Декемврийчета 2017г.

• 97 955
  • 968
  •   1
Отговори
# 675
Аз знам- докогато се затвори фонтанелката, ако не е голяма, може би лятото не се дава или поне по- малко, тъй като има слънце.

# 676
  • София
Доколкото съм чела, витамин Д се дава по преценка на педиатъра. Аз не бих коригирала дозата на своя глава. Моите бебчета са на 6 м., като на последната консултация педиатърът намали дозата на момиченцето ми на 1 капка, а за момченцето каза да продължа да давам по 2 капки. Всеки път първо им проверява фонтанелите и ми казва по колко витамин Д да давам.

# 677
  • Дания
Еййй и моята е Пламена, ама е на 2ри Декември. ❤ Ние захранването го започнахме преди месец. Доста неща вече яде, но има и такива които с рев и тръшкане отказва😁в летният кош сме от както беше на три месеца и половина. Не вижда ли какво става вън от количката е голяма драма. Клюкарка е 😁

# 678
Радвам се на именячката 😊иначе за клюките е същата. Само слухти кой какво говори. Имате ли заместено хранене вече и колко пъти на ден яде. Ние все още нямаме и има 6 хранения. В 6:30 първото и 21: 30 последното.

# 679
А витам Д сме на 2 капки.

# 680
  • Дания
Ами доста е дебеличка моята Пламъчка и док ни посъветва да я храня на 4 часа, не на 3. Та вече от една седмица иммае по 5 хранения. Нямам още заместено хранене, но давам пюре по три пъти на ден. Сутрин, обед и полсе в 17ч. Изяжда около 100гр пюре и после още 120-150мл мляко. Храненето преди лягане й е 230мл мляко и още веднъж между 3-4-5ч сутринта става за 210мл мляко. Витамин Д ще давам до 2 годинки, но ние живеем в скандинавието и слънцето липсва през повечето време, макар че тази година голямо лято ни удари от много рано, с много жеги.

# 681
И моето Пламъче е доста напред с килограмите. Още няма 6м. А е 8 кг. / роди се 3 100/ И 68 см. А вие калко сте? Да не се притеснявам че само ние сме така. 😁
А там къдеето си след зеленчуците какво препоръчват да се въведе. И какво даваш за закуска. 😊

# 682
  • Дания
И моето Пламъче е доста напред с килограмите. Още няма 6м. А е 8 кг. / роди се 3 100/ И 68 см. А вие калко сте? Да не се притеснявам че само ние сме така. 😁
А там къдеето си след зеленчуците какво препоръчват да се въведе. И какво даваш за закуска. 😊

Не се притеснявай. Моята в 10,5кг и 70см, а се роди 3600 и 52см. Личната ни праща на лекар, понеже няма никой чак толкова висок и голям в семейството ни. Но аз не се притеснявам, честно казано. Тя просто обича да си хапва, това е всичко. Тук имаме служител от общината(асистентка), който идва периодично, дава съвети, помага за кърменето, тегли детето и тн. Та нашата асистентка ми каза, че има деца които обичат да си хапват и такива, които не обичат. Да съм се притеснявала, ако не иска да яде, другото се регулирало.

Тук където съм аз захранват много различно от познатата ни българска система и аз се водя по тях основно. Не въвеждат първо зеленчуци, после плодове, после месо или както е там. Дава се всичко. Разнообразно. Даже рядко намирам пюре само от едно нещо. Не, че ми и трябва де. Всичко й приготвям вкъщи, но все зяпам в магазина за идеи за комбинация на храни. Та всичко от 4-6 месеца е ябълка, банан и канела; тиква, морков и царевица; киноа, спанак и морков; ягоди и банан; манго, ананас и още нещо си. Доста странно ми се вижда и не смея да давам повече от една нова храна в рамките на два дни, но те не го спазват. Личната каза, че да речем ще въвеждам спанак и киноа, купувам пюре и й го давам...🤨много малка ми се вижда на мен за спанак, ягоди и канела, затова не купувам готово пюре, освен от ябълка.

