Дневникът тема 87 - Да отслабнем всички заедно!

• 67 523
  • 736
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте някой случайно да е правил житния режим....има ли желаещи за тази година? Simple Smile

# 316
Аз житния режим не мога да си го причиня. Но имам нужда от промяна и се чудя на точковата диета.

# 317
Ако има в ДМ неща на Алнатура те имат пълнозърнест ориз, био. От там купувам. И на още няколко места.
Ако няма такъв ориз замествам с нещо друго, някакво зърно от руския. Има Buchweizen или нещо такова.

Аз на уикенда съм както предния уикенд. По семейно ориентирана и движението повече колело и разходки, отколкото гимнастика.
Утре започвам със седмичната дисциплина. ДАно детето се оправи, болен е, и го пратя на у-ще . Иначе ми отиде режима. Някак не става с други хора наоколо.

# 318
  • София
Аз ползвам Баланса на Крина; истински кафявия колкото и да готвя ми стои суров. За червен, императорски и други да не говорим...
Наготвих и аз за седмицата: задуших моркови, тиквичка, чушка и пресен бейби спанак в гхи и кокосово мляко. В понеделник с толстолоб, вторник с кюфтета. За по-нататък имам порцирани месца от телешка опашка във фризата, които ще ям със салатка. Утре за закуска тварог, объркан с лъжица кисело мляко и варени яйца от пъдпъдък.
Днес тичане, после готвене и чистене, но остана време за една маска и епилация на горна устна хаха Днес пак си гледах косата- откакто ям меса, яйца и други протеини е станала страхотно жива и гъста (е, и биотин пия)
Продадох колелото, вече мога да си купя нови маратонки (харесала съм един Рибок уан къшън, дано се бяга добре с него).

Лека и мека от мен!

# 319
  • София, България
Минавам само да се оплача... Снощи получих бъбречна криза. По нощите съм ходила до Пирогов..Криво ми е, благодарна съм, че ми надупчиха гъзягата, но усещам пак една тъпа болка в бъбрека, която продължава да ме мъчи и да ми разваля настроението. Днес ще прекарам деня си на легло. Нямам желание за нищо друго. Мрън! Благодаря, че ме изслушахте и се извинявам за офф топика.

# 320
Блеки, обективно погледнато, на см съм свалила само от под гръдната -2 см. на другите места не.
Но аз виждам разликата в композицията на тялото си, може би друг, който не гледа с моите очи няма да я види, но това няма значение. Стимулирана и мотивирана съм.
Бийпси - ти си машинка! Браво, да се оправя челядта.
Тиси, съжалявам много, има и такива дни. Дай си почивка и опитай да се разсейваш с приятни книги и филми.

# 321
И аз не успях със сутрешната гимнастика, но пък снощи като паркирах населението по креватите си направих вечерната.
Днес сутринта имам малка филийка с крема сирене и 1 банан. Кафета и чай ги броя към напитките и не ги казвам.

# 322
tissi, точковата диета е много близка до дюканската и натоварва бъбреците
бързо да се оправиш ти пожелавам  Hug

# 323
Тисси, оправяй се бързо. Аз тъкмо се бях залетяла към точковата диета. А защо натоварва бъбреците?

# 324
Тисси, бързо възстановяване ти желая! Hug Пий течности и гледай филмчета. bouquet

И аз съм болна, хванах грипа от децата и много ме е яд. Нямам температура засега, но едва дишам, боде ме в гръдния кош и кашлям като заклет пушач.

Понеже ще съм само на кротка йога тези дни, ще намаля калориите на 1200. Поне ще се опитам, де. И без това нямам апетит.

# 325
Deziderata учителката по йога в училището на децата каза, че дори малко да е запушен носа и дори да не е болно детето не е добре да прави йога и ще ходи на алтернативно занимание.

# 326
  • тук и там
Ето нещо интересно за белтъчините и високият прием,като отговор на запитването на Sunny.От книгата на Л.Иванов"Храната ,като източник на енергия".Това е със цел информация -за диетата и натоварването на бъбреците .Няма връзка със Тисси-за бъбречна криза може да има стотици други причини.
Скрит текст:
Цитат

Прием на белтъчини
  Разпространено е мнението, че по-високият белтъчен прием (над 2,7 гр./кг.) за дълъг период от време би натоварило доста черния дроб и бъбреците. Това се дължи на факта, че разграждането на около 100 грама белтъци дневно води до образуване на 20 000 мг. амоняк, количество достатъчно за умъртвяването на организма, тъй като амонякът е силна клетъчна отрова. Естествено природата се е погрижила за това, като е създала изключително ефикасен начин за обезвреждане на амоняка чрез превръщането му в уреа – едно напълно безвредно съединение. Неговата синтеза се извършва в черния дроб и се изхвърля от бъбреците чрез урината, което е свързано с усилената функция на тези органи. Това е и една от причините завишеният белтъчен прием да е съчетан с прием на повече течности. Препоръчвам на всеки грам белтъчини да се падат минимум 20 мл. вода. За човек приемащ 150 грама протеин дневно това прави поне 3 литра.
   За да се извлекат ползите от завишените белтъчини, като се намалят до минимум негативните ефекти посочени по-горе, е необходимо да се направи определена цикличност на приеманите количества. Дни с по-нисък белтъчен прием ще намалят натоварването върху черния дроб и бъбреците. Това се прави и поради още една причина. Постоянно високите нива на протеин биха довели до намалена активност на разграждащите го ензими, респективно до намалената му усвояемост от организма. Каква да бъде тази цикличност обаче отново зависи от куп индивидуални фактори, с които всеки специалист по хранене би трябвало да се съобрази.

Тисси,бързо оздравяване ти желая.

Последна редакция: пн, 29 яну 2018, 10:25 от Kaisia

# 327
Скрит текст:
Тисси, бързо възстановяване ти желая! Hug Пий течности и гледай филмчета. bouquet

И аз съм болна, хванах грипа от децата и много ме е яд. Нямам температура засега, но едва дишам,
боде ме в гръдния кош
Скрит текст:
и кашлям като заклет пушач.

Понеже ще съм само на кротка йога тези дни, ще намаля калориите на 1200. Поне ще се опитам, де. И без това нямам апетит.
Това обикновено е симтом при пневмония.

# 328
Amour, подозирам го това, но се успокоявам, че поне нямам температура. Личната е следобяд днес. Ще ида задължително, да не стигна до антибиотик, че ще е ужас.

Bandiera, кротки асани в седеж за медитация може.  Имам да работя за глезени и ходила, така че става. Сериозен комплекс не. Аз така усетих колко ми е зле, всъщност.
Много ме е яд. Ще видим какво ще каже докторката.

# 329
Здравейте и от мен момичета Simple Smile

Завръщам се след ПМС и започвам пак борбата. Не съм се мерила днес, защото ще чистя водата. Утре ще си запиша стартовите килограми. Решила съм всеки месец от МЦ до МЦ да правя различна диета/режим и да видя кой ми действа и кой не. До тук Пепе не ми действа отслабващо, но пък с нея се чувствах страхотно. За съжаление с нея свалих само 1 кг. за един месец, което според мен не е ОК, затова сега стартирам с нещо друго. Ще пробвам да се върна към начина ми на хранене от далечната 2008 г., когато бях в една от най-добрите си форми и да видя този месец дали кантара ще бъде по-милостив към мен. Спирам и аеробиката, защото много ми забързва метаболизма, а това ме кара да ям повече, отколкото бих искала. Ще я заменя с всекидневни коремни преси и планк.
И така - стартирам деня с 1 чай Инхуа, мляко с Нес и 1 лъжичка захар, и чаша фреш /портокал, грейпфрут и морков/. Късно следобед ще си направя овесени ядки и така 3 дни, за да изкарам водата. Към това добавям и Неоренал /това е страхотно за отводняване - благодаря за идеята Simple Smile/.

Тиси - и аз съм правила бъбречна криза, но на мен не ми се разминаха инжекциите в Пирогов. Наистина е много гадно, затова ти стискам палци бързо да се оправиш Hug

За Дюкан - ММ го е правил преди години и той се е озовавал в Пирогов заради бъбреците. От други хора също съм чувала, че подобен режим много товари бъбреците, затова внимавайте и пийте много вода.

Да измрънкам и аз - продадох си колата и сега е голямото търсене. Хем ми е кеф, да гледам обяви, хем в един момент ми писва и затварям лаптопа. Голяма разправия. Ох, оплаках се - сега ми олекна Simple Smile

Успех на всички в диетуването и няма да се даваме. Пролетта е още далече, така че има време за всички да влезем в топ форма Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт