Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 46

• 49 531
  • 738
  •   1
Отговори
# 420
Сладка вода, все едно си преяла с баклава.
Не пада кръвното от него.

# 421
Момичета на какво има вкус това нещо дето се пие за да се види дали имаш гастационнен диабет на такъв тест съм другя месец и нямам представа как протича изследването знам,че като го изпия трябва да изчакам 1 час и след това се вземало кръв,но ме е страх,че ще ми падне кръвното...та може ли малко повече информация от момчетата но които са им правили теста
Като вода с много захар, много е сладко. Затова аз му сложих сок от лимон и стана даже приятно.

# 422
  • София

Този тест за гестационен диабет от всички бременни ли се прави или при някакви оплаквания и на какъв етап от бременността? Защо 3 пъти те бодоха?

По принцип се прави като има някаква индикация - по-голямо бебе, много качени килограми от майката, много околопплодни води. Или пък ако има предразположеност - роднини, болни от диабет, инсулинова резистентност или поликистоза, предхождащи бременността и тн.. Аз, да речем, съм от вторите бременни и се оказа, че съм развила гестационен диабет (и още от началото на бременността бях наясно, че в някакъв момент ще правя натоварването с  глюкоза). А иначе нито съм качила килограми, нито бебчо върви голям, нито са ми повече околоплодните води.

В много други държави е задължително за всяка бременна между 24 и 28 г.с. Аз лично смятам, че ако има най-малката причина за съмнение, трябва да се направи. Изследването не е приятно, но е безвредно, а последиците от неконтролиран гестационен диабет не са за пренебрегване.

# 423
Момичета, какво ви е мнението за марката Tommee Tippee?
Днес една позната е била на някаква лекция в МегаМола и са й подарили шишенце за кърмене с тази марка. Имат и други неща като помпи за кърма и чашки за отпиване. Разгледах им нещата  и видях, че не са скъпи, зачудих се дали са качествени като са на такива цени?

Харесвам тази марка. Всъщност не са евтини, а по-скоро са една идея по-скъпи. Те са една от хубавите бебешки марки. Имам техни шишета, стерилизатор, дъвкалки за зъби и съм доволна.

Е не са като Авент нещата. Те не стига, че са много скъпи, а и не струват, поне повечето неща, които четох за тях са негативни.
Също и от Нук са по-евтини.
Е, сега не е Лорели, но пък Лорели ми се вижда малко куча марка (некачествена).
Мен ме интересува специално помпата за кърма. Видях я на доста добра цена, някой дали я има?

# 424
На Авент и на Нук шишетата никак не да лоши, особено новата серия на Авент.
За помпа незнам, аз съм с електрическата на Медела, не я сменям за нищо на света.

# 425
Здравейте, момичета Hug Постът ми се повтаря от друга тема, но за тези от вас, които не участват там, пиша и тук Simple Smile
Доживях и аз след всички изпитания и мъки да ви дам малко разказче от мен Simple Smile Родих в Мбал Надежда. Очарована съм от всичко! Екипът, който ме пое ден преди раждането беше отличен и бърз - с документи, изследвания, настаняване и т.н. Операцията мина перфектно! Анестезиологът, д-р Генадиева, всички бяха повече от перфектни. Спокойно ми обясниха всичко, което ще правят стъпка по стъпка. Бяха изключително внимателни и през цялото време имаше някой, който да ме държи за ръка и да ме пита как съм. В реанимацията жените са супер отзивчиви и любезни и всички си разбират адски много! Тук в отделението с бебетата все едно, че аз съм бебето - толкова са грижовни в цялото отделение. Спокойни и усмихнати, много приветливи и откликват на всичко. Абе думи нямам... Очарована съм...
И така след инвитрото с донорски материал, след лежането 2 месеца заради отлепено плодно сакче и след диагнозата "веламентозна инсерция" на пъпната връв, благодарение на д-р Генадиева и д-р Михова, както и на цялата болница на практика, на бял свят се появиха така чаканите и обичани Юлиана и Никола Heart Eyes Heart People Couple

# 426
Ех, като те чета се връщам към моето раждане...толкова бяха мили и любезни всички, толкова услужливи и дружелюбни, чувствах се прекрасно. Всички се отнасяха чудесно с нас (с мен и с другото момиче в стаята), от докторите до чистачките. Десет пъти бих родила там !
Евала на такива болници.

# 427
Скрит текст:
Днес една позната е била на някаква лекция в МегаМола и са й подарили шишенце за кърмене с тази марка. Имат и други неща като помпи за кърма и чашки за отпиване. Разгледах им нещата  и видях, че не са скъпи, зачудих се дали са качествени като са на такива цени?

Харесвам тази марка. Всъщност не са евтини, а по-скоро са една идея по-скъпи. Те са една от хубавите бебешки марки. Имам техни шишета, стерилизатор, дъвкалки за зъби и съм доволна.

Е не са като Авент нещата. Те не стига, че са много скъпи, а и не струват, поне повечето неща, които четох за тях са негативни.
Мен ме интересува специално помпата за кърма. Видях я на доста добра цена, някой дали я има?

Съвсем забравих за Нук. Имаме шишета на Чико, Нук и Томи типи, но най-доволна останах от Нук. Иначе, и другите ми допадат. Но аз не съм критерий, защото шишета много малко сме ползвали. Реално, ако бебето е кърмено, шишета може почти да не се използват. Помпата ми за кърма е куча марка и ми вършеше чудна работа. Предполагам, че тази на Томи типи е по-хубава от моята.

# 428
  • София
Kkatllea ,честити бебченца,много са са здравички и да ви радват.

По темата със шишетата,ползвах в началото основно Авент и Нук,стъклени.
После ни подариха едно на Dr Browns и детето ми започна да си иска само него (На 6-7 месеца беше) и от тогава само такива му взимам,но с теди тръбички миенето е дълъг и досаден процес.

# 429
Днес една позната е била на някаква лекция в МегаМола и са й подарили шишенце за кърмене с тази марка. Имат и други неща като помпи за кърма и чашки за отпиване. Разгледах им нещата  и видях, че не са скъпи, зачудих се дали са качествени като са на такива цени?

Аз доста четох преди да купя нещата,взела съм шишетата на Томи типи,имаше много хубави мнения за тях.Не са по-евтини от на Нук,по-скоро са в една ценова категория.На Нук взех залъгалки Simple Smile
Помпата също е на Томи типи,електрическа,засега мога да ти кажа,че я пуснахме и ми се струва добре,но реално още не е ползвана.За на Авент помпата една мама,която роди миналата година,ми каза,че не е доволна,разранявала я е и затова реших да не рискувам с нея. Живот и здраве ще видим как ще е при нас Simple Smile

# 430
  • Milano
На някоя от вас да са и забранявали са яде кисело мляко/йогурт? Вчера след прегледа лекарят тук(Италия)ми каза, че не бива да ям доста неща, не спомена нищо за кисело мляко, но моят мъж е решил, че ще ставам веган и не трябва да ям животински продукти през бременността(той не е нито вегетарианец, нито веган). Има един йогурт със страчатела(парченца шоколад), който обожавам, до сега не съм чула да се забранява приема на йогурт през бременността, но не мога да надвия господинът... 😄 Знам, че въпросът ми може да се стори странен, но има ли някакви причини, поради които киселото мляко с малко шоколад би създало проблеми?

Обожавам го тоя йогурт страчатела (от когато живеех в Италия). Grinning Яж си го без притеснение. Може би захарта се опитва да ти ограничи любимият? Понеже млечните продукти по никакъв начин няма нужда да ги изключваш от диетата.

Обожавам го и аз, направо мога само него да ям. Аз и в момента живея в Италия и вляза ли в магазина задължително си го взимам. А относно захарта - самата аз се опитвам да се храня по-разнообразно и здравословно и избягвам Сладкото. Е, не го ям чаааак толкова колкото преди. ❤

Иначе по въпроса - не, няма да ставам веган в никакъв случай. Коментарът ми беше по-скоро шеговит и може би е прозвучал твърде крайно. Наясно съм, че трябва да имам разнообразно меню. Истината е, че при първият преглед АГ ми забрани да ям домашни животински продукти, а таткото от вълнение и притеснение просто не е разбрал правилно и от там се получи всичко. Написах коментара докато спорихме дали е говорил за всички животински продукти или само за домашните. Извинявам се на “възмутилите” се мами, че не съм си написала коментара така, че да се види, че е шеговит и не съм пояснила. 🌸 Хапнах си от любимият йогурт вече няколко пъти. Бъдете малко по-спокойни. 🙏

А какво мислите за кафето? По принцип не пуша, не пия алкохол кой знае колко - 1 чаша бяло вино на 1-2 седмици, говоря за преди да забременея, но всеки ден пиех по едно кафе. За сега го спрях, но се чудя дали една чаша сутринта е толкова вредна? Аз пия слабо кафе, дълго, с мляко и честно казано ми липсва “ритуалът” сутрин - да си го направя, да поседна и да го изпия бавно, а не толкова самото кафе.
Вие пиете ли кафе и смятате ли, че слабото кафе е вредно за бебето?

# 431
Аз през почти цялата бременност пиех по едно слабо кафе с мляко сутрин. Няма проблем да се пие по 1 кафе. Ограничението е до 2 кафета на ден и, разбира се, не много силни. Излишно е да се налагат чак такива ограничения.

Относно коментарът ти за веганството, не изглеждаше шеговит и затова не сме разбрали, че е шега.

# 432
Ако ти се пие си пийвай. Не е вредно по едно кафенце на ден. Аз обичам много кафе, но някак не ми се припива, правя си рядко. Когато бях бременна с щерката обаче си пиех всяка сутрин, ако не изпиех едно кафе много ми падаше кръвното и залитах.

# 433
Аз пия кафето си по същия начин като теб - слабо, дълго и с мляко. Чувствам се добре. Питах моето АГ, каза, че няма проблем с едно кафе дневно, ако ще и без мляко да е. Количеството кофеин не е прекомерно. Аз лично съм с ниско кръвно, сега е още по-надолу и кафето сутрин освен ритуал ми е и за него Simple Smile

# 434
  • София
Ако ти е за ритуала може да замениш кафето с чай или мляко с какао, но и кафе да е няма да е проблем. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт