паник атаки,тревожност,страх от смърта.

• 14 803
  • 18
  •   1
Отговори
# 15
а вече не го меря от начало спях с апарата слагали са ми холтери 24 часа а пък относно болестите не ме е страх само от тях а по принцип от всичко от което човек може да умре дали катастрофа дали природно бедствие или убийства напоследък станаха ,,мода'' и постоянно мисля как ще умра от нещо си чуя или прочета за някой който е умрял примерно от катастрофа айде аз съм следващия,убили са го айде пак и мене ще убият,болест постоянно съм болен от нещо си сам си слагам диагнози и такак нататък Sad
проблема е че ме е страх и от работи които са свързани със смъртта Sad

Прочетох те и останах с впечатление, че те е страх от неща, които свързваме с болка, агония, страдание. Ако е само това, значи те е страх от живота повече, не толкова от смъртта. Защото само жив човек може да изпитва тези мъки. Ако е така ..не си сам. Всички се боим от същото. Някои съвсем малко и го контролират(като повечето хора), други мнооого повече и не могат да го контролират(като теб и други писали в темата ти). На другия полюс са пък тези, дето изобщо не се боят от тези работи. Най-често защото са ги изпитвали и ги изпитват непрекъснато. Това са главно хора с тежки болести. На тях пък им се привижда, че ще оцелеят непременно.
Логиката и на тези в единия полюс, и на другите, в другия полюс не е обоснована и не е логична. Значи е просто израз на някаква вяра, която не почива на истината. На какво е правилно да се опираме-на истината, или на някакви мисли, дошли кой знае откъде?
Мислете, бе, хора! Peace
Ако пък страхът е главно от това, че ще изчезнеш и повече няма да можеш да се върнеш тук, пак е нелогично. Откъде знаеш, че няма да се върнеш изобщо? Твърди се в много култури, че се връщаме и то не един път, само дето не го помним. Така че....и това може да е напълно излишно притеснение.
Изправи се срещу страховете си и помисли спокойно за тях. Всъщност страховете са нелепи май.... Rolling Eyes

# 16
Много се извинявам, но искам да попитам - и аз посетих много лекари и нищо. Имам лек пролапс на сърцето, но лекарката каза, че не страшно, но на мен все ми е лошо, все си мисля, че умирам. Толкова ми е зле, не си усещам гърлото, нито стомаха, нито сърцето. Усещам само едно дишане на много студен въздух. Дори като преглъщам все едно храната не отива в стомаха ми. Не мога да си гледам децата.

Последна редакция: пн, 26 ное 2018, 20:44 от bubanka

# 17
Преборих се д омощта на Essobel. Hикой, който не е бил в това състояние, няма представа какво е..ад не можех да ям, да спя, да си стоя на краката. От лекарството се пълние, но върши работа. Ограничете натоварването. Спортувайте. Успех

# 18
Здравейте, видях темата и реших и аз да пиша .От повече от 10 г имам паник атаки и съм била не веднъж на психолог и съм пила антидепресанти..За жалост от известно време с течение на обстоятелствата аз започнах да получавам отново тежки епизоди .За тяхната поява има горе -долу причина ,но става по - силно от мен и ми пречи да спя ,ям ,работя и тн.Дори докато пиша ме държи паник атаката от днес през деня .Имам ужасни симптоми и също много се страхувам от смъртта. Имам много проблеми в работата и си мисля как ще изляза от този порочен кръг .

Общи условия

Активация на акаунт