Нашите кухни - 72

• 119 418
  • 841
  •   1
Отговори
# 540
Малееее...във втория линк има невероятни идеи 💐

# 541
Не държа плодове, зеленчуци извън хладилник. Мисля, че омирисват, а и в хладилника си има достатъчно място за тях. Ся, ако купиш 20 кг. картофи и в тези показани шкафове, пак няма да има достатъчно място. Ето, защо аз съм на принципа да си купувам по малко, но на често плодове и зеленчуци. Има и смекчаващи обстоятелства- магазина се намира от другата страна на улицата.

# 542
  • In transit
Къде държите плодове и зеленчуци, когато не искате да са в хладилника? И картофи, лук, чесън...Моята кухня по проект е само с чекмеджета. Нещо не ми се вижда подходящо сякаш да се съхраняват картофи в чекмедже...Едно време ги държах в едни грозни стелажи, но сега не искам нищо подобно в новата кухня. Представям си някакви издърпващи се кошници, но те май трябва да са в обикновен шкаф, а такъв имам само под мивката и мисля, че там е по-удачно да стоят други неща.
Другият ми въпрос е за домакинската хартия. Харесват ми поставките на релса над плота. Заедно с домакинско фолио. Дали са удобни обаче? Предпочитам такава, защото така или иначе ще имам релса с други аксесоари и ми се вижда най-логично да не ми заемат място. Държа обаче да ми е удобно и хартията да може да се обслужва с едната ръка. 
Моля, споделете опита си! Благодаря! 🌹
това съм си харесала като идея:

# 543
  • Blondeville
Засега така сме решили нещата със зарзавата.

# 544
  • София
Проектът на кухнята ни е с един от показаните модели (намерих снимката в пинтерест)- шкаф с изтеглящи се чекмеджета за зеленчуци/картофи/плодове, но нямам още преки впечатления, защото не е готова.
Относно кухненската хартия: в старото ни жилище имахме лайсна с кукички за Кухненски прибори, хартия, една поставка за кърпички от кутия/кърпи, но, за мен, е ужасно неудобно и адски непрактично откъм чистене, а да се борави с една ръка - така и не успях да се науча. В новата кухня изрично помолих да няма такива "екстри" , хартията ще бъде на вертикална поставка, тип шиш - надявам се да ми е по-удобно, а и ще е "мобилна" (кухнята е П-образна хладилник-шкаф за съхранени-фурна в куфар; плот с котлон; плот с мивка под прозорец)

# 545
Не държа плодове, зеленчуци извън хладилник. Мисля, че омирисват, а и в хладилника си има достатъчно място за тях. Ся, ако купиш 20 кг. картофи и в тези показани шкафове, пак няма да има достатъчно място. Ето, защо аз съм на принципа да си купувам по малко, но на често плодове и зеленчуци. Има и смекчаващи обстоятелства- магазина се намира от другата страна на улицата.
Ся, ние също не пазаруваме в чували. Нито пък живеем в дън горите. Вкъщи обаче държа да има винаги по няколко вида плодове. Защото детето обича. И... о, чудо! Те нищо не омирисват. Но просто не обичаме да ги ядем студени. Макар че имаме достатъчно голям хладилник. Изключение правят дините и пъпешите, но да не навлизаме чак в подробности Simple Smile

# 546
Плодове и зеленчуци държа на балкона в едно, подобно на тези
https://pochehli.com/shkaf-chetvorka-luks http://magprom.net/miebieli/shkafovie/plastmasov-raft-na-4-niva-7192533, което много лесно се мие. Не бих ги държала в стаята на топло, наистина се усеща аромат, а и по-бързо се развалят.

# 547
И аз държа плодовете и зеленчуците на терасата или в мазата. Лук, картофи - в гаци или щайгички на рафтовете в мазата.

Аз друго да попитам - къде са монтирани контактите ви при гръб плочки? Не исках да са потъващи и да се реже плота, но като се замисля май няма да стоят много добре и върху плочките  newsm78

# 548
  • Blondeville
И за мен оптимално е за някои плодове и зеленчуци съхранение на терасата и чакам с нетърпение да я затворим едната, и да държим там някои плодове и зеленчуци. Само не знам какво ще бъде положението лятото. Иначе аз специално мразя вкуса на домати, държани в хладилник, не знам защо, просто вкусът им е друг.

