За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 73 797
  • 747
  •   1
Отговори
# 465
Може и поръска от пармезан.

# 466
  • Русе
Приготвих Крем супа от броколи. Какви подправки и екстри са подходящи за нея?

http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/11/blog-post_21.html

# 467
Здравейте!

Чудя се какво да направя на моите младежи за Св. Валентин. Миналата година беше торта Рафаело във форма на сърце. Иска ми се тази година да е нещо по-различно. Бях срещала едни пасти, които се топят в шоколад и се слепват със сладко, но сега не ги намирам  newsm78 Ако може и нещо друго да препоръчате  Hug

Благодаря предварително  Hug

# 468
  • Русе
Здравейте!

Чудя се какво да направя на моите младежи за Св. Валентин. Миналата година беше торта Рафаело във форма на сърце. Иска ми се тази година да е нещо по-различно. Бях срещала едни пасти, които се топят в шоколад и се слепват със сладко, но сега не ги намирам  newsm78 Ако може и нещо друго да препоръчате  Hug

Благодаря предварително  Hug

http://pulse-fashion.ru/torty-deserty-pryaniki-ko-dnyu-svyatogo- … voimi-rukami.html

# 469
За боб с кисело зеле, първо трябва да сваря боба и в кой момент да добавя зелето? Или заедно да ги сложа да се варят?

# 470
Моля, бързо  да ми дадете рецепта за някаква разядка/ салата с извара!

Благодарско!

# 471
  • Русе

Благодарско!

http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/02/blog-post_2702.html

# 472

Благодарско!
С извара може да се направи нещо подобно на Снежанка, вместо цеденото кисело мляко - извара, малко олио или зехтин, някои харесват и лъжица-две кисело мляко. Ако изварата е много зърнеста, може да се пасира да стане гладка. Останалото си е същото - краставички, копър, чесън...

Другият вариант, който правя е извара, в която се добавя на няколко пъти по малко олио или зехтин и се бърка да се смеси много добре. Добавям малко червен пипер (може и без него), ситно нарязан лук и нарязани маслини, сол на вкус.
И двете е хубаво да престоят малко да си поемат вкусовете, по-вкусни са, отколкото да се ядат веднага.

# 473
  • WonderLand
За боба с кисело зеле - аз сварява отделно боба и отделно зелето. Като са наълно готови ги смесвам, добавям мако джоджен и червен пипер и оставям да поврат още 5 мен заедно. Ако има много вода сгъстявам с мако брашънце.

За изварата - много обичаме извара смесена с маслинова паста и сол, смесвам понякога със запържен в масло лук и добавям сол, а най-редовно смесвам пасирана извара с лютеница, мако сол и натрошено сирене.

# 474
За боба с кисело зеле - аз сварява отделно боба и отделно зелето. Като са наълно готови ги смесвам, добавям мако джоджен и червен пипер и оставям да поврат още 5 мен заедно. Ако има много вода сгъстявам с мако брашънце.

За изварата - много обичаме извара смесена с маслинова паста и сол, смесвам понякога със запържен в масло лук и добавям сол, а най-редовно смесвам пасирана извара с лютеница, мако сол и натрошено сирене.

bouquet Много благодаря! Захващам се, отдавна не съм готвила боб със зеле и съвсем изключих кое, кога...

# 475
Половинка сметана ме привиква от хладилника,  идеи в какво да я вложа?
Сладка е....
До нея стои преполовена плодова торта, с крем смес   сметана и яйчен крем,та ако може да е нещо различно....

# 476
  • София
Половинка сметана ме привиква от хладилника,  идеи в какво да я вложа?
Сладка е....
До нея стои преполовена плодова торта, с крем смес   сметана и яйчен крем,та ако може да е нещо различно....

Плодов пирог със сметанова заливка

Разноцветно парфе

Торта с извара и боровинки

# 477
Мерси, Ваня 💐.
За разноцветното парфе да попитам - сметаната и белтъците се разбиват заедно,  нали?

# 478
  • София
Мерси, Ваня 💐.
За разноцветното парфе да попитам - сметаната и белтъците се разбиват заедно,  нали?

Да, така е.  Peace

# 479
Може ли рецепта за бърза,лесна и вкусна питка,както си я правите у дома. Искам довечера да направя,но не откривам рецепта,която да ми хареса.
Благодаря предварително.

Общи условия

Активация на акаунт