С какво ви дразнят свекървите - тема 91

• 77 690
  • 763
  •   1
Отговори
# 720
  • Ямбол
Е, да, но майката не се тревожи, че нещо може да се случи, а че детето ревяло. То пак си е за тревога, де.

И моето момче плачеше, защото свекърва ми не го слагаше навреме да спи вечер, но не съм мрънкала, учех и аз тогава и стисках зъби. Обаче не съм и мълчала и ужасно се дразнех, когато оправдаваше плача на детето с това, че било урочасано. Хайде моля, не на мен тия.

# 721
Ооо тези глупости с урочасването и на мен се опитаха да ми ги пробутат в началото. Секнах ги още в зародиш. Не мога да повярвам, че в 21ви век някой още вярва в урочасване, черни магии и тн. алабаланизми.

# 722
  • Ямбол
За съжаление има и много млади хора, които вярват, не е само до простотата на свекървите.

# 723
Да, да. При мен даже друга част от родата ги разправяше. Simple Smile

# 724
  • Варна
Аааа, вярват, вярват. Всички тия буламачи ги преглъщат като топъл хляб. И за уроките, и за простирането на детски дрехи нощем и за куп още неща, които за мое щастие съм забравила. Ама ги има в доволно количество.

# 725
  • София
какви страхотии са се случвали с малки деца за секунди, не ми се споменават дори.
Така е, някои неща стават буквално за секунди. Аз веждата си сцепих точно за 2-3сек, майка ми се е обърнала за няма и 5, така че каквото е писано- такова. Което не значи, че трябва човек да бъде безотговорен, разбира се. Можела е да го сложи в количката с коланче.

За подхлъзване и пукане на главата пак няма да стигнеш от единия край на стаята до другия, за да го предовратиш  в крайна сметка. Не е хубаво да се оставят,  но е наивно да се смята, че ако си до него, всичко ще предотвратиш.

Скрит текст:
В нашия блок преди много години една баба (голяма гаднярка по принцип) беше отишла за хляб и оставила 9- годишното само и то беше се метнало от балкона. После дядото я провесвал нея, ама кел файда.Е, дори след трагедията си остана крайно лош човек.

# 726
Да не дава Господ. Трагедия. Но ми се струва, че едно 9годишно вече трябва да е доста по- осъзнато. Едно време аз от 2-3 клас след училище седях сама вкъщи, ако майка ми и баща ми бяха втора смяна.

# 727
Природата се е погрижила майката да има майчински инстинкт. "Надушва" в повечето случаи опасностите, "предвижда" ги.
Каквото и да си говорим, вероятности за травми много има и при присъстващи родители/гледачи, но при отсъстващи са в пъти, пъти повече.

# 728
  • София
Аз не оставах сама, защото дядо ми беше на разположение, което не попречи докато е в другата стая, аз да си строша главата на перваза. Някъде към 7-8 да съм била. Така че наистина да не дава Господ за тези неща, другото са допълнителни усилия просто.

# 729
Като ви чета и се ужасявам какво ме чака. Дано оцелеят.

# 730
Това са съвсем нормални неща. Всяко дете пада, удря се.

# 731
Белите наистина стават за секунди, но именно поради този факт, детето не е в безопасност и в родителско присъствие. Не може да бдиш над него всяка секунда, да не говорим, че и нон стоп да е в ръцете ти, ти може да се подхлъзнеш/спънеш и да паднеш барабар с него. Не съм родител, но за мен толкова бдителност особено в по- голяма и осъзната възраст далеч няма да направи детето по- самостоятелно и отговорно. Аз в първи клас се прибирах сама от училище, да на пешеходно разстояние живеехме, но все пак..

# 732
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:
Белите наистина стават за секунди, но именно поради този факт, детето не е в безопасност и в родителско присъствие. Не може да бдиш над него всяка секунда, да не говорим, че и нон стоп да е в ръцете ти, ти може да се подхлъзнеш/спънеш и да паднеш барабар с него.
Не съм родител, но за мен
Скрит текст:
толкова бдителност особено в по- голяма и осъзната възраст далеч няма да направи детето по- самостоятелно и отговорно. Аз в първи клас се прибирах сама от училище, да на пешеходно разстояние живеехме, но все пак..

точно тук е ключът.
когато станеш родител ще разбереш, че е много важно да направиш всичко по силите си за да предотвратиш опасна ситуация и да си готова, въпреки всички мерки, тя да се случи.
Simple Smile нищо лично.

# 733
В момента в който една жена стане майка започна да мисли по съвсем различен начин. Майчинският инстинкт ни кара да треперим така над децата си. Аз лично не бих пуснала детето да се прибира само вкъщи от училище. Сигурно през главата ми биха минали 1000 ужасни неща , които могат да му се случат.

# 734
Мен не ме бройте към тези самоотвержени майки, че и баба. Държа детето да е самостоятелно, може и да се удари.

Общи условия

Активация на акаунт