Дневникът тема 87 - Да отслабнем всички заедно!

• 67 516
  • 736
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Според мен и тя ще ти покачва кръвната захар, особено на гладно не мисля, че е добра идея,  но то зависи колко и е инсулинът все пак, но ако са ти изписали хапчета, едва ли е добре.

Ако ти се пие подсладено кафе, поне го прави докато закусваш и хапнеш стабилно, за да се забави разграждането на захарта.

# 346
Ох, хич не обичам да закусвам. Утре ще си взема изследванията, че днес тя ги видя на компютъра, но нещо имаше проблем и не ги разпечати.

# 347
  • Козлодуй
Mother of PrincesS, аз пия кафето с течна стевия LUX http://laika.bg/index.php?route=product/product&product_id=1895

слага се само по 1-2 капки

# 348
Маме, ИР е синдром, не е болест. Не се шашкай и не изпадай в крайности (ах как обичам да давам тъпи съвети, естествено, че си шашната). Когато отслабнеш и това ще се нормализира. Аз бих препоръчала Заната - дали е панацея или не за отслабване не зная, но не един около мен нормализира хормони с нея.
Пила съм и Мефромин и Метфогама, оповръщах света. Ужасна работа, но не при всеки е така.
Какво ти правиха, натоварване с глюкоза ли? Аз мисля, че 80 % от европейците са с ИР и почти 100% от пълните хора.
И ако можеш, не се вторачвай чааак толкова в храната от сега, а малко спорт дай - има страхотни програми по 20-30 минути дневно, спорта много влияе на инсулина, на запасите от гликоген в мускулите и на усвояването на глюкозата. С един хубав режим от около 1500 калории и по 20-30 минути спорт, ще нормализираш всичко.

Аз вчера бях на 1400 калории и е ок.
З - бананче
Обядвах 200 гр, чушки с ориз и 150 гр., супа
Спортувах
Пих чаша сок, кафе.
Видях се с приятелка, хапнах "фитнес салата", прибрах се и "вечерях" малко мезе с бяло вино, салата и едина бисквитка.

Отказвам се сега да се боря с храната - ще смятам калории и ще спортувам. След месец, като мине каквото има да минава, вече ще съм по-сериозно обмислила какво и как. Сега няма смиъл. Не се получава.

# 349
Mother of Princess,
Ето я темата ИР и отслабване, навъртяла е 90 страници. Успех!
http://old.bg-mamma.com/?topic=996487;topicrefid=20

Не бой се, ще се нормализират нещата когато оправиш храненето. Стискам ти палци! Hug

Госпожица Дух, от вчера чета една книга, в която авторът и много други отслабват и се държат във форма с твоите любими варива. Зачетох се с голям скептицизъм заради сензационния стил по американски, но всъщност човека държи нещата много прости.
Аз самата ще ползвам една-две от идеите му. А може и повече, още съм в началото.
Препоръчвам ти я:
https://fhww.files.wordpress.com/2014/10/4-hour-body.pdf
Малее, то я имало без пари в нета, аз се изръсих. Карай! hahaha ooooh! Joy

Последна редакция: вт, 30 яну 2018, 08:35 от Deziderata

# 350
Пак ще нахлуя в темата. След много опити за отслабване и все несполучливи, реших да си направя всички изследвания,  да кажем че не усещах да ям чак пък толкова. Щитовидната е ок, но както лекарката предполагаше съм с инсулинова резистентност. В процес на четене съм,още ми е каша какво трябва и не трябва да ям.
Изписа ми и Сиофор. Ако има друг с този проблем ще се радвам да пише какъв режим спазва?
Не съм пила хапчета, само защото така и не отидох на ендо.Реших първо да опитам сама да се справя.Успях.Сега съм доволна, че стана така.
Как съм успяла, няма да пиша отново, неведнъж съм споделяла.

Ния,
холестероловите фракции се повишават при ВМХ не от мазната храна.Когато човек е на ВМ НВХ и отслабва активно, "мазните" клетки освобождават натрупаните мазнини в кръвта.А те не могат просто така да се изпарят, тялото ги обработва, за да ги използва за енергия.И когато в такъв момент се направят изследвания, човек се оказва с повишен холестерол.Именно защото кръвта е наситена с освободени мазнини, използвани за енергия.
Когато човек достигне нормално тегло и вече няма излишни мазнини, които клетките да освободят в кръвния поток, холестеролът и фракциите му се нормализират.Неведнъж е писано в темата за ВМХ, че не се препоръчва да се правят изследвания в процес на отслабване, именно заради този ефект.

Успех на всички!

# 351
  • София
Мадър, радвам се, че се намери основателна причина и вече няма да се терзаеш и самообвиняваш. Дано и по-рядко се обясняваме в темата как сме дебели единствено щото сме мърди и лакомници, които обичат да се хранят без мярка!
Аз от няколко дни почти тотално не се сещам за ядене, калории, обиколки блабла. Дет вика Амур "ям си и съм щастлива" Simple Smile Ще се мерна в петък де, но започва да ми е все едно дали ще падне още едно кило или не...
Да си похваля покупките от Амазон (купувах ги в намаление и дадох не толкова много пари):

Скрит текст:
Шоколадови блокчета с малинов пълнеж:
https://www.amazon.co.uk/Atkins-Chocolate-Raspberry-Protein-Snac … =atkins+raspberry
Далеч по-добре от към консистенция в сравнение с протеиновите барове; наподобяват десерт "Република", много са вкусни. 111 кал. на блокче, 8,4 гр. въглехидрат, от които 1,3 захари.

Нисковъглехидратен хляб, 3 пак
https://www.amazon.co.uk/Carbzone-Carb-Protein-Rich-Bread/dp/B01 … ds=low+carb+bread
Вкусен, мек, вакуумирани опаковки. 132 калории на филия; 11 гр. протеин и 3,7 гр. въглехидрати. Идеален за сандвич на закуска!

# 352
Аз нещо е им вярвам на тези калкулатори. На здравната каса на сайта пише за между 35 и ... години 1900 калории, а калкулатора за личен прием на калории ме съветва 2900 за моя случай, който си въведох. Цирк.
Затова си меря по панталоните и много добре разбирам , че Духчето се чувства добре и стегната и без да и го отразява кантара.

# 353
Здравейте момичета Simple Smile

Мадър - и аз ти препоръчвам да пиеш кафето с течна Стевия. Аз я ползвам от няколко години вече и съм много доволна.

Вчера деня мина успешно. Днес стартирам диетата на 56,6 кг. Сега пия фреш /портокал, грейпфрут и морков/, мляко с нес + захар, а следобед салата Айсберг с риба Тон и салатен дресинг. Утре ще е пълнолунието и мисля да пробвам да направя ден на фрешове,  кафе и чай. Има ли желаещи да се включат? Луната започва от обяд, но аз ще го направя целия ден и ще продължа на следващия ден до края на луната. Да видим дали ще е благосклонно пълнолунието към мен този път Simple Smile

Следобед планирам коремни преси и планк.

Момичета, да попитам - някоя от вас знае ли къде в София може да се направи кръвен тест за поносимост към храни? Една позната поддържа форма така дълги години, като го прави през няколко месеца. Каза, че плаща по 200 лв. на изследване, но момичето, при което го прави ще е в чужбина доста време и ми се ще да потърся друго място, където правят такива изследвания. За ММ питам, че на него нещо 90 ДД не му върви

# 354
  • София
В Хил Клиник правят с тест, който съм гледала в Амазон с 30ина алергена. Иначе в Цибалаб има различни пакети за няколко групи храни. Аз лично от гледна точка диета съм скептик по този въпрос. Даже за някои алергични тестове към храни в БГ съм също.

# 355
  • Бургас
Мадър - замествам захарта с ксилитол. С много нисък гликемичен индекс е, не повишава инсулина. Друг вариант е еритритол. Стевията също е масово използвана, но аз не и свикнах с вкуса.
Какво изследване прави? Аз съм решила НОМА индекс да си пусна. Нямам конкретни оплаквания, просто искам да знам каква ми е инсулиновата чувствителност, а това изследване го правят на половин цена в момента.
Ти се появи за кратко в темата за НВ-ВМХ и съжалявам, че не остана. Мисля, че това е един от най-полезните режими именно при подобен проблем. Ако решиш пак да опиташ, няма да сбъркаш според мен. Но първо чети и вземи решение за себе си кое ще е най-добро за теб. Ако не си убедена, че даден начин на хранене е това, от което имаш нужда, по-добре не го прави. Съмненията отказват много бързо.

# 356
  • тук и там
Мother,и аз така и не свикнах със вкуса на стевията.Пробвай със нея първо,но ако не можеш да свикнеш -опитай със ксилитол наистина-той има същият вкус като захарта.
Тези дни аз пак  се провалих със храната- имах малко стрес и  веднага се отдадох  на емоционално хранене. Embarassed.От днес мисля да се опитам пак да вляза в режим..За пореден път.. Mr. Green

# 357
Здравейте, след голямо мислене реших да смъкна 10 кг с някаква никаква диета - просто да си намаля храненето. Давам си сметка, че е трудно, не знам защо преди години ми се получаваше, а напоследък вече не и трябва да прибягвам до някакви други диети. Ще ми се пак да се пробвам. Записах се в табличката. От време на време ще се тегля, но не много често, за да не се вторачвам в килограмите, а в редукцията на храната.
Успех на всички!

# 358
Uncommon ти май си по моята методика. Дисциплината е най-трудното. Особено като огладнееш .

# 359
Ксилитол в аптеката ли да търся? Стевия мисля че и в хранителните магазини съм виждала.

Историята е следната. Бях ходила преди преди време около година и повече при ендо. Скапан цикъл + много килограми, отпадналост и тн. Пусна на щитовидната и там всичко беше наред. Каза че със сигурност с този талия съм с ИР и изписа Сиофор. Почнах да го пия, но ми беше изключително зле, гадене, постоянно разстройство,  реших че дори без доказано ИР няма да се мъча така. Сега година по късно на щитовидната пак всичко е наред, случайна среща с тази лекарка, която пак твърди че категорично съм с ИР.  Според нея е достатъчно щом настоявам инсулин и кр захар еднократно на гладно, натоварването е излишно и си е истинско натоварване излишно за организма. Та вече с изследвания пак потвърди че е ИР. Аз обаче днес ще видя стойностите и ще решавам за този Сиофор, който ме разби буквално последния път.

Сто пъти натиснах публикувай без да искам. Та в крайна сметка мисля ме точно дребни неща като захарта в кафето са ми препъни камъчетата. Искам максимално да изчистя нещата. Ще опитам нормално, балансирано хранене без зхаар, брашно, картофи, ориз и тн поне за известно време,после ще въведа поне картофи и ориз веднъж седмично или веднъж на десет дни. Истината е че жестоко не притеснява липсата на разнообразие и се втурвам да търся някакви рецепти, защото просто яйца и салата и месо и салата няма да издържа дълго.

Последна редакция: вт, 30 яну 2018, 11:46 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт