С какво ви дразнят свекървите - тема 91

• 77 626
  • 763
  •   1
Отговори
# 705
За 3 мин  - да.

# 706
  • Оптимист по принуда
Маркирам ти поста като полезен. Няма как.

# 707
Да оставиш дете на година и половина само е меко казано безотговорно. За три минути малките им мозъчета могат да измислят толкова поразии, пък ти си мисли, че си обезопасил...
Моят Тайфун днес се беше укротил за няколко минути, докато и правех закуската, като уж поглеждах към нея. Е чисто новото диванче на баба и е приятно разкрасено с ярко червено червилце. Simple Smile

# 708
Това мисля, не е животозастрашаващо. А от къде е взел червилцето? Ние мисля, че дето трябва да има достъп.

# 709
Абсолютно съм съгласна, че за червилото съм виновна аз, защото беше на достъпно място.
Идеята ми беше, че са толкова непредвидими, че за мен е абсурд да я оставя сама даже и за три минути. Защото както мажеше с червилото, така можеше и да го изяде и тогава вече щеше да е животозастрашаващо. А при нас цялата история се разви също за 3-4 минути и бяхме в една стая, просто аз се улисах в закуската и.

# 710
  • Blondeville
Колкото и да е обезопасено, не можеш да го спреш да се покатери на масата/дивана/каквото и да е, и да се пребие  Wink Безотговорно си е с толкова малко дете, което не е обезопасено в столче, или количка. В тази възраст искат да покорят всичко, и нямат инстинкт за самосъхранение. Да не говорим какви страхотии са се случвали с малки деца за секунди, не ми се споменават дори.

Това ми звучи като дреболия - нали е слязла за 3 минути, не за 4 часа.
Изобщо не е дреболия. Деца излизат по тераси, катерят се по прозорци, гълтат неща..Няма смисъл да изброявам..Само като помисля настръхвам.

Обезопасяваш тези неща вместо да настръхваш.

# 711
  • 221B Baker Street
Това ми звучи като дреболия - нали е слязла за 3 минути, не за 4 часа.
Изобщо не е дреболия. Деца излизат по тераси, катерят се по прозорци, гълтат неща..Няма смисъл да изброявам..Само като помисля настръхвам.

Обезопасяваш тези неща вместо да настръхваш.
А бабата, дали е обезопасила всичките "тези неща", преди да слезе долу?!

# 712
  • Варна
Че тя един час ще обезопасява за да скокне за минута долу. А колко по-лесно е да слезе с детето в ръце.

# 713
Тези неща трябва да са обезопасени винаги, когато имаш дете в къщи.   А не после - всичко се случва. 

# 714
Как можеш да обезопасиш всичко ? Не можеш да го спреш да се качи на секцията,на масата , на скрин, да се подхлъзне на плочките , да си удари главата в радиатора и още много други. Малките деца са непредсказуеми , когато детето беше малко спях на тръни ,готова при най-малия шум да скоча и пак ми правеше изненади. Малко дете не се оставя само ,даже и сега несмея да я оставям ,а вече е на 8.

# 715
Тези неща трябва да са обезопасени винаги, когато имаш дете в къщи.   А не после - всичко се случва.  
Педиатърката на моите деца ми разказа как, докато стояла в хола с едногодишния си син, той внезапно изчезнал. Търсила го навсякъде, викала. Няма го и го няма. Внезапно, мощен рев и подсказал къде е наследникът. Почти на тавана бил. Да вземе хайванинът, да се покатери, набирайки се с ръце като маймуна, по дебелото перде чак до тавана. Така че, пълното обезопасяване трябва да включи и махането на пердетата, както и слагане на спасителна жилетка, скафандър, усмирителна риза и намордник на наследника. Wink

# 716
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
достатъчно е само човек да е по-внимателен, особено като знае, че детето е по-палаво.
съседче ме попита веднъж: "Защо хващаш Горинич преди да е избягал, а баща му само го гони?"
Simple Smile

# 717
Нее, не мога! Grinning Grinning Grinning аз мислех, че брат ми е калпазанин. Майка ми ми разказа как веднъж, докато беше на 4-5 месеца, го е оставила буквално за 30 секунди да иде да вземе млякото от кухната и нашият се беше претърколил през метър спалня и беше тупнал на пода.

# 718
На мойта никога няма да оставя детето си за съжаление имам си едно наум Wink по добре на гледачка отколкото на нея.Този звяр Grinning

# 719
  • до едно тепе
Колкото и да обезопасява човек не може да предвиди абсолютно всичко. Вчера синковеца,пак пиша на 6, се опита да глътне цяло парче солета. На 20см от мен ядеше като се оцъкли и почна да издава нечленоразделни звуци. Преглътна я с чаша вода ама ако беше сам нямаше да се сети да си сипе и пийне.

Общи условия

Активация на акаунт