Декемврийчета 2017г.

• 97 953
  • 968
  •   1
Отговори
# 690
Момичета,
днес бяхме на преглед и съм попритеснена защото малката е качила за 28 дни само 335гр., днес навърши 4 месеца и сега е 60 см. 5.835 кг. Роди се 48 см и 3.100 кг. Първия месец качи 900гр, 2рия 735гр и 3тия 680гр. Само на кърма сме на поискване, иначе е пораснала с 3,5 см и главичката с 1,2 см.  А е жизнена, смее се, пишка, ака …. След 2 седмици пак ще ходим, да видим как е . Има ли други мами с подобни преживявания, да споделят опит?
След като я нахраниш примрънква ли? Може да не й стига кърма.При мен беше така-примрънка 1-2 пъти и спира.Реших да изцедя и се оказа,че малката яде 1/2 по-малко количество от нужното и започнах да дохранвам с адаптирано. Моето маймунче се роди 2700, 47см, но гледам,че на 4м е била 6180.
Док не те ли посъветва нещо?
Да изчакаме 2 седмици да видим какво ще излезе и после ще мислим. А иначе,  понякога,  но не винаги докато суче е неспокойна и рита с крачета,  преди това беше знак че ще ака, но сега няма ако а само се нята малко и пуска гърдата с писък.Но като предложа другата не я иска.До сега винаги се е нахранвсла от едната само. Даже имах проблем със силен ооток и поврче кърма,  сега вече не, но мислех че просто се е регулирала...

# 691
Здравейте мами,
Следях темата от 5гс, но започнах да си внушавам симптомите на всяка една от вас и спрях да чета Simple Smile
Имам си момиченце,роди се на 2.12. Като цяло всичко точно,разбираме се чудесно,ноооо.... от няколко дни наблюдавам промяна в режима й,не че съм притеснена,но да сверя часовника с “наборите”
Габриела се храни 5 пъти, започнах захранване на обяд,но все още не съм го заменила напълно,от 2 дни включвам и следобедно само плодово пюре. Това,което забелязвам е,че последното й хранене,което се пада в 00:00 има голямото желание да проспива или изпива около 50-100мл мляко.Струва ми се,че е още рано да се храни са по 4 пъти.
Как е ситуацията при вас?
  Здравей! При нас ситуацията е още по-объркана.. Бебчо денем яде на 4 часа, защото на 3 не иска, но понякога даже отказва и след като са минали тези 4 часа.. През нощта преди си правеше почивка от 6 часа, но сега иска да яде на 3..и изобщо не знам какво става.. Също не съм заменила изцяло обедното хранене с пюре.. И яде по 6,7 пъти на денонощие.. Ужас е..

# 692
Здравейте мами,
Следях темата от 5гс, но започнах да си внушавам симптомите на всяка една от вас и спрях да чета Simple Smile
Имам си момиченце,роди се на 2.12. Като цяло всичко точно,разбираме се чудесно,ноооо.... от няколко дни наблюдавам промяна в режима й,не че съм притеснена,но да сверя часовника с “наборите”
Габриела се храни 5 пъти, започнах захранване на обяд,но все още не съм го заменила напълно,от 2 дни включвам и следобедно само плодово пюре. Това,което забелязвам е,че последното й хранене,което се пада в 00:00 има голямото желание да проспива или изпива около 50-100мл мляко.Струва ми се,че е още рано да се храни са по 4 пъти.
  Здравей! При нас ситуацията е още по-объркана.. Бебчо денем яде на 4 часа, защото на 3 не иска, но понякога даже отказва и след като са минали тези 4 часа.. През нощта преди си правеше почивка от 6 часа, но сега иска да яде на 3..и изобщо не знам какво става.. Също не съм заменила изцяло обедното хранене с пюре.. И яде по 6,7 пъти на денонощие.. Ужас е..

Аз допускам,че може и да е заради зъбите, по-топлото време,адаптацията към новите вкусове.както казах не съм се притеснила,не я насилвам като не й се яде, просто ми беше любопитно дали някоя от вас вече е на 4ри хранения

# 693
Здравейте момичета,моля ви да ми препоръчате лятна количка със следните характеристики:
маневрена-съобразно “чудесните” тротоари ; с голям багажник и зимно чувалче.
Не съм доволна от количаката,която имам,доста е “дървена” и не вози добре и бих искала да я сменя..

# 694
Ние взехме musty neхо - лека, маневрена, с дълбок сенник, много компактна при сгъване, термочувалче.

# 695
  • София
Момичета,
днес бяхме на преглед и съм попритеснена защото малката е качила за 28 дни само 335гр., днес навърши 4 месеца и сега е 60 см. 5.835 кг. Роди се 48 см и 3.100 кг. Първия месец качи 900гр, 2рия 735гр и 3тия 680гр. Само на кърма сме на поискване, иначе е пораснала с 3,5 см и главичката с 1,2 см.  А е жизнена, смее се, пишка, ака …. След 2 седмици пак ще ходим, да видим как е . Има ли други мами с подобни преживявания, да споделят опит?
Напълно нормални грамове за възрастта е качило детето. А и повечко сантиметри има. Понякога редуват-единия месец на дължина, на следващия на ширина. Слес 3 месец има много по-малко наддаване и става все по-малко. Ще има месеци със 100гр към годинката.
Също така, те не качват равномерно. За 1 седмица може да качат 300гр, а за следващите 2 -50гр.   
Ако детето е жизнено, спокойно, като за бебе на тази възраст(все пак нервничат, растат зъби)...значи всичко е наред.
Ако се притесняваш, че може да стои гладна, просто предлагаш по-често кърмене. Това е идеята на кърменето Wink Повече сукане-повече кърма-по-голямо дупе на бебето.
Аз лично не виждам нищо тревожно в мерките, но както казах, ако си разтревожена-още 1-2 кърмения.

