Продукти или марки, които никога не купувате

  • 62 232
  • 594
  •   1
Отговори
# 390
  • Мнения: 11 069
О, и аз не обичам да готвя - никаква полза, те всичко омитат:-)
Откакто съм им обяснила ползите Пт яденето на салати или плодове вечер, съм много добре.
Тази вечер - всеки изгриза по един кочан варена царевица, изяде една чиния със салата, а по-късно и диня, и тва е. Какво ти готвене ... не ща

# 391
  • София
  • Мнения: 18 387
Аз пък твърдя, че е по-евтино и пести повече време да се храниш здравословно, вместо да купуваш вредни храни или да даваш пари за етикети (био продуктите). Полезните храни реално са най-простите.
Примерно за закуска - купа мюсли (най-обикновено, към което може да се добави домашно мляко, сушени плодове, сурови ядки)/купа плодова салата (сезонни плодове и цедено кисело мляко)/зеленчуци от производител с буца домашно сирене и парче домашна шунка/купа кисело мляко с малко истински мед вътре. Цената от производител често е по-ниска, отколкото от хипермаркета, а времето за приготвяне е времето за изваждане от хладилника. Единственото "усилие" е да съчетаеш някое излизане извън града през уикенда с посещение на някой селскостопански пазар, мандра или да спреш и да си купиш плодове и зеленчуци от двора на някоя баба.

# 392
  • Мнения: X
Напълно съм съгласна с теб, но да се постигне това е въпрос на изградена рутина. А тази рутина се постига, ако са налични определени ценности и приоритети, както и съответната организация.

# 393
  • София
  • Мнения: 18 387
Уиш, така е, но по-голям приоритет от здравето реално няма. Ако човек не е здрав, всичко друго остава на заден план.

# 394
  • Мнения: X
Така е, но човек често се сеща едва като му дойде яйцето до г@за. А като прибавим и мързела, и не особено  високата грамотност, конят отива директно в реката.

# 395
  • София
  • Мнения: 6 899
Аз готвя, у дома, така съм свикнала , така съм отраснала, Майка ми  ( и баба ми особено) готви много добре и сме отраснали с готвено, супи , яхнии, манджи и домашни десерти..... Аз не съм дотам чак, даже съм бледа сянка в готвенето... ама супи и яхнии се готвят у дома, евентуално печено и салати ... всяка вечер. И това ежедневно, айде лятото може и да се пропусне някой ден.
Преди 2 седмици бяхме на семейна сбирка с мои роднини, прибрали се от Щатите за лятото..... някакъв рожден ден, имаше две семейства с по 2 и едното с 3 деца..... ами казаха: Не ядат ! Нищо освен спагети и ориз,
Едното  дете е голямо .........израстнало е на спагети... супи не е яло никога ( помня го така от малък)
Родителите са българи , расли в Бг..... не са изненадани , че децата им ядат само спагети и ориз.... коментираха само, че ядат това без никакви добавки, нито сосове, нито сирене или кашкавал....
Мен ще ме е срам да кажа, че детето ми не яде супи и готвено...   и се храни еднообразно Confused

# 396
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 13 505
Аз имах в предвид продуктите от безглутеновите магазини- скъпи и в повечето случаи вкусът не става. За другото съм съгласна.

# 397
  • Мнения: X
Лейди, голяма част от тези продукти са просто примамка за канарчета. Не си струва човек да си дава парите  за тях и после да се мъчи да ги яде. Обаче, аз правя едни брутално шоколадови кексчета, в които няма грам брашно. С кокосово  брашно са и дори приятелките на дъщеря ми, 10-12-годишни кифли, ги омитат като скакалци африканска реколта. Затова твърдя, че е най-добре да се купуват базови продукти и с тях човек да готви според вкуса си.

# 398
  • София
  • Мнения: 20 725
Направете сметка на какви цени са сушените плодове и ядките. Кг брашно може да е и около левче, а кокосовото не вярвам да е толкова.
Не ме разбирайте грешно - купувам, правя си домашни бисквити, мюслита, често готвя. И точно затова казвам, че един салам "Народен", бял хляб и лютеница ще те заситят повече, а ще струват по-малко.
Кафявата захар е 3 пъти по-скъпа от обикновената. И т.н., и т.н.
Но наистина има неща, които искат само акъл - напр. да ти смелят кайма. Също така виждам как пренебрегват контрафилето (на промоция 7 лв. чисто месо ) за сметка на вратните пържоли.

