Декемврийчета 2017г.

• 98 177
  • 968
  •   1
Отговори
# 465
И ние мислим да отидем на море с малкия-юли месец, той ще е вече на 8 месеца и се надявам да се справим с бебе на море Simple Smile
За пътуването: ние много често пътуваме и за кратки разстояния (1 час примерно) си е в коша. За дълги (5-10 часа и повече), взех нещо като зимен кош, но е с колани за закопчаване на бебето и се стяга към коланите в колата. В него стои легнал, но като гледам до 2,3 месеца ще му е къс. Иначе е удобен.
Момичета, да Ви питам с какво мислите да замените люлката/шезлонг? На бебо гледам краката вече му се подават от люлката и скоро май няма да му е удобна, чудех се в какво мога да го държа като е по-голям...
Ами в нищо:))) те почват да шават, да пълзят и тн  Това чак след 6-я месец се, даже 7-8...Аз имах една кошара за баткото, но той не искаше да стои там, но вършеше работа колкото да отида до тоалетната...Иначе за да съм спокойна, че няма да падне от спалнята или дивана купих едно килимче и го сложих на земята и тогава почна да пълзи и вече се чудех къде ще го открия докато се върна... Естествено обезопасих контакти, ръбове, шкафове и миех по - често... Но нямах избор, той и досега е много енергичен...Само че тая кошара много място заемаше, но пък леглото му беше много плитко и ме беше страх да не се преобърне като почна да се изправя ...
Междудругото  да си напомня! Simple Smile  - трябва да внимавам вече, защото големият на 4 месеца ме изненада и се обърна и падна от дивана, изведнъж почват да правят разни неща така както ги гледаме , че само ритат с крачета Wink

# 466
Евианна, ужасно си права. Мен точно от това ме е страх, да не ме изненада и да падне. На мен ми е първо детенце и общо взето гледам да съм по- предпазлива, защото не знам кога/какво да очаквам.

Сега я оставям на дивана сама, по-навътре и отстрани подпряна с възглавница, смятам че е достатъчно:)

Аз да ви кажа, моето бебе ми прави услуга, без да знае. Когато сме на разходка, спра ли да бутам количката се буди... и така ме принуждава да вървя достааа  =) Това е добре, защото килата от раждането не мърдат, освен тия които оставих в болницата  =(

Кошарите за игра ги харесвам, имам място и обмислям такава покупка. Имаше в Лидл много хубаво одеяло за игра, но го изпуснах и ме е яд още.

# 467
Даа, и аз още се чудя да ползвам ли пак кошарата...а какви са тези одеала за игра?
И аз го заобикалям с възглавници на дивана, защото в другата стая плаче като е сам...но пак не смея да мръдна, защото баткото е на две години и се притеснявам да не го удари...общо взето го местя - люлка, диван, гимнастика, носене, не се задържа по много никъде

# 468
Да ви питам мами, нашата девойка се мъчи да сяда. Както седи в столчето за кола или в люлката и тръгва с главата да се наема да сяда. По корем се мъчи да пълзи, вместо да си вдига главата. Вдига я де, но основно се мъчи да пълзи.
Вашите така ли са? Кога се предполага да почнат да се обръщат?

# 469
Точно щях да пиша и аз. Почнаха ли да се обръщат по корем.
Моят си държи главата като го нося прав, но все още не съвсем стабилно...като е с гръб към мен пък рязко се дърпа напред все едно...
По корем много не иска да вдига глава или за много малко...по- скоро бута с крачета и се ядосва.

# 470
И при нас е така. Вдига глава, ако лежи върху мен, на леглото я забива и вдига крака.

# 471
Моята днес става на 3 месеца, същата работа е. Постоянно вдига краката и отлепя главата от възглавницата все едно коремни преси прави:ill:IllIll.  и  тя по корем повече се ядосва, и все се бута да. и главата държи, на ръце ли е не иска да е с лице към мен, само с гръб,. а такива легнали положения на ръце да си ги нямаме  само ако ще заспива.

И аз мисля да ползвам кошарка за  игра
А относно морето, надявам се да го посетим!

# 472
Ми то и при нас е сходно положението. Когато я носим много хубаво държи главичката, разбирасе я подкрепям с ръка, защото я клатушка некординирано  Joy  Сложа ли я на леглото по корем, край. То е съдене, то е чудо.
Открих обаче друг метод. Слагам възглавница на кревата и бебка до корема горе долу върху нея, тоест крачетата са на леглото. Много й хареса. Имам и възглавничка за път, не е изпрана още,  но ще пробвам и на нея как ще е Simple Smile

Одеялото за игра в Лидл, беше много дебело, не става за завивка. С разни картинки на него, предполагам може да се слага и на пода.

# 473
А как сте със спането и мятането на ръцете. Много се събужда от Тея ръчички. Най вече през дневния сън. Ако държа едната другата толкова много не може да се мята и спи добре. Или и ги прибирам под пеленката да не ги мърда постоянно и да може да си поспи. Прибрани ли са ръцете или държа ли ги , Сънят е дълъг....

# 474
Моята най-вече се буди, когато й пада бибероната. Давам я пак и пак заспива. Това упражнение се случва по няколко пъти. Не повивам вече, голяма е за това, мисля  =)  Не случайно казват, че когато спят по гръб с вдигнати ръчички, значи сънят им е здрав и спокоен.

# 475
Ми то и при нас е сходно положението. Когато я носим много хубаво държи главичката, разбирасе я подкрепям с ръка, защото я клатушка некординирано  Joy  Сложа ли я на леглото по корем, край. То е съдене, то е чудо.
Открих обаче друг метод. Слагам възглавница на кревата и бебка до корема горе долу върху нея, тоест крачетата са на леглото. Много й хареса. Имам и възглавничка за път, не е изпрана още,  но ще пробвам и на нея как ще е Simple Smile

Одеялото за игра в Лидл, беше много дебело, не става за завивка. С разни картинки на него, предполагам може да се слага и на пода.
Същата работа. Не съм пробвала на възглавница. Но ако седя и го сложа върху коленете ми по корем ...изпъва крачета и вдига глава хубаво. Нз дали го обясних добре.
Големият ми син също не обичаше по корем , докато не се научи, на 4 месеца вече се справяше, ако помня добре. Но малкият ми е една идея по- спокоен ( засега), но когато - тогава.
Понякога се чудя за къде бързам толкова, като растат толкова бързо Simple Smile))

# 476
Martitedi, честита месечинка Flowers Tulip
Мърда и ръце, и крака, като напоследък "на мода" са краката Simple Smile рита ме в корема и ребрата докато се мъча да му сменя памперса, рита с все сила матрака, абе дивак е станал голям Simple Smile
Иначе още не се обръща по корем. След 6 дни навършва 4 месеца. От няколко дни обаче застава странично и може да стои така с часове. Това е любимата му поза в момента и много ме е страх да остава сам в стая, че току виж се извъртял по корем.
По корем най-много се задържа върху мен като лежи, след това издържа на една възглавница с дупка и най-малко на спалнята или активната гимнастика.

# 477
Благодаря, Алма!
Да вече трябва да сме доста внимателни и да очакваме неочакваното, във всеки един момент може да ни изненадат.

# 478
Ние вчера имахме лек инцидент по време на рязането на ноктите - докато го хранех, баща му му ги обработваше, но бебо не спря да мята ръце и малко пострада едното пръстче Sad така се разрева, че и аз ревнах с него, но беше за много кратко. После пак се съсредоточи към шишето Simple Smile
Аз почнах да го къпя сама, че тези дни акото му стига до врата и не успявам добре с кърпи.
И аз започнах да внимавам къде го оставям, с какво го подпирам и т.н

# 479
И аз единия път лекичко я клъцнах, но то беше голямо шаване. Аз и ги режа докато си стои със залъгалката и и говоря.
Аз винаги след като се наака я мия на мивката в банята.

Общи условия

Активация на акаунт