# 696
Реших да изцедя и се оказа,че малката яде 1/2 по-малко количество от нужното и започнах да дохранвам с адаптирано.
Това за мен не е правилно-бебето суче много по-ефективно, това че с помпата съм изцедила 20мл, не значи че и бебето е изсукало толкова.

# 697
Реших да изцедя и се оказа,че малката яде 1/2 по-малко количество от нужното и започнах да дохранвам с адаптирано.
Това за мен не е правилно-бебето суче много по-ефективно, това че с помпата съм изцедила 20мл, не значи че и бебето е изсукало толкова.
За вас може да не е правилно,но за мен е някакъв ориентир. Не ми се навлиза в полемика,защото темата с кърмене,режим или на поискване и тн,води до скандал.Аз съм привърженик на това да се търси решение на даден проблем чрез изключване Wink

# 698
Последното изречение не го разбрах, но така или иначе думите ми бяха като ориентир към Хамсти, която в момента търси съвет, а не към теб.

# 699
Благодаря за съветите и споделения опит.Сега виждам че след 3ти месец е нормално да се качват по 400-600 гр, а нас ни мериха изпишкани и на гладно,  та тия 335гр. можеше да са 400.

# 700
  • София
Цеденето наистина не е ориентир. Майката може да съди по изцеденото само ако храни с изцедена кърма, не с кърмене.
Бебето суче с масажни движения, не с вакуум. Влияе и на хормоните на майката , които също са от значение за акта на кърмене и потичането на кърмата.
Помпата е нещо пластмасово, не носи приятни емоции на майката и цеди с вакуум. НИКОГА не може да изцеди толкова, колкоти суче бебето. А бебето, хранено на поискване, суче различно. Веднъж 30мл, на следващото 180мл.
Евентуално ако е кърмено на режим може и да суче големи количества, защото се е научило, че ако не яде сега, скоро няма да му дадат и да реве.
Това с изцеждането и пробните кърмения при педиатри е честа причина майките да се страхуват и да прибягват до дохранване, а си има обяснение.
Не го пиша да споря, а като информация за тези, които имат тревоги и се чудят какво решение да вземат.
А проблемите с недостатъчната кърма почти във всички случаи се решават с допълнителни кърмения. Както писах горе-това е идеята на кърменето. Ако ти се струва, че детето не яде достатъчно-кърмиш по-често.До дохранване се прибягва в по-тежки случаи и то като помощно средство, докато се увеличи кърмата. Т.е. -дохранва се с някакво количество АМ, но същевременно се цеди често с помпа и в един момент се маха добавката и само се кърми.И тояа ако бебето по някаква причина не мпже да суче повече и по-често.

Такива са "препоръките", които са в подкрепа на кърменето . Вече какви са припритетите и решенията на всяка отделна майка е различно. Всяка от нас си организира ежедневието и грижите за децата, според собственото удобство и убеждения.

# 701
Здравейте мами,

И при нас е същото, нещо се врътна. Ще видим на 6-ти какво ще каже педиатърката.

# 702
А месо кога мислите да включите и по каква схема?снощи четох сума ти теми и съвсем се обърках Sad педиатъра ни е малко олдскул- захранване на 3+, сокчета,нишестета и тн. както нас са ни гледали,а съм малко против и много не го слушам относно храненето.
Та...захранвам с готови пюрета.моля мамите,които са на бурканчета,да споделят кога и как точно мислят да въведат месце

# 703
Здравейте. Синът ми онзи ден стана на6 месеца, захранваме от няколко дни. Но проблемът е от преди захранването, тоест кърмя го основно. Почна да ака вече на 3 дни, сега е 4 ти ден, какво ли не ядох , но още няма резултати ..колко да чакам преди да сложа свещички или нещо такова. Иначе не е неспокоен, когато се изака си е течно, расте нормално, но това е вече два-3 пъти ( да се изчака чак на 3- я ден, а сега още не е). Имате ли подобни проблеми?

# 704
Здравей, evianna, моят син започна по същия начин миналия месец. В началото акаше на всеки памперс, после разреди до 2-3 пъти дневно и изведнъж след като стана на 5 месеца започна през три дни. И аз като теб започнах да се тревожа, въпреки, че той си беше спокоен и акито на третия ден си изглеждаше нормално.
Педи каза, че нямало проблем и не съм давала свещички. Вече е на 6 месеца и преди известно време пък започна да заспива трудно, да се буди нощем с плач и да суче на 3 часа, като се успокояваше само след като се изпръцка. Бях споделила с педиатърката и взехме био гая, но сякаш от тях по-зле стана.
Сега давам еспумизан и много добре му се отразява, а мисля, че помага и на акането. Пак се случва да прескача ден, но не повече. Пропуснах да кажа, че детето е изцяло на кърма и още не съм захранила.

Общи условия

Активация на акаунт