ПП Видях колко е кокосовото. Ами...като си знам заплатата и мъжа, няма как да го изхраня само с него

# 399
  • Мнения: X
Куку, кокосовото брашно поема различно от пшеничното и се слага 1/4 от количеството пшенично, което би сложила. С една кутия от 4,50 лв азизкарвам месец, което ми е приемливо като цена. Между другото, ако си го гледала в Билла или Кауфлнд, там цената му е точно двойна в сравнение с Мистър Алмънд.

# 400
  • София
  • Мнения: 20 725
Куку, кокосовото брашно поема различно от пшеничното и се слага 1/4 от количеството пшенично, което би сложила. С една кутия от 4,50 лв азизкарвам месец, което ми е приемливо като цена. Между другото, ако си го гледала в Билла или Кауфлнд, там цената му е точно двойна в сравнение с Мистър Алмънд.
Мистър Алмънд гледам че има на Женския пазар? Бих се занесла, ако не валеше.

# 401
  • София
  • Мнения: 18 387
Е, нека не сравняваме сурови ядки със салам "Народен". Защо не сравним суровите ядки с пакетираните такива, които са овкусени с неясно какво и са неясно как изпържени, осолени и какво ли не още? Цената е съвсем съпоставима. Сушените плодове аз си ги суша вкъщи. Купуваме сезонни на нормална цена и си ги изсушаваме. Така не ни излизат по-скъпо. Ако ще сравняваме със салам, бял хляб и лютеница - на същата цена може да се купят зеле, моркови и яйца и да се засити човек с нещо много по-здравословно.
Аз кокосово брашно ползвам сигурно 2 кутии за година, но ползвам царевично, овесено, оризово. Те не са твърде скъпи и също са икономични. Особено царевичното. Брашно ползвам само за хляб, а ние ядем шестимата общо не повече от 2 хляба седмично. Ползвам булгур (грухана пшеница), който излиза стотинки за пакет.

# 402
  • София
  • Мнения: 20 725
Пробвай да заситиш мъж със зеле и моркови.
А с яйцата не трябва да се прекалява. Говоря за продължителен период, не за 1-2 пъти.
Да, и аз открих булгура, сега ще потърся от ситния по пазара.
Скрит текст:
Вярно е и това, че водя постоянна борба с ММ заради всякакви сладки неща. Аз не съм обичала и съм ограничавала горкото дете. Напротив, не ги обичах, когато бях слаба и можех да ги ям на воля. Вече ги обичам, май не остана нещо, което не обичам, но се въздържам (нещо непонятно за него). Мога да изям 1 шоколад на ден, но не го правя.

# 403
  • Мнения: 2 760
Пробвайте лозови сармички с гъби и булгур.

Аз не купувам зелени подправки, произвеждам си.

# 404
  • София
  • Мнения: 18 387
Моят съпруг идеално се засища със салата.
Днес, например, той закуси мюсли и двамата пихме фреш. Обядвахме голяма купа салата с домати, краставици, моркови, зелена чушка, биволско сирене, домашна шунка и маслини + домашен царевичен хляб + плодове (круши и сливи) за десерт. След 1-2 ч. ще си направим кафе и фреш. За довечера съм предвидила зелева салата + задушено свинско контрафиле с броколи + цедено кисело мляко с мед (ако някой поиска десерт).
Децата закусваха домашни овесени бисквити (вчера голямата дъщеря направи солидно количество) и фреш (Малчо пи мляко). Големите дъщери за обяд ядоха само плодове. Двете малки деца ядоха пилешка супа и плодове. Ще вечерят същото като нас (подозирам, че големите може да останат само на салата, защото им предстои през септември ходене на море Simple Smile). Ако някой огладнее между храненията - в шкафа има ядки и черен шоколад, както и различни пълнозърнести блокчета, а на масата - кошница с различни плодове.
По отношение на сладките неща - съпругът ми не обича сладки храни и никога не е обичал. Аз съм любителка на сладкото, но с годините открих невероятното удоволствие на черния шоколад и си хапвам по няколко блокчета на ден. Правим си домашен сладолед и всички го обичаме много. Цеденото кисело мляко с мед или с домашно сладко ни е фаворит. Големите дъщери обичат да правят и "вредни" сладкиши - чийз кейк, меденки, бананов кекс (без брашно и захар). Варим си и обикновен домашен крем с яйца и прясно мляко.

Общи условия

Активация на акаунт