Иначе ще ти кажа примерно за днес менюто.
Закуска- каша от просо и царевица с пюре от ябълка+60мл мляко (толкова изпи)
Обяд- пюре от батат, обикновен картоф, морков и лук + ам за дохранване след пюрето
17ч- пюре от тиква, ябълка и банан + ам след това

Забелязвам, че последните дни се засища с пюрето и после пие все по- малко мляко, но съм доволна от това. Същи вече я уча да пие от чаша. Трябвало да започна на 4 месеца, но не знаех. Нямам идея в бг кога се започва с чашата, но тук е време. След хранене й давам да си пийне от чашка.

# 683
То и аз не се притеснявам, защото баща и е едър и явно носи неговия ген.
Браво на вас, пухкаво бебе😊.
А вода в чаша обикновенна или с накрайник даваш

# 684
  • Дания
Обикновена чашка с дръжка. Не може да пие хубаво за да се напие, но по няколко глътки успява без проблем. Първо малко плюе в чашата, после се сеща, че трябва да дърпа на обратно и става работата. 😁

# 685
Радвам се на именячката 😊иначе за клюките е същата. Само слухти кой какво говори. Имате ли заместено хранене вече и колко пъти на ден яде. Ние все още нямаме и има 6 хранения. В 6:30 първото и 21: 30 последното.
Здравей! Вие ли отказахте сладураната от нощното хранене или сама се отказа? И въобще ли не се буди през нощта? Simple Smile

# 686
Чесно казано аз нищо не правих. Тя сама след първия месец започна да спи по цяла нощ и да не зе буди. Даже аз бях изненадана, че така стана.

# 687
Здравейте мами,
Следях темата от 5гс, но започнах да си внушавам симптомите на всяка една от вас и спрях да чета Simple Smile
Имам си момиченце,роди се на 2.12. Като цяло всичко точно,разбираме се чудесно,ноооо.... от няколко дни наблюдавам промяна в режима й,не че съм притеснена,но да сверя часовника с “наборите”
Габриела се храни 5 пъти, започнах захранване на обяд,но все още не съм го заменила напълно,от 2 дни включвам и следобедно само плодово пюре. Това,което забелязвам е,че последното й хранене,което се пада в 00:00 има голямото желание да проспива или изпива около 50-100мл мляко.Струва ми се,че е още рано да се храни са по 4 пъти.
Как е ситуацията при вас?

# 688
Момичета,
днес бяхме на преглед и съм попритеснена защото малката е качила за 28 дни само 335гр., днес навърши 4 месеца и сега е 60 см. 5.835 кг. Роди се 48 см и 3.100 кг. Първия месец качи 900гр, 2рия 735гр и 3тия 680гр. Само на кърма сме на поискване, иначе е пораснала с 3,5 см и главичката с 1,2 см.  А е жизнена, смее се, пишка, ака …. След 2 седмици пак ще ходим, да видим как е . Има ли други мами с подобни преживявания, да споделят опит?

# 689
Момичета,
днес бяхме на преглед и съм попритеснена защото малката е качила за 28 дни само 335гр., днес навърши 4 месеца и сега е 60 см. 5.835 кг. Роди се 48 см и 3.100 кг. Първия месец качи 900гр, 2рия 735гр и 3тия 680гр. Само на кърма сме на поискване, иначе е пораснала с 3,5 см и главичката с 1,2 см.  А е жизнена, смее се, пишка, ака …. След 2 седмици пак ще ходим, да видим как е . Има ли други мами с подобни преживявания, да споделят опит?
След като я нахраниш примрънква ли? Може да не й стига кърма.При мен беше така-примрънка 1-2 пъти и спира.Реших да изцедя и се оказа,че малката яде 1/2 по-малко количество от нужното и започнах да дохранвам с адаптирано. Моето маймунче се роди 2700, 47см, но гледам,че на 4м е била 6180.
Док не те ли посъветва нещо?

Общи условия

Активация на акаунт