Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР- тема 3

• 80 561
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
И аз затова се учудих.Помислих си, че може би е със sdi, затова.Ама пък Бамба писа, че така е 150лв-пак не се вързва

# 106
  • Бургас
Момичета цитонамазката една година ли въжеше, че забравих Blush

# 107
По принцип - да, но след стимулация било хубаво след 6 месеца да се направи.

# 108
  • Германия
Добро утро на всички. Днес съм 6 ден след ЕТ.
При мен всичко е нормално, почивах си 2 дни след трансфера и след това започнах работа. Много динамичен човек съм и е невъзможно да се залежавам у нас. Пък и лекарите  не препоръчват лежането. В клиниката ми след  ЕТ се става веднага  от гинеколог. стол.
Внимавам  обаче  да не вдигам тежко. Имам си придърпвания и внезапни болки, но не им обръщам внимание. Гърдите ми бяха напрегнати, сега поспаднаха.Днес сутринта ми се появи главоболие.
Спокойна съм. Ще се случи това, което трябва да се случи.
Приятен неделен ден.

# 109
Здравейте, момичета! Изчетох цялата стара тема и понеже съм минала през някои неща, които обсъждате реших да се включа и дано бъда полезна за някой. Борбата за дете я започнах на 35 г., но вече бях със силно намален резерв АМХ 0,16 и мъжки фактор. На първия преглед в София, доктора каза, че в нашия случай е добре да помислим за осиновяване, ще опита но не ни дава големи надежди. В тази клиника имам една инсеминация, защото два от трите ми фоликула се спукаха преди пункцията, един свеж трансфер на пети ден с ембриони от една моя и две донорски яйцеклетки и един ЗЕТ с три ембриона от донорските яйцеклетки. И трите опита завършиха с положителен тест, но не стигнахме до сърчице. Направиха ми изследвания и излезе тромбофилия, която според тях е била причината да не успея да задържа бременностите. Понеже го коментирахте, яйцеклетките от донорката ги разделиха 5 на 5 с друга пациентка. Смених клиниката, първия опит беше неуспешен, без инплантация. Според доктира имахме шансове, дори с една или две яйцеклетки само, защото съм имала инплантации и яйцеклетка с добър бластоцит на 5 ден. Изследвах Вит. Д, беше на долна граница, пиех по 9 капки вигантол на ден, назначиха ми DEHA. Януари 2016, вече бях на 37 години, не можах да стартирам процедура заради задържан фоликул, назначиха ми противозачатъчни, не се повлия от тях и март месец го пунктираха, след пункцията персистира в жълто тяло и ми скочи прогестерона, доктора каза, че до пети ден от цикъка, ако прогестерона не падне, пак ще отложим опита, но точно на петия ден падна и започнах процедура по лимитиран протокол. След първите спукани фоликули всички пункции са правени на 34 час, след таймиращата инжекция, а не на 36 час. От опита имах три яйцеклетки, две годни и оплодени, върнати на втори ден и едната от тях проплака декември месец 2016 г., седмица преди Коледа! За мен това беше чудо, съзнавам че единствено заради годините ми в този момент, доктора ми даде шанс, въпреки че резултатите ми бяха по- лоши от тези на много жени след 40 години, но въпреки тях успяхме и ще се радвам, ако съм била полезна с историята си! Желая ви успех и дано на всяка от вас, сбъдне мечтата си за дете и то скоро!

# 110
Стискам ти палци, Лъки! Дано скоро да се похвалиш с добри новини! Hug

# 111
Salilinda, благодаря за изчерпателния и насърчителен разказ! Бъдете живи и здрави!

# 112
Момичета, може ли да ми обясните точно,какво е ,,с мъжки фактор" и какво е ,,с женски фактор "точно.Извинявам се за неведението,може и на лично съобщ.за да не спамим темата.

# 113
 Под мъжки и женски фактор имаме предвид при кого е проблемът в една двойка. Ако при жената няма причини за забременяване, а при мъжа има-тогава са с мъжки фактор. И обратното. Например при нас женският фактор са годините ми, а мъжкия-олиготератозооспермия. Така, че ние си имаме и двата, и затова се чудим кой път да хванем!

# 114
  • Бургас
И при нас така Confused

# 115
Добро утро на всички. Днес съм 6 ден след ЕТ.
При мен всичко е нормално, почивах си 2 дни след трансфера и след това започнах работа. Много динамичен човек съм и е невъзможно да се залежавам у нас. Пък и лекарите  не препоръчват лежането. В клиниката ми след  ЕТ се става веднага  от гинеколог. стол.
Внимавам  обаче  да не вдигам тежко. Имам си придърпвания и внезапни болки, но не им обръщам внимание. Гърдите ми бяха напрегнати, сега поспаднаха.Днес сутринта ми се появи главоболие.
Спокойна съм. Ще се случи това, което трябва да се случи.
Приятен неделен ден.

Успех.  Heart Eyes

# 116
Чувала съм, че при задържан фоликул, естрадиолът е много висок.Ако пуснеш утре, дали няма да ти  помогне да разбереш?
Да, аз по над 1000 го докарвам. Редувам си задържани фоликули и висок естрадиол, а след тях високи стойности на ФСХ и ЛХ. За да е веселбата пълна и миоми си отглеждам.

# 117
  • София
Момичета, тъкмо гледах ценоразписа на Св.Лазар : разширена спермограма-300лв. Не е ли много? Колко е другаде?
В Надежда разширена спермограма е 100лв.,а СИД тест 50лв.

# 118
  • In transit
Привет от мен. Днес започнах стимулация. Сутринта доки видя два фоликула в левия яйчник. В десния не каза колко са, каза, че бил много изрязан и не иска да разчита на него. Sad Е2 ми е доста нисък, но каза, че било от възрастта. Започнах с 150 Гонал и 150 Мериоферт. И така до четвъртък. В петък пак съм на преглед да видим какво е положението и дали реагират яйчниците ми на стимулацията.

# 119
  • София
е2 трябва да е нисък

Общи условия

Активация на акаунт