Искам да попитам, при вече поставен термоплот и гръб, дали може да се замени лесно с плот и гръб от технически камък, или плот т. камък, гръб плочки?

# 549
И аз не обичам да ям студени плодове и зеленчуци, затова и ще ги съхранявам на стайна темпратура. Нямам килер или тераса, пък всеки път да се разхождам до мазата за 1 ябълка/2 картофа/3 домата и т.н. не ми се струва оптимално.
За контактите - много ми харесва такъв вариант (но при мен няма да се получи да сложа такъв):
Скрит текст:

# 550
Аз живея в къщата на Спайдърмен - кабели, кабелчета и кабелченца навсякъде.
След ремонта не искам жив кабел да виждам.
Тази вечер видях вариант с монтаж на тройки щепсели под горния ред шкафчета. Ама тогава кабелите от уредите, които стоят на плота, ще се качват нагоре, което ми се струва още по-грозно...

# 551
  • Пловдив
Здравейте,много е полезен форума Blush Благодаря на всички за споделените мнения и перипети през които минават до стигане до крайната цел.Ние направихме проект на кухнята,избрах плоскости,гръб и плот.Малко избързах с гранитогреса за кухнята и коридора,но с две малки деца трудно се обикаля и избира.Избрах дървесна шарка,но и кухнята е с такава и ще има преливане,но каквото такова.За другия апартамент,ако има такъв ще се развихря повече Blush
Питането ми към вас е как решавате проблема с осветлението под шкафовете,БЕЗ лунички (не ги харесвам)?Искам лед осветление,но това което ми предлагат майсторите въобще не ми харесва.Да налепят с двойно лепящо върху долната повърхност на горните шкафове лед лента,без е покрита с нещо.Изглежда ми грозно,все едно аз съм го правила Angry Въпроса ми е как разполагате лед лентата и къде е по-добре максимално до стената или към края който е към вас?Искам да ми е супер светло и ще слагам на цялата дължина на кухнята.

# 552

Питането ми към вас е как решавате проблема с осветлението под шкафовете,БЕЗ лунички (не ги харесвам)?Искам лед осветление,но това което ми предлагат майсторите въобще не ми харесва.Да налепят с двойно лепящо върху долната повърхност на горните шкафове лед лента,без е покрита с нещо.Изглежда ми грозно,все едно аз съм го правила Angry Въпроса ми е как разполагате лед лентата и къде е по-добре максимално до стената или към края който е към вас?Искам да ми е супер светло и ще слагам на цялата дължина на кухнята.

За мен най-тузарският вариант е дъното на горният ред шкаф да е закалено стъкло и там да е вградено лед осветление,така осветява вътре в  шкафа и под него!

# 553
Плодове и зеленчуци държа на балкона в едно, подобно на тези
https://pochehli.com/shkaf-chetvorka-luks http://magprom.net/miebieli/shkafovie/plastmasov-raft-na-4-niva-7192533, което много лесно се мие. Не бих ги държала в стаята на топло, наистина се усеща аромат, а и по-бързо се развалят.
Балконът топъл ли е през зимата? Не замръзват ли?
А през лятото не гният ли?
Аз имам нещо подобно в кухнята си . Но не го ползвам за плодове и зеленчуци, защото гният в него. Например, картофите бързо загниват. Няма достатъчно проветрение вътре в тези пластмасови чекмджета.

# 554
От къде е? Прилично изглежда. Не мога да си представя да пльосна в кухнята някаква пластмасова етажерка тип от 1 левче от показаните по-горе. Принципно ми трябва нещо само за карфоти, лук, чесън.. Ако имаи място за някоя и друга бутилка вино ще е още по-добре. Като се замисля, другите видове зеленчуци държим в хладилника, а плодовете обикновено в голяма стъклена купа върху шкафа.

Относно осветлението, помолила съм да е вградена в шкафа лед лайсна, по цялата дължина. Разни лепящи и пр. ме дразнят. Луни - също.

Общи условия

Активация на акаунт