Нашите кухни - 72

• 119 371
  • 841
  •   1
Отговори
# 690
Това ми прилича на павета!

# 691
  • In transit
  Здравейте! Имам въпрос към любителите на рустикален стил кухня: мислили ли сте някога да да сложите за подова настилка тухли плътни единички? newsm78 Тази идея ми хрумна преди няколко дни и намерих доста снимки в нета, но нито една не е правена в български дом. Или поне аз не успях да открия такава. Ето ви пример- .
 Сигурно има подходящ импрегнант за предпазване от ронене на материала и отблъскване на течности. Само не трябва да му придава блясък, защото не си падам по лъскавите неща. Simple Smile
Снощи по FLN правиха такъв под на една стая, но не беше кухня. Настилката беше тухли и между тях цимент, само ги подредиха тип "рибя кост". Не сложиха нищо отгоре или поне не показаха. Simple Smile Хубаво изглежда, но не мисля, че ще ти е много практично.

# 692
  • софия
Каква подова настилка имате и предпочитате от опит в холокухня? 1.ламинат в цялото помещение
2. Гранитогрес в цялото помещение
3. Гранитогрес в кухненската част, ламинат в останалата част от помещението?
В стария апартамент 3, в настоящия - паркет навсякъде. Предпочитам настоящата настилка, няма разлика в поддръжката и как се държи настилката спрямо преди. Но всеки трябва да избере според навиците, които има. Вкъщи не разливаме вода, когато мием, когато някъде е мокро се бърше веднага.

# 693
Има ли такъв тип латекс или вид стенно покритие, което да може да се мие и ако случайно пръсне вода или нещо друго, да не попива, а просто да се стече по стената, например ?

# 694
Относно тухлите по пода не мисля, че е добра идея, освен ако не сте си в къща и на Ваша отговорност не си ги правите. Те доста ще натежат и натоварят плочата, въобще не е препоръчително!

# 695
А може би става дума за някакъв гранитогрес с шарка като тухли. Има някакви подобни като камъчета съм виждала.

# 696
Каква подова настилка имате и предпочитате от опит в холокухня?
1. ламинат в цялото помещение
2. Гранитогрес в цялото помещение
3. Гранитогрес в кухненската част, ламинат в останалата част от помещението?

В момента сме с 2. Гранитогрес в цялото помещение,
в предишното жилище - 3. Теракот в кухненската част, ламинат в останалата част от помещението.

Може би съм старомодна, но не бих сложила ламинат в кухнята. Мокренето според мен е вероятно да се случи. По едно време на съдомиялната всяка вечер й изтичаха водите. Simple Smile А смяната на настилка в кухнята е трудно упражнение.

Под гранитогреса сложихме някаква изолация и това може би допринася подът да не е студен - което ме притесняваше за холната част.

# 697
  Здравейте! Имам въпрос към любителите на рустикален стил кухня: мислили ли сте някога да да сложите за подова настилка тухли плътни единички? newsm78 Тази идея ми хрумна преди няколко дни и намерих доста снимки в нета, но нито една не е правена в български дом. Или поне аз не успях да открия такава. Ето ви пример- .
 Сигурно има подходящ импрегнант за предпазване от ронене на материала и отблъскване на течности. Само не трябва да му придава блясък, защото не си падам по лъскавите неща. Simple Smile
Снощи по FLN правиха такъв под на една стая, но не беше кухня. Настилката беше тухли и между тях цимент, само ги подредиха тип "рибя кост". Не сложиха нищо отгоре или поне не показаха. Simple Smile Хубаво изглежда, но не мисля, че ще ти е много практично.
Не мисля, че е добра идея да слагате тухли на пода. С каквото и да го импрегнирате. ще започне да се износва. Ще се вдига прах непрекъснато и няма да можете да го чистите.
Ето един гранитогрес който би изглеждал доста добре, ако търсиш такава визия!

