperature.html - Алания

Иначе ROMANTIC COUPLES DESIGN ROOM в Adam & Eve за целия Юни" e ~400лв нощувката, а края на Септември ~80лв надолу на ден.
http://www.emeraldbg.com/hotel/61660/2/408/24685/538430/ADAM-&am … ECIAL-CLASS).html

Пътуването с кола е ~600лв. (много условна цена....зависи с каква кола и гориво сте, от къде ще тръгвате и до къде, как ще карате и т.н.). Като е препоръчително и две междинни спирания за нощувка на отиване и връщане +2 дни и още 100-200лв.

Като за първо ходене Ви препоръчвам да не се хвърляте на толкова висок левел като споменатия Adam & Eve от веригата Royal, защото сте обречени да мечтаете после колкото се може по-скоро да дойде другото лято и да посетите пак района.
Може по-градивно така Grinning Grinning и чак за десерт след време нещо от веригите TITANIC, ROYAL, RIXOS, DELPHIN, BARUT, REGNUM и т.н.

Вариант е нещо и за Егейско море Бодрум или Мармарис.
Като за романтична почивка си предвидете и бюджет за някоя екскурзийка като разходка с лодка, Памуккале или задължителната Далян (ако изберете Мармарис).
Ще трябва да изберете първо море, после курорт и чак тогава хотел. Wink
В Белек и Adam & Eve, иначе, никак няма да сбъркате  Laughing , ама със самолет е 3,5к.

Успех!

Последна редакция: пт, 19 яну 2018, 10:08 от vanio_tt

# 106
  • Пловдив
vanio_tt много хубаво си го написал.Размечтах се за Адам и Ева.Толкова хубав хотел ли е?С какво толкова е по различен като съм питала за него в агенциите веднага отговора е ,че е много скъп и до там.Макар,че в началото на октомври една агенция го предлагаше за 1150 на човек с автобус за средата на юни за 7 нощувки .

# 107
vanio_tt много хубаво си го написал.Размечтах се за Адам и Ева.Толкова хубав хотел ли е?С какво толкова е по различен като съм питала за него в агенциите веднага отговора е ,че е много скъп и до там.Макар,че в началото на октомври една агенция го предлагаше за 1150 на човек с автобус за средата на юни за 7 нощувки .

Хотела е само за възрастни. С парти насоченост. И да се обичат гостите

# 108
Загледах Royal Seginus в Лара, какво ще кажете за него?
Доколкото разбирам няма стандартни стаи, а супериорни, което доста ме привлече и най-вече това, че е нов хотела и е в Лара.
Като минус отбелязвам, че е на втора линия, някой има ли отзиви от него?  

# 109
Ataraxia иска романтична почивка като за младоженци. Какви коли, какви автобуси.... Сега и моят син иска да ходи с гаджето си до Дидим, в никакво време /началото на май/, с автобус - казвам му минусите и за пътуването, и за морската вода като температура, но мисля, че той просто е забравил, когато беше на 15 г. и пътувахме 18 ч. до Кушадасъ. Той може и да е ОК, ама дали гаджето му ще бъде....

# 110
Кофти.Всичко хубаво ми е скъпо.

# 111
Как излиза пътуването със собствен транспорт до Дидим без горивото. Има ли капани и тънкости.

# 112
  • София
Здравейте, ние сме с резервация за "Lonicera resort and spa" Алания от дата 24.08. Изчетох за този хотел доста хубави коментари, а и ни го препоръчаха от тур агенцията. Надяваме се да има още българи, които ще почиват там по това време.
Ще се засечем, ние сме там от 29.08 Simple Smile
Надявам се и на по-ранни отзиви, ще сме с двегодишно и съм доста притеснена дали е добър избор.

# 113
Някой има ли отзиви за Фетие като курорт? Харесала съм си там един Хилтън, ама newsm78

# 114
  • Козлодуй
Написаха кое му е различното.....а относно това дали е хубав, ще добавя само Royal. Wink
С тази цена на ROMANTIC COUPLES DESIGN ROOM и предназначението на хотела, мисля че е доста добра оферта даже. Wink
Загледах Royal Seginus в Лара, какво ще кажете за него?
Доколкото разбирам няма стандартни стаи, а супериорни, което доста ме привлече и най-вече това, че е нов хотела и е в Лара.
Като минус отбелязвам, че е на втора линия, някой има ли отзиви от него?  

Мдаа....Superior 64 m².
http://www.emeraldbg.com/img/OBEKTI/DOC_151064899263175_ROYAL%20 … 18_WINTER_ENG.pdf
Чисто нов е, не съм имал честта да го посетя, та нямам лични впечатления, обаче за него съм срещал само суперлативи по FB групите.
UALL, Lara, нов Royal отворен 2017г. ... мисля е доста добра комбинация Grinning
Ataraxia иска романтична почивка като за младоженци. Какви коли, какви автобуси....
....
Пътуването с автомобил може да бъде доста романтично пътешествие и да се превърне в невероятен пътепис. Освен това може да позволи да се намалят нощувките на 5бр (примерно) в мечтания хотел, това имах предвид по-горе.
 За автобуса сме на едно мнение Wink
Как излиза пътуването със собствен транспорт до Дидим без горивото. Има ли капани и тънкости.
Няма никакви капани. Елементарно е, има табели навсякъде, пътищата са добри.
Карате по магистралата Измир-Айдън(платена е - HGS стикер) и отбивате за СОКЕ (не минавате през Кушадасъ).
За междинна нощувка е най-удобно Чанаккале.

