Декемврийчета 2017г.

• 98 677
  • 968
  •   1
Отговори
# 195
Хамсти, в началото и нашата беше поспалива, от жълтеницата-още повече, пощипвах я по вратлето, така ми показаха в болницата. Гледах да яде поне 10 мин., после стана голяма лакомийка и повръщаше от преяждане. Вече се напаснахме. Спокойно всичко си идва на мястото с времето.

# 196
Благодаря момичета,  не й давам нищо друго освен кърма, нито вода нито чай.
Да ви попитам боляха ли ви зърната първите дни? И какво ви помогна?Тя се прихваща добре на гърдата, но долната устна с да я извием на вън, дали е от това Cold Sweat

Последна редакция: сб, 03 фев 2018, 07:26 от hamsti

# 197
Спешъл, и аз търся нещо подобно-термобокс се нарича. Харесала съм в ДМ, тези дни мисля да го взема.

# 198
Благодаря момичета,  не й давам нищо друго освен кърма, нито вода нито чай.
Да ви попитам боляха ли ви зърната първите дни? И какво ви помогна?Тя се прихваща добре на гърдата, но долната устна с да я извием на вън, дали е от това Cold Sweat
Мажи с крем срещу разранени зърна всеки път, има такива, които дори не е необходимо да се измиват преди кърмене, и не мий гърдите с много сапуни и мокри кърпи, понамествай  детето, да не би да е захванало неправилно( при мен на едната гърда застава явно странно и ме боли понякога доста, аз с нея си имам проблеми) ...

# 199
Ами питах конаултант за захапването и казаха че не от това...Болката не зависи от позата.А зърната ме болят все едно бебка има зъби, като иглички,които се забиват в тях...някоя от вас да има подобен проблем?

# 200
Hamsti, не знам тогава, не мога да помогна, при мен е друго . Дано някой каже

# 201
Hamsti, виж езичето на бебето, дали не е обложено с по-дебел бял слой. Може да има и по венците, небцето. Предполагам, че е млечница. Мен така ме бодеше в началото, постепенно започна и да боли докато се усетя.

# 202
Мерси за отговорите момичета Blush Ще проверя.

# 203
  • София
Хамсти, в началото докато ми позагрубеят зърната и при мен беше така. Мажех с крем Лансинох и за десетина - петнадесет дни отшумяха игличките и болките.

# 204
Мен ме съветваха да подготвям зърната още от 8ми месец. Бабешкия метод с търкане с хавлия (за да са груби) го направих едва няколко пъти,но пък редовно мажех с  крем за зърна.

Нямам проблеми сега. Освен може би в началото съвсем лек дискомфорт.

Кремът ще помогне. Моят беше на Матернея.Пробвах и на Авент(не ми хареса), а този който Eldorado препоръчва е най-добър!

# 205
Аз също купих Лансинох и се намазах, нисля пе помага GrinningА отмивате ли го преди кърмене? Уж пише че не е нужно..

Последна редакция: нд, 04 фев 2018, 11:31 от hamsti

# 206
  • София
Определено помага след по-упорита употреба. Аз лично не съм го отмивала преди кърмене, всичко с бебка си беше наред.

# 207
  • in Wonderland
Аз съм най- доволна от Бепантен. С него, разбира се и с време и правилно засукване на бебето, ми мина огрпмна рагада на едното зърно.
Коментираше се, че ако има изтръпване като иглички по време на кърмене, най- вероятно имате гъбички ( млечица) ти и бебето. Ако е така се маже с дактарин устичката му, както и зърната ти. Успех.

# 208
  • София
Игличките, боцкането е друго.Това е окситоцинът при слизане на кърмата.Изчезва по някое време, като напреднат месеците и кърмата се регулира.Обикновено не боли, но може да е леко неприятно.
При гъбичките е по-гадно, като пробождане в гърдата.Аз не съм имала, но са ми описвали.Има и външни белези често по зърното и ареолата, сърби.
Лансинох не се отмива, Бепантен се отмива, но той не е крем за зърна по принцип.
Това за обтриването на зърната е стара препоръка и се смята, че не подготвя кожата. Тялото само се подготвя, независимо от нашите усилия-кожата става по-плътна и гъбеста, потъмнява, ареолата става по-голяма.Жлезите изпускат специален секрет, който да поддържа кожата. Първите дни може да има лек дискомфорт, но ако всичйо е наред преминава .Ако продължава над седмица , значи проблемът е в засукването, което от самосебе си много рядко преминава, колкото и да се стискат зъби.
Понякога бебето укрепва, устата му става по-голяма и засукването става по-добро.Но е рядко, обикновено лошото засукване остава, а болката си остава нетърпима, появяват се рагади, рани, запушвания.В тези случаи се търси консултант, за да помогне да се коригира позата на кърмене и засукването.

# 209
Здравейте мами , да ви попитам тези които кърмите ,когато се наложи да оставите детето за няколко часа да го гледа някой как процедирате , цедите ли се или давате АМ ?

Общи условия

Активация на акаунт