# 698
Има ли такъв тип латекс или вид стенно покритие, което да може да се мие и ако случайно пръсне вода или нещо друго, да не попива, а просто да се стече по стената, например ?
Единият вариант е да се импрегнира с полиуретанов лак, както се запечатват някои мазалки. Аз лично взех някаква вакса, която се нанася върху латекса, защото искам децата да могат да пишат на тази стена и след това да може да се трие. Не съм го тествала все още обаче!

# 699
Единият вариант е да се импрегнира с полиуретанов лак, както се запечатват някои мазалки. Аз лично взех някаква вакса, която се нанася върху латекса, защото искам децата да могат да пишат на тази стена и след това да може да се трие. Не съм го тествала все още обаче!
Ако се престрашите да тествате, споделете мнение Simple Smile

# 700
  • ...
Здравейте,

Някой от Пловдив, който да може да препоръча водопроводчик? Искам да се свържа с професионалист, който да ми каже дали може да се премести една тръба, че май целия проект за кухнята ми отива подяволите Sad

# 701
Здравейте
И аз се включвам в темата. Започваме ремонт на кухня и сега започваме разни чуденки.
Кухнята ни е отделна от хола. Слагам линк на един проект, който си направихме, за да добиете представа какво сме измислили:
https://opunplanner.com/interior_design_software/viewdesign3d-v2.php?did=MzIzNDg1

Първо да кажа да се абстрахирате от цветовете, нямат нищо общо с това което искаме. Става въпрос за самата подредба на нещата. Уж ни е голяма стаята но има разни чупки, които не знаем как да усвоим.
От вратата до хладилника ни се влиза в хола, а от другата врата в коридора. Островчето (ако може да се нарече остров) което сложихме до вратата е защото искаме да има място за сядане в кухнята, а отделно ако го няма този остров ще стане много празно. Та под този остров ще сложим пералня и сушилня, а от другата страна 2 стола за да може да се сяда и да се ползва като плот.
След много мислене решихме че това ни е най-добрия вариант за тази стая. Ако някой има някакви идея как да ги разположим нещата по друг начин, моля да сподели.

Иначе сме избрали горе долу такава кухня, като малко ще променим плочките на гърба, тези ми идват малко шарени.
Скрит текст:

# 702
  • София
Ние смес този латекс ER-LAC  ,мия си го без проблем .http://www.esklips99.com/бои-и-лакове-за-дърво/латекс-и-основи/.

# 703
  • София
моля за помощ.
правим ремонт на целия апартамент и се чудим какви котлони -плот за вграждане да изберем : стъклокерамични или индукционни и на коя фирма.

# 704

Скрит текст:

Здравейте
И аз се включвам в темата. Започваме ремонт на кухня и сега започваме разни чуденки.
Кухнята ни е отделна от хола. Слагам линк на един проект, който си направихме, за да добиете представа какво сме измислили:
https://opunplanner.com/interior_design_software/viewdesign3d-v2.php?did=MzIzNDg1

Първо да кажа да се абстрахирате от цветовете, нямат нищо общо с това което искаме. Става въпрос за самата подредба на нещата. Уж ни е голяма стаята но има разни чупки, които не знаем как да усвоим.
От вратата до хладилника ни се влиза в хола, а от другата врата в коридора. Островчето (ако може да се нарече остров) което сложихме до вратата е защото искаме да има място за сядане в кухнята, а отделно ако го няма този остров ще стане много празно. Та под този остров ще сложим пералня и сушилня, а от другата страна 2 стола за да може да се сяда и да се ползва като плот.
След много мислене решихме че това ни е най-добрия вариант за тази стая. Ако някой има някакви идея как да ги разположим нещата по друг начин, моля да сподели.

Иначе сме избрали горе долу такава кухня, като малко ще променим плочките на гърба, тези ми идват малко шарени.
Скрит текст:
Всичко супер изглежда,острова няма ли място да се обърне нормално? Как ще организирате водите и каналите за пералнята?

Общи условия

Активация на акаунт