# 115
Понеже много се коментира хотела Адам и Ева ,ви препоръчвам ето този филм ,в него героите отиват на почивка във въпросния хотел http://www.videoclip.bg/watch/306157

# 116
Имате ферибот.Лятото беше 35лири .Стикера за магистралата е 60лири /ще ви стигне за няколко ходенета до Дидим/

# 117
Момичета,

записвам се да следя темата с интерес. Тази година мисля да поразнообразим малко морето и ми се ходи в Турция. Знам, че има много хубави курорти, но може би защото най-много съм слушала за Мармарис и се ориентирам натам. Досега, признавам си, никога не съм ходила на море в Турция  Embarassed Не знам нищо за културата на хората по курортните места, за обичаи, разбирания, местна кухня, забавления, климат. И заради това ще ми е много любопитно да следя всички впечатления, за да мога да се ориентирам. Все пак има доста време. За самата ми почивка - искам да е по-дълга (минимум 10-15 дни), затова и няма да държа толкова на лукса. Когато съм на море най-много ме вълнуват плажът, природата в околностите, интересни места за разходка и кратки екскурзии. Честно казано не се задържам много много в хотела, дори и да има интересни неща за правене и в него. Обичам да разглеждам интересни и различни неща. Не си падам по нощния живот толкова, така че не държа на него. По-скоро по плажуването и развлеченията през деня. Ще съм благодарна за абсолютно всяка полезна информация, която получа  bouquet

# 118
Пътищата в Турция са в пъти по-добри от нашите, .....особено последните години.
В Турция съм ходил само с кола - 2011 Кушадасъ, 2013 Алания, 2016 Дидим. При спазване на ограниченията, няма проблеми. Най-голямото предимство е че никъде нямаш насрещно движение..... навсякъде са "скоростен път", т.е. 2 ленти в едната посока - мантинели - 2 ленти за насрещното движение. Така всичко е по-лесно и безопасно, поддържане на една скорост, изпреварвания и т.н. 
Ферибот таксата (на Гелиболу или Чанакале) беше 25-30 лири последния път. Само след Измир има около 100 км магистрала, платена е, само първият път плащах - тогава беше с карта, която се купуваше по бензиностанциите, зареждаш определена сума и на всяко излизане автомата ти взима - по 2,40 лири беше 2011г. 
Последните 2 пъти вече този вариант беше отпаднал - въвели са годишни електронни винетки, които за всяко преминаване по магистралата им го отчитат, натрупват и си ги плащат накрая по банков път (това е за местните). За чужденците е сложна работа.  Карах си така, ....е на изходите ми светкаха и пищяха алармите, но пък после на излизане нямаше проблем на границата.
Местни ми обясниха, че нямало как от системите на оператора на магистралата да се прехвърлят данните към митниците и там да ме накарат да платя в 10-кратен размер. През Истанбул и мостовете на знам как става минаването, те са платени доколкото знам в едната посока само. После на  Измит също има мост през залива, наскоро го откриваха и него. Предполагам че и там отчитането е както на магистрата. Но този маршрут е е доста настрани и се обикаля повече - зависи от коя част на България се тръгва де. Горивата бяха една идея по-скъпи.

# 119
Ей супер сте, много благодаря на всички включили се Simple Smile Идеята ми беше за юни, защото мислех, че ще е по-евтин вариант за все пак хубав хотел, точно защото се предполага, че морето е още студено и т.н., а не ми се ще да чакам септември, нито пък да умирам от жега и да не мога да излизам на разходка. Също така никъде не съм отбелязала, че искам супер лукс, някаква романтика от филмите, просто искам хубаво пясъчно море и приличен хотел с добра храна. Ясно ми е, че бюджетът за подобно изживяване ни е малък., пък и не припадам по грандоманщини. Романтиката хората си я правят не хотелите. Предполагам, че писалите в тази тема не всички могат да си позволят хотели за 3к и нагоре пари и просто се надявам, че някой друг като мен обикновен човек с българска заплата се е насладил на турското море и е доволен от почивката и обслужването (което в Гърция не е на много добро ниво) за около 2к, чувала съм, че там за храната няма лош хотел Simple Smile ..... Просто не искам море с чакъл на платформа и не искам да се излъжа с някоя агенция с уж обещаващ хотел пък да е само на снимки хубав Simple Smile

Ще дам пример за миналата година, в която ходихме точно след сватбата на море в Италия - Пулия DEGLI ARGONAUTI CLUB RESORT 4****....Обещаващ хотел с готвач мастър-шеф, с уникален плаж на снимки трепач.....Вижда се, че е малко откъснат, но с една кола под наем можеш да посетиш Алберобело, Матера и други красоти. Отиваме хотелът нищо особено, оказа се, че мастър-шефа ни "готви" на сет меню, с оскъдни порции, със закуска кроасан и по три прозрачни слайса шунка и кашкавал, целият персонал беше научен да не ни съдейства за нишо камо ли за наем на кола и съм се обяснявала цял ден с италианка на гугъл транслейт, че аджеба искам кола и едвам си организирах сама тези екскурзии, защото от агенцията ABAX бяха на невероятни цени.... Да не говорим, че на закуската и вечерята ни бяха скатали от основния ресторант в една ниша закътана, а нормалните посетители на ресторанта ядяха истински мастър шеф неща и т.н. Развалихме си почивката, щяхме да се съдим и нищо.....Та така и всичко това за 2к пари Simple Smile

Извинявам се за дългия пост, но все пак е опит Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт