На море в Турция - тема 49

• 136 022
  • 803
  •   1
Отговори
# 195
Бих искала да попитам, дали сте почивали в хотели, които са били нови и са били пускани за първа година (не реновирани, със сменен собственик, име и т.н.)? Дали е за предпочитане или е по-добре да се изчака година, за да "пооправят" неща, които в началото не са били?

# 196
Ако имах възможност, аз също бих се спряла на Роял Холидей Палас, покрива най-пълно моите изисквания, поне на картинка. Проблема за нас е, че дете се смята до 9,99г.,а големият ни син е на 11г. Добре е позициониран,теритоята му е добре озеленена има доста атракции и водни пързалки за децата.
И за да не давам само ъкъл по картинки искам да похваля Bellis Deluxe в Белек, който не виждам да е много коментиран. Почивахме там 2016г. и останахме много доволни. Хотела е на плажа, изключително озеленен и добре поддържан, има аквапарк за по-големи и атракции за най-малките, има нещо като конна база и зоогическа градина, влиза се през портал от пътя и се кара доста на вътре към хотела, т.е. не си близо на пътя, да гледаш шосе и съседни здания, което на мен много ми хареса, храната е добра и разнообразна, абе нямам забележки, ако някой се интересува нещо конкретно да пита насреща съм.

# 197
qq50, разглеждала съм и Делфините, но те ни надвишават бюджета.
То и тези, които съм посочила са ни доста скъпи, та още умуваме транспорта.

Роже, благодаря за мнението ти.

Холидей Палас също го разглеждах и като гледам при него докато стигнеш до плажа трябва да минеш цялата му територия, докато Сегинус е разположен успоредно, т.е разстоянието е приблизително еднакво, при Холидей предимство има гледката към морето. Така поне ми се стори от клипове в Ютуб.

# 198
Здравейте. Насочили сме се за почивка в Лара- Миракъл Ризорт. Остава да направя избор за периода, дали да е в края на септември или от 10 октомври. Моля, тези от Вас които са били през посочените от мен периоди да споделят какви са били температурите- на въздуха и на водата. Благодаря.

Последна редакция: пн, 22 яну 2018, 11:00 от radi916

# 199
Идвам да се оплача от Ориент 99.
Миналата година бяха толкова коректни - резервацията, капарото и всичко се случи точно за 2 дни.
Тази година - вече седми ден им се моля да купя три пакета за общо 11 човека за Аквасис в Дидим.
Отначало нямаше възможност за датата, която искахме, после не ми отговаряха сумати време, после свършиха стаите, които искаме, сега вече 5 дни чакам дали от хотела ще ми направят резервация.

Не знам голям е наплива за този хотел ли, в хотела ли е проблема, в агенцията ли е, но някак ми навяват усещането, че абсолютно им е все тая дали ще ги продадат тези пакети.

Наистина започна яко да ми писва.

Последна редакция: пн, 22 яну 2018, 10:30 от Карамел`

# 200
Идвам да се оплача от Ориент 99.
Миналата година бяха толкова коректни - резервацията, капарото и всичко се случи точно за 2 дни.
Тази година - вече седми ден им се моля да купя три пакета за общо 11 човека за Аквасис в Дидим.
Отначало нямаше възможност за датата, която искахме, после не ми отговаряха сумати време, после свършиха стаите, които искаме, сега вече 5 дни чакам дали от хотела ще ми направят резервация.

Не знам голям е наплива за този хотел ли, в хотела ли е проблема, в агенцията ли е, но някак ми навяват усещането, че абсолютно им е все тая дали ще ги продадат тези пакети.

Наистина започна яко да ми писва.

До колкото разбирам от коментарите с познати които от години ходят в Турция, наплива тази година за този хотел е огромен, местата за юни били свършили, отдавна.

# 201
И аз така прочетох по групите, а и предни години също гледам, че е доста търсен хотел. Първата година, когато го отвориха и ние искахме да резервираме там, но вече нямаше места.

За Ориент нямам мнение, но съм срещала добри отзиви. Тази година като гледам техните цени са най-ниски и може би с тях ще резервираме.

# 202
  • София
qq50, разглеждала съм и Делфините, но те ни надвишават бюджета.
То и тези, които съм посочила са ни доста скъпи, та още умуваме транспорта.

Роже, благодаря за мнението ти.

Холидей Палас също го разглеждах и като гледам при него докато стигнеш до плажа трябва да минеш цялата му територия, докато Сегинус е разположен успоредно, т.е разстоянието е приблизително еднакво, при Холидей предимство има гледката към морето. Така поне ми се стори от клипове в Ютуб.

Изказах мнението си от лични наблюдения, а не от клипове от Ютуб.
Миналото лято цели 12 дни се движих около двата Рояла и Адалия Елит. Почивахме в Аска Лара, който за мен като концепция и обслужване е по-добър от двата Рояла, а на всичкото отгоре е и по-евтин, заради втората линия на която е, отвъд главния път. При всички хотели,които са на първа линия, за да стигнеш до плажа, трябва да минеш през цялата им територия. От това правило не прави изключение и РХП.
Проблема при Сегиниус е, че трябва освен да минеш през територията му, да излезеш извън хотела и по една алея без сенки /ако не броим рехавите арки от цветя, които направиха допълнително по нея/ да стигнеш до плажа. Освен всичко друго той е на първа линия на главния път и шумът от денонощното движение на автобуси и автомобили по него е в пъти по-голям.
Но който и от двата Рояла да избереш ще бъдеш доволна.

# 203
Ясно.Значи търсенето започва отново.

Проблема е, че сме със собствен транспорт и Анталия ни е е далече.
А пътя до Мармарис и Кушадасъ се оказа, че го понесохме добре.
За това търся нещо в тази част.

# 204
Благодаря ти, отново Роже!

Наистина е по-полезно да чуеш мнение от първа ръка, от снимки и клипове трудно се ориентира човек.

А при Аска Лара как става придвижването до плажа?

П.п. Погледнах пак цените за Холидей палас и са доста солени, така че той не ни е вариянт със сигурност.

Последна редакция: пн, 22 яну 2018, 12:31 от Ванилия"

# 205
  • София
Здравейте. Насочили сме се за почивка в Лара- Миракъл Ризорт. Остава да направя избор за периода, дали да е в края на септември или от 10 октомври. Моля, тези от Вас които са били през посочените от мен периоди да споделят какви са били температурите- на въздуха и на водата. Благодаря.
според мен не гледайте само температурите на въздуха и водата, а и докога действа лятната концепция на хотела в пълния и вид. Че след първи октомври е орязана е ясно, въпроса дали напълно от 1-ви или от 15 октомври започва зимната им концепция.
Защото много от нещата, които са Ви привлекли няма да ги има. Примерно, пирса ще е разглобен и няма да работи, ала карт ресторантите, които са на открито няма да работят, при по-слаб сезон значително намалява разнообразието и асортимента на чуждестранните напитки. Ястията няма да бъдат толкова много. Морските деликатеси ще изчезнат от менюто и т.н. Анимацията няма да е на такова ниво и т.н. и т.н.
По-ниските цени за по-слабите периоди от годината се компенсират с влошаване на услугите и дейностите.
И ако Вие не ги вземете предвид тези неща, а отидете там, смятайки, че ще получите един и същи продукт като платите с 20 или 30% по-ниска цена ще останете разочаровани, а след това тук във форума ще има един негативен коментар за един хубав хотел...

# 206
Ясно.Значи търсенето започва отново.

Проблема е, че сме със собствен транспорт и Анталия ни е е далече.
А пътя до Мармарис и Кушадасъ се оказа, че го понесохме добре.
За това търся нещо в тази част.

Пътя до Анталия го сложи още 2 часа.Ние направихме една междинна нощувка до Денизли и съвсем не ни се увидя. Тази година живот и здраве пак така.

# 207
Роже, съображенията за избрания от мен период няма нищо общо с цените на хотела.

Благодаря все пак за изказаното мнение.

# 208
  • София
Благодаря ти, отново Роже!

Наистина е по-полезно да чуеш мнение от първа ръка, от снимки и клипове трудно се ориентира човек.

А при Аска Лара как става придвижването до плажа?

П.п. Погледнах пак цените за Холидей палас и са доста солени, така че той не ни е вариянт със сигурност.

От Аска до плажа е 350 метра и има микробусчета, които се движат от ранна сутрин до късна нощ на всеки две минутки. Разбира се още на втория ден се чувстваш щастлив, че тези 350 метра можеш да ги преминаваш пеша, защото в противен случай след ултра ол инклузива има вероятност да се търкаляш от преяждане.
Аска има невероятен плаж. Огромен по територия увеселителен парк с басейни, цял увеселителен детски град, игрища, аква парк, луна парк, заведения, амфитеатър, дискотеки и т.н. По площ е колкото териториите на съседните хотели. По този начин цялата анимация и увеселителна дейност е пренесена на морския бряг, а хотелът е оазис на спокойствие и почивка...

# 209
Благодаря за отговорите. ММ разбрал, че е необходим документ от министерството на правосъдието. И изобщо какви документи са необходими, ако автомобилът не е на наше име. И на трите семейства, които ще пътуваме, колите са на името на бабите  Joy Как стои въпросът с интернета. За телефоните, предполагам техни карти се купуват. За навигацията в колата  newsm78
Трябва ти за колата --Нотариално заверено пълномощно от собственика. Добре е да е преведено на Турски или поне на английски.
Интернет има в хотелите не е супер бърз но го има.
за телефоните ние ползване план на Мтел--1,99лв на 24 часа --дава 500 минути входящ или изходящи и 200мв интернет
На навигацията на колата не и трябва интернет за да работи. Там се качват карти като се обновява с дискове или SD карта и новите карти се купуват от представителството на марката или от интернет си ги сваляте.

Общи условия

Активация на акаунт