За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 73 642
  • 747
  •   1
Отговори
# 120
  • Русе
Аз много доволна останах от марината на и_пейч.

Благодаря! bouquet
Марината: 2 ч.ч. бяло вино, вода, колкото да го покрие, 2-3 дафинови листа, 10 зърна бахар, 10 зърна черен пипер, обелена и нацепена на 4-ри глава лук.

Mama Tin , пишеш че имаш само две бутчета, можеш да намалиш виното наполовина или с 1/3 част.
http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/04/blog-post.html

Последна редакция: сб, 20 яну 2018, 19:28 от i_peych

# 121
Благодаря, имам розе, ама мисля че ще стане!
Те са две бутчета ама са големи, големи Simple Smile

# 122
Здравейте, моля за помощ! Мама (мир на праха и 😑) правеше празник с тесто, тестото разделено на 3 и между него плънката от праз. Дотук ще се справя, но отгоре го заливаше с някаква заливка, която не мога да я измисля - по вкус и на вид като че ли беше кисело мляко и яйца обаче трябва ли според вас първо да го пека малко или да го заливам директно? Много ще се радвам, ако някой е правил такова нещо да ми помогне да докарам оригиналната рецепта на мама. Благодаря!

# 123
  • София
Момичета, сега пека кекс по ваша рецепта в новата силиконова форма, но отдолу съм сложила друга тава, за да не изтече сместа. Как трябва да пека тоя кекс, на колко градуса, трябва ли да сменям температурата или да редувам долни, горни реотани и вентилатор?

# 124
Здравейте, моля за помощ! Мама (мир на праха и 😑) правеше празник с тесто, тестото разделено на 3 и между него плънката от праз. Дотук ще се справя, но отгоре го заливаше с някаква заливка, която не мога да я измисля - по вкус и на вид като че ли беше кисело мляко и яйца обаче трябва ли според вас първо да го пека малко или да го заливам директно? Много ще се радвам, ако някой е правил такова нещо да ми помогне да докарам оригиналната рецепта на мама. Благодаря!

Когато правя баница отгоре я заливам със следната смес: към останалата от баницата плънка от сирене и яйца (сиренето стривам с вилица на много ситно) добавям мазнина (не много), кисело мляко, сол и брашно. Горе-долу гледам да е малко по-рядко от кексово тесто и го разстилам върху баницата с помощта на силиконова шпатула. Аз го слагам на суровата баница, която пека после 40 минути на 180 градуса. Хваща хубава коричка

# 125
  • София
Момичета, сега пека кекс по ваша рецепта в новата силиконова форма, но отдолу съм сложила друга тава, за да не изтече сместа. Как трябва да пека тоя кекс, на колко градуса, трябва ли да сменям температурата или да редувам долни, горни реотани и вентилатор?

Кекс пека на 180 градуса на долен реотан, докато се надигне добре, даже почти до края на печенето. Само последните 10 минути пускам фурната на горен и долен реотан, за да се запече.  Peace

# 126

Кекс пека на 180 градуса на долен реотан, докато се надигне добре, даже почти до края на печенето. Само последните 10 минути пускам фурната на горен и долен реотан, за да се запече.  Peace
Важи ли е за печка с вентилатор?

# 127
  • София-Младост
Пека без вентилатор на 180 градуса, ако ползвате вентилатор на 160.

# 128
  • София

Важи ли е за печка с вентилатор?

Ако се пече с вентилатор градусите се намаляват на 160-170. Ако има вариант да се комбинира с реотани, за мен е най-добре, но моята фурна няма такава опция. Първо печеш на вентилатор с долен реотан и след като се надигне - на вентилатор с горен реотан. При мен вариантът е само вентилатор с горен и долен реотан.

# 129
Здравейте, Simple Smile

имам следният въпрос - как се приготвя сочно месо като "на конци", което може да се сложи в бургер например? Мярнах преди време бургер с такова месо, което беше на ресни, много сочно, обаче не си запазих сайта...
Някой би ли споделил, ако е наясно?

Hug bouquet

# 130
# 131
Здравейте, Simple Smile

имам следният въпрос - как се приготвя сочно месо като "на конци", което може да се сложи в бургер например? Мярнах преди време бургер с такова месо, което беше на ресни, много сочно, обаче не си запазих сайта...
Някой би ли споделил, ако е наясно?

Hug bouquet
Аз го правя по много лесен начин в иенаглас. Парче свински врат около 2 кг. го осолявам, намазвам със супена лъжица мед и отгоре нареждам филийки лук. Слагам малко бяло вино и пека поне 2.5-3 часа. Първо на по-силна фурна.
Като изстине месото се нарязва.

# 132
Благодаря за темата, Пепчо! bouquet

Искам да направя мезе от "коремното" месо на прасето (това е коремната стена, пъстро месо със сланина). Правила съм преди доста години, но не се сещам точно как, месото наръсвах с подправки, после навивах на руло и после не се сещам (мисля, че варях в зелев сок, но дали не слагах и вода, колко време и после дали се сушеше или се съхранява в хладилник  newsm78 ).
Ще съм благодарна, ако някой се сеща за какво става въпрос и да сподели рецепта.  bouquet

# 133
Аз правих такива рулета няколко години -вари се само в зелев сок. И след като е готово, сварено още веднъж овалват отвън подправки

# 134
  • Русе
Благодаря за темата, Пепчо! bouquet

Искам да направя мезе от "коремното" месо на прасето (това е коремната стена, пъстро месо със сланина). Правила съм преди доста години, но не се сещам точно как, месото наръсвах с подправки, после навивах на руло и после не се сещам (мисля, че варях в зелев сок, но дали не слагах и вода, колко време и после дали се сушеше или се съхранява в хладилник  newsm78 ).
Ще съм благодарна, ако някой се сеща за какво става въпрос и да сподели рецепта.  bouquet

Здравей!
Правят се ролета от месото от коремната област на прасето. Ръси се със сол и подправки. После се навива, завързва с канап, надупчва се на няколко места и веднага се вари / на умерен огън/ в зелев сок, докато се свари месото. В зелевият сок можеш да добавиш чубрица и дафинов лист при варенето. После, като изсъхне ролето го овалваш леко отвън с подправки - аз лично само червен, чер пипер и чубрица. Оставаш го да виси /изсъхне/ ден-два на проветриво място. Готово. Наливаш си огромна доза червено вино и..... наздравици.

Общи условия

Активация на акаунт