Нашите кухни - 72

• 119 610
  • 841
  •   1
Отговори
# 315
Като ви чета за пиролизата на фурна, и се радвам, че ММ успя да ме убеди да си купим фурната с такава функция.

Знам, че преди е дискутирано, но аз пак да питам - гръб от плочки и плот от технически камък - между тях се слага само силикон, нали така? Обаче за мен сякаш е незавършено, дали ще стане хубаво с някоя черна лайна, нещо като бордюрче да се направи? Нещо като тук:
Скрит текст:
или поне като тук:
Пък плочки не мога да си харесам и това е, а вече трябва да избера някакви. Каквото харесвам он-лайн, или е мега цифра, или са спрени от производството, или не ми харесват на живо. Особено това касае Баня Стил, харесах поне 10 вида плочки, но всичките са спрени от производството и не ги зареждат вече. Питам се тогава, защо не ги махнат от сайта си? Сега набелязах този гранитогрес, утре ще мина да видя, дали го имат като мостра:
Скрит текст:
черен https://baniastil.com/%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%BE … -latina-8245.html
или бял
https://baniastil.com/%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%BE … -latina-8244.html. Чудя се кой от двата цвята ще пасне повече за черна кухня, черен плот, бели горни шкафове.
И още едно въпросче, тези дръжки-профили има ли някакъв шанс да се намерят в черно и бяло или поне да се боядисат?
Скрит текст:

Мисля, че със светлия гранитогрес ще е по-добре.

# 316
Да, и аз така си мисля. За съжаление в Баня стил го няма в нашия град, тъкмо се прибирам, останаха някакви количество в черно. Изискала съм мострата все пак, но явно нямам късмет Sad Не знам колко ще се върже този черния гранитогрес с плота, който ще е черно галакси. Така е то с тези плочки, като не исках да ги слагам - просто не ги харесвам, но заради газовия котлон нямам особено голям избор.

# 317
А относно плота - никога през живота си не искам повече да имам бял плот, в момента в кухнята ми е такъв, и много се мъча с него.

Може ли да споделиш, ако искаш де, белият плот от какъв материал е бил, и кое точно е довело до това мнение?

# 318
А относно плота - никога през живота си не искам повече да имам бял плот, в момента в кухнята ми е такъв, и много се мъча с него.

Може ли да споделиш, ако искаш де, белият плот от какъв материал е бил, и кое точно е довело до това мнение?
От ПДЧ е плота, знам, че не може да се сравнява с камък все пак, но все едно. Оцвети се още след половин година на места, не сиди така красиво бяло, както е било преди. И нищо не мога да му направя. А пък го пазя и то много. Сега, след година и половина ползване, спукан на 2 места около котлоните (не е от температурата, дори да е нагрят котлона в тези места си остава студено), оцветен на места (често си правя сок от цвекло, моркови и ябълки, а морковите и цвекло, колкото и да пазя, пак остават капки по плота), виждат се абсолютно всичките фини драскотини (които нямам идея от какво са, понеже ползваме дъска и не дърпаме по плота нищо, но е факт, че ги има). Общо взето, с голямото пазене, изглежда занемарен и ме дразни. Същото важи за бялата ми мивка, така че си казах, че бял плот и бяла мивка повече няма да си причиня.

# 319
Бялата мивка каква е?
Вчера си взех бяла на Евролукс от новите модели, сега си чакам смесителя само.

# 320
Точно на Евролукс е мивката, но не мога да кажа по-точно каква е (едно корито, квадратна, мисля, че 40 на 40 или 50 на 40), че не съм я избирала аз, но не е от новите модели предполагам, че вече на година и половина ще стане, откакто е сложена и се използва.

# 321
Благодаря, Асмегин. И да, все пак има значение материала. Понеже искам бял, но от технически камък, затова и попитах. Сок от цвекло не си правя, но стържа за салата, защото обичам с ряпа и моркови. Но поставям съда, в който стържа на дъното на мивката и така го правя, защото принципно се притеснявам, че ще се оцвети плот. И за напред ще продължа все пака така да я правя. И ще му мисля, ако без да искам попадне цвекло върху плота. Simple Smile
А иначе за твоя плот, не знам защо ще се напука. Имах подобен 10 години (не бял, а като материал) и освен една точка около 3-4 мм диаметър, изгорено от тенджера, която сложиха момичетата на него други поражения нямах. Нещо може и самия плот да не е бил много добър, а не че цвета е виновен.Simple Smile Ама явно много си му набрала. Дано нямаш после такива грижи Simple Smile

# 322
пахистахис, а, да, това със спуканото не зависи от цвета, аз въобще обобщих, защо ме вбесява Simple Smile Да, като от технически камък е плота, предполагам, че ще е друго, нямам все още опит с такъв плот. Но все пак си мисля, че това цвекло може да оцвети всичко Sad Аз цвеклото за салата стържа на робота, там поражения нулеви, но сокоизтисквачката ми е мега калпава, и като отцежда подскача и разпилява самия сок, колкото и да слагам попивателна гъба, все едно има тук таме и се оцветява.
Благодаря, надявам се да нямам толкова ядове с технически камък в черно Simple Smile

# 323
Здравейте, чета ви редовно, но съм писала броени пъти в темата Simple Smile Искам само да се похваля, че проекта за кухнята ми е факт. Монтажа ми казаха, че ще е на 10-12-ти март. Купили сме всички уреди и нямам търпение да се случат нещата. Искам да кача снимка на проекта, но ми дава някаква грешка..не знам да не би снимката да е много голям размер.. Не съм качвала от много време, ще прочета как се случваше, че сигурно аз греша някъде.
Хубав ден на всички от мен Relaxed

# 324
Мисля, че стана
http://prikachi.com/images.php?images/30/9267030C.jpg
Б1джета е много ограничен, тъй като цялото жилище се обзавежда. Така, че се опитахме да не слагаме много екстри. Оставихме рафтчета от едната страна, за да не е много запушено с шкафове, а и за по-ниска цена. В шкафа до хладилника ще е пералнята и над нея сушилнята, до него ще остане по-малък шкаф, 40см мисля беше, в който ще държа коша за пране, препарати, прахове и т.н. Мивката и смесителя са на Фат, уредите не са една марка, просто харесахме различни, надявам се да са сполучливи. Помещението е голямо кухня и хол на едно..дължината е  около 9 метра, но ширината е 3 от страната на кухнята, към всекидневната става почти 4, защото няма тераса там. Ами това е по спомен. Ще се радвам да споделя и крайния резултат с вас Simple Smile

Последна редакция: пт, 16 фев 2018, 08:34 от ive1ina

# 325
Мисля, че стана
http://prikachi.com/images.php?images/30/9267030C.jpg
Б1джета е много ограничен, тъй като цялото жилище се обзавежда. Така, че се опитахме да не слагаме много екстри. Оставихме рафтчета от едната страна, за да не е много запушено с шкафове, а и за по-ниска цена. В шкафа до хладилника ще е пералнята и над нея сушилнята, до него ще остане по-малък шкаф, 40см мисля беше, в който ще държа коша за пране, препарати, прахове и т.н. Мивката и смесителя са на Фат, уредите не са една марка, просто харесахме различни, надявам се да са сполучливи. Помещението е голямо кухня и хол на едно..дължината е  около 9 метра, но ширината е 3 от страната на кухнята, към всекидневната става почти 4, защото няма тераса там. Ами това е по спомен. Ще се радвам да споделя и крайния резултат с вас Simple Smile

Би ли споделила (ако желаеш на ЛС) от какъв материал са шкафчетата и каква е сумата само за тях...

# 326
Какво ще кажете за тези дръжки?
Харесаха ми но си мисля, че няма да са особено удобни и ще си троша ноктите с тех.

# 327
Аз ги харесвам. В офиса съм с такива и няма проблем, удобни са.

# 328
Здравейте дами, прочетох една много малка част от всички 72 теми Simple Smile)) Ще ви следя, тъй като правим цялостен ремонт и вече съм на етап обзавеждане. Все още не съм поръчала кухнята, но искам най-вече практична и удобна. Нямам желание да и робувам и по цял ден да търкам с парцала Simple Smile Харесвам бял плот, но както прочетох по-горе всичко му личи и се захабява.
Някой търсеше плочки : Аз доста обиколих и доста време изгубих докато си избера. Даже си мислех, че трябва да правя компромис, и все пак да купя нещо. Но си харесах в Топ Груп.
Ще следя с интерес и ще споделям с вас моят скромен опит, ако имате желание. Simple Smile

# 329
delia, сумата на цялата кухня без мивката и смесителя е 3300лв
Правих преди това проекти на други места и всички ми даваха цена над 4000-4500лв, Знам, че кухнята е може би най-важната част от едно жилище, а и аз обожавам да готвя Simple Smile но това ми е лимита.

Общи условия

Активация на акаунт