Интериорен SOS /9/

• 121 088
  • 781
  •   1
Отговори
# 225
  • Far away from here...
Ленено перде би подхождало на стила, но не и на завесите в момента. Лен и щори?

Не съм сигурна, че разбрах  Embarassed - да комбинирам ленено перде с щори, това ли е идеята?
Стаята е северна и не знам доколко биха имали приложение самите щори, то просто няма да ми се налага да ги ползвам.
А и вратата, която се вижда на снимката, води към остъклена тераса, затова се опасявам, че ще стане прекалено тъмно с тях.
Голям казус имам аз с това перде, голям, то затова вече втора година си стоя без него...  Laughing
Засега май най-подходящо ми се струва показаното от типа "рибарска мрежа".
На бяло и тънко най-вероятно пак няма да му уцеля я нюанса, я материята, понеже хич ме няма в тия неща.

# 226
Карай си с наличните пердета и към тях заложи на тънко, и бяло. Просто както те посъветваха- отиди до магазина за пердета с една от  възглавничките/калъфките и ще си решиш проблема с нюансите. Като поотрасне детето или му писне - тогава махаш шарените пердета и слагаш други.

# 227
Няколко правила за пердета.  На английски, но принципа си личи и от картинките.

http://www.mydomaine.com/curtains-shades-rules/slide9

Факт, че текстилът придава завършеност на интериора. И респективно позволява промяна и  живот.

# 228
Здравейте,
преди около две година ремонтирах апартамента си, като идеята ми беше да обособя самостоятелна детска стая.
След приключването на проекта, обаче, останаха някои детайли, за които така и не можах да взема решение, затова се обръщам към вас с два въпроса:
1. Какво тънко перде би било подходящо, освен плътното от снимката;
2. Каква декорация на стената над детското легло (момче, на почти 11, с предпочитания към спортовете Simple Smile );
Разглеждах различни стикери за стена, но нищо не успя да ме грабне, а и не съм сигурна дали ще се справя сама със залепването, както и лесно ли се махат, ако омръзнат или се захабят с времето?
Качвам в скрит текст снимки, за да се ориентирате за обстановката и благодаря предварително!
Скрит текст:
Скрит текст:

Аз не виждам никаква нужда от тънко перде за тази стая. За какво ви е - стаята е северна, няма директно слънцегреене... само ще ви се натруфи прекрасния прозорец с каквото и да било допълнение.

# 229
  • Варна
Карай си с наличните пердета и към тях заложи на тънко, и бяло. Просто както те посъветваха- отиди до магазина за пердета с една от  възглавничките/калъфките и ще си решиш проблема с нюансите. Като поотрасне детето или му писне - тогава махаш шарените пердета и слагаш други.

+1. Без тънки пердета разбирам панорамен прозорец с хубава гледка, в случая има прозорец към остъклена тераса, аз бих сложила тънко бяло перде, незабележимо, но да скрие дограмата.

# 230
С цялото ми уважение към собственичката (искрено се надявам да не ми се разсърди за изразеното мнение) и към труда на дизайнерите, но тази стая и без това в момента има прекалено подчертано женствено излъчване за един бъдещ тийнейджър - бели мебели с фини дръжки, пухено килимче, декоративни корнизи и вързалки на пердетата, че да има нужда от още едно перденце, каквото и да било то. Мога да се обзаложа, че ако не пише изрично, че стаята е за момче, 11 от 10 случайни човека ще се закълнат, че това е стая на някоя девойка, дори и с наличието на футболна топка по снимките - много момичета, оказа се, искат да станат футболистки, когато порастнат - само в класа на сина ми, който е почти на същата възраст, има две такива. Simple Smile

Ако въобще ще се слага нещо, аз по-скоро бих предложила да се отвържат пердетата, да се пуснат да падат свободно и да се сложат някакви щори. Напълно липсва момчешки елемент в стаята (която иначе, съгласна съм с всички вас, е прекрасна).

# 231
И в нашата стая е така. Не ми е голям зор. Стаята ще се ползва от момче и момиче още 1-2 години. После момчето само си каза, че иска мебели в Сиво И бяло. Та...нямам драма.

# 232
Нали няма да влезем в джендър темата:))))))))))))))
Ще напиша и пусна статия за видове тапети  например, за да сменим фокуса)

# 233
Няма, спокойно! Simple Smile

Просто изказах мнение по казуса, не се заяждам, дано някой не го приеме по този начин. И даже още едно предложение дадох, за да има повече опции за обмисляне. Simple Smile

Скоро ще ви разкажа аз докъде стигнах с  моята сага с огледалото. Simple Smile

# 234
На вкус и цвет ....  Simple Smile

Та за тапетите:

https://www.facebook.com/interiorSOS/posts/1532769323502918

И съвсем скоро ми се получи прекрасно в едно антре, чак на майсторите им хареса !
На фона на обикновения латекс, наистина дава домашност тапета . Но правилно подбран.

# 235
  • при моите любими
Стана ми интересно, с какви конкретни тапети сте направили антрето. И аз искам моето да не е с латекс, но не мога да измисля как да го направя.

# 236
Тъй като беше скоро, имам все още мостра.
Когато дръпне лепилото, не блести толкова и е малко по малко релефно. Стои текстилно.
Скоро ще имам снимка и на антрето.
Комбинирано е с плочки светъл дъб.

https://www.facebook.com/interiorSOS/photos/p.1532881593491691/1 … ype=3&theater

# 237
Нивиана, може ли да помоля за координати на фирма, която би могла да напечата тапет по мой патерн? Отдавна си мечтая за нещо такова, имам готова"щампа", която за съжаление няма откъде да си купя наготово като тапет и още куп идеи... Може и на ЛС, ако не може да правим реклама, ще съм ти много благодарна!

# 238
  • В полите на Витоша :)
99% от хората покрай нас ни се чудят защо искаме да слагаме тапети и правят едни физиономии... Simple Smile Но е факт, че тапетите днес нямат нищо общо с тапетите от преди 20+ години и могат да се постигнат много хубави резултати с правилен подбор.

# 239
  • Far away from here...
Здравейте,
отново сърдечно благодаря на всички за мненията и препоръките  bouquet !
Madeline е напълно права, че обзавеждането и цялостната визия на стаята вече не са съвсем подходящи за 11 годишно момче, но я правих, когато той беше на 8-9 години и в онзи период му допадаше.
В крайна сметка реших да изчакам още година-две, като mariat, а после със сигурност ще се наложат промени, съобразени с новите тийнейджърски предпочитания Simple Smile
Дотогава с интерес ще следя темата за идеи и резултати.
Спорен ден на всички! Hug

Общи условия

Активация на акаунт