Декемврийчета 2017г.

• 97 869
  • 968
  •   1
Отговори
# 555
Минаха ни днес и вторите ваксини.. за сега е много добре, даже я няма сънливостта от първия прием.. пу-пу, дано си остане така... Наддала е 870гр от миналия месец и 3см.. вече е 6630гр и 63см.  Много е жилава.. постоянно е в движение.. от повече от месец се набира до седнало положение, като и дадем ръчички и дори тръгва да се изправя и там вече и помагаме повече.. върти се като пумпал, но само когато си поиска.. може и да лежи по гръб/корем и да не помръдне.. понякога като е по корем, прави опити да лази, но доооста далеч от истината..
Държи играчките като й ги подавам, някои ги взема и сама, но не са й особено интересни.. предпочита да си навира ръцете в устата.. играчките не ги иска и прави физиономия, че й се повръща.. или пък се опитва да си ги натика целите в устата като ги мачка.. луда работа.
Има страхотен интерес към храната, но не мисля да я захранвам преди навършени 6м. И педиатърката каза да не бързам, че чак следващия месец (на 5 навършени) ще говорим за захранване, ако искам, но мисля и тогава да откажа.. Още не съм й казвала, че обсмиялм да я захранвам по ЗВБ.. да видим каква ще й е реакцията хаха Simple Smile

Спи различно.. ако излизаме сякаш спи повече.. особено ако е в слинг/раница.. в нас будува и прави дрямки по 20-30мин и то не между всички хранения..

обличам я съвсем малко.. по боди с дълъг ръкав/чорапи/клин.. и чорапите вече си ги дърпа сама и ги събува.. понякога имам чувството, че и гола да я пусна, пак ще й е жега.. все й говоря, че и по-топло ще става, не живеем на северния полюс, където на нея й се иска май Simple Smile

# 556
  • Дания
А момичета, по колко време през деня спят бебетата Ви?
Аз в чудо се виждам с това приспиване. Най-много 3х45 Мин. Много рядко да докара 2 часа на обяд. През нощта си спи...
При П. спането е 4х45мин до час. Ако я гушкам обаче, може да откара и сън по два часа.

# 557
Аз в чудо се виждам с това приспиване. Най-много 3х45 Мин. Много рядко да докара 2 часа на обяд. През нощта си спи...
Щом си спи нощем, не се мъчи.
Нашата мадама денем спи рядко и по малко, само на разходка поспива повече и задължително тикане (на място не). Но вечер спи като голям човек и така си почивам и аз. Иначе забелязах, че изкарвайки я от количката да гледа се уморява бързо и лесно заспива после.

А за зъбите ми препоръчаха Камилиа, но ние още нямаме Simple Smile

# 558
Значи не е само при нас тези кратки дрямки... Аз се притеснявам честно-казано, защото чета навсякъде, че трябва да има 15-16 часа сън за денонощие, а тя има 12-13. Много е активна, общо взето това, което Тончето е описала, но без събуването на чорапите...
А на вън, ако се излъже да заспи в количката, ако спре-събужда се почти веднага.

# 559
Вели, нямаш място за притеснение. И при нас е така. Сякаш от веднъж спря да спи през деня, между храненията. 2,3 часа спи само навън. И когато си позволя да поседна, се ококорва  :=)
Вечер спи, понякога се буди, давам й да суче и заспиваме и двете  Simple Smile, но общо взето е ок положението вечерта. Не бих казала, че се наспивам, тъй като аз съм от поспаливите...   Sunglasses

# 560
  • Пловдив

Това е и нашия режим Simple Smile

Зачудих се на вас синфлорикса (май се казваше) и 6-валентната на един път ли ви ги слагат? На нас по една на месец.

# 561
Благодаря, момичета! На нас ни слагат на веднъж 2 ваксини. Едната в лявото и другата в дясното краче Simple Smile Ох, а вчера събух бебето босо в количката...
Имам и въпрос към Дези (тъй като знам, че тя носи бебето в слинг). Може и други, които носят да ми помогнат, разбира се...
Аз носех бебето в слинг, имам и раница Исара. Виждам, че слинга увисва вече, но в раницата плаче, може би още й е голяма, въпреки че съм я свила до край (4м и 10 дни). Та въпросът ми е, когато е в слинга ръцете навън ли са, или все още сгушени вътре? И как стоят нещата със спането, туй като и главата няма много упора, или като заспи бебето се отпуска върху вас?
А най-интересното е, че обича да е в кенгуру. Пробвах един път и не спря да гука...Раницата не й харесва...
Благодаря!

Последна редакция: пт, 13 апр 2018, 09:10 от veli86

# 562

Това е и нашия режим Simple Smile

Зачудих се на вас синфлорикса (май се казваше) и 6-валентната на един път ли ви ги слагат? На нас по една на месец.

Шествалентната беше предния път. Този месец синфлорикс+ротарикс(през уста). Детето не се повлиява добре, когато й бият 2 ваксини(по една в крачето).

# 563
  • София
veli86 , ръцете е добре да са вътре. Те са още мънички и им трябва опора на гърба.   Все пак ако иска да ги поизвади няма проблем, но трябва да си сигурна, че платката дава опора на гърба и не може да се измъкне повече.  Може да не е свикнала в раницата, но с времето става. Може да зависи от това длаи правилно си я поставила-самото бебе или ремъците на раницата са настроени(Орлин се нервира ако съм стегнала някои и така гърба му се извива). Обличай тънко, не слагай якета и жилетки. И се опитвай веднага да излизаш, като я поставиш.Вкъщи може да се изнерви, да и стане топло. Но като излезеш навън от по-хладното и поклащането ще се успокои.   
Кенгуруто не е полезно и ако ще да се смее вътре не е добре да се ползва. Това не значи, че е удобно...била в добро настроение или първоначалната поза и е допаднала.   След 15 минути там ще започне да и се напряга гръбнака от твърдия гръб, таза от долната част, която е като гащи.На теб ще ти дотежи на раменете. 

# 564
Благодаря, Дези. Днес издържа 30 Мин в раницата на вън. Може и аз нещо да стягам много...

# 565
В слинга рацете ги държим вътре.. в раницата (Тула регулируема и Ануна пак регулируема) си ги държи вътре или в страни, но както е казала Дези, гледам да има упора на гърба.. иначе се дразни и се опитва да се измъкне, ако й е много стегнато Simple Smile

Сложихме втори прием на ваксините.. слагаме по 2 в двете крачета... този път на втория ден имаше темп 37,4, дори 37,6 при едно от меренията.. беше малко неспокойна за около час, но не знам от тях ли е или от зъби Close

# 566
  • София
Аз водих Орлин днес за ваксини.Бяхме на консултация във вторник, но беше обринат, та днес. Сложихме втора доза синфлорикс. Миналия месец беше първата. Пневмококова още не сме, защото слагаме по 1 ваксина. Май от другия месец ще е тя.   
Плака, но се успокои бързо и не съм усетила да има температура. Кисел си е, както обикновено, няма разлика Grinning

# 567
Здравейте! За първи път пиша тук, за което се извинявам.. Имам един въпрос и не мога да намеря отговор никъде. Мога ли инцидентно да използвам друго адаптирано мляко за 1 ден при положение, че нямаше от нашето?

# 568
  • Пловдив
Здравейте! За първи път пиша тук, за което се извинявам.. Имам един въпрос и не мога да намеря отговор никъде. Мога ли инцидентно да използвам друго адаптирано мляко за 1 ден при положение, че нямаше от нашето?
Не е проблем, стига да не сте били на някакво по-специално - без лактозно и т.н..

# 569
Не е проблем, стига да не сте били на някакво по-специално - без лактозно и т.н..
  Благодаря много!! Хубава